..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ... ΜΕΤΡΑ


ΤΟ....ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΩΣ....ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!

«Πρόβα» τζενεράλε για τα χειρότερα που έρχονται, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Υπουργός Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή  προκαλώντας με τη φράση του  κυριολεκτικά ρίγη τρόμου για το τι άλλο μας περιμένει.
«Τώρα πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις και το πολυνομοσχέδιο είναι πρόβα για πολύ κρισιμότερες διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες μέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας τα υπόλοιπα στην φαντασία μας που όμως εδώ και καιρό  βλέπει ξανά στον ορίζοντα ψαλίδισμα αποδοχών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ο Βενιζέλος, αφού έριξε τη… βόμβα έσπευσε  να υπογραμμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι τώρα  «δεν μετράει ο κομματικός ή προσωπικός ανταγωνισμός αλλά ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε», παρακάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων «στο όνομα της πατρίδας να σηκώσουμε αυτό το βάρος  μαζί, με σοβαρότητα και συναίνεση και με ορισμένες σιωπές, και να καταλήξουμε να ανακοινώσουμε στους Έλληνες ότι κλείσαμε αυτόν τον κύκλο και η χώρα αποκτά τη βεβαιότητα και την ασφάλεια. Ειλικρινά σας παρακαλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.
Απευθυνόμενος πάντως τους υπόλοιπους θαμώνες της συγκυβέρνησης, για μία ακόμη φορά άδραξε την ευκαιρία να τα βάλει με όσους υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση του PSI μετά τις εκλογές ότι «δεν αντιλαμβάνονται την εθνική και οικονομική πραγματικότητα και ότι δεν είναι ακριβείς σε αυτά που λένε». Toυς κάλεσε μάλιστα  να εκφράσουν τώρα τις αντιρρήσεις τους καθώς όπως σημείωσε με νόημα,  «η διαπραγμάτευση γίνεται στο όνομα της χώρας και όλων των πολιτικών δυνάμεων».   
                                                                                      

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ


Θεμέλιο του πολιτεύματος, είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα... Η τήρησή του (Συντάγματος) επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε όποιον προσπαθεί να το καταλύσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog