..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ-ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ


ΣΑΜΑΡΑΣ . ΣΥΜΦΩΝΕΙ....ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ !!!



Στον απόηχο της συνάντησής του με την τρόικα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει στις 13:30 συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εν όψει και της συνάντησης των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα, εντός της εβδομάδας.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε και στη συνάντηση με την τρόικα το Σάββατο την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μείωσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, άποψη που είχε διατυπώσει και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό 
Λουκά Παπαδήμο.
Κατά τη συνάντηση εκείνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει έγγραφο που περιείχε τις υποχρεώσεις της χώρας και εξήγησε ότι οι εταίροι εκτιμούν πως η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίησή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα θα ζητήσει τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για τη δανειακή σύμβαση και ίσως ζητηθεί να υπογράψουν ένα προσύμφωνο για τα 30 δισ. ευρώ που είναι αναγκαία για την υλοποίηση του PSI.
 
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί έγγραφη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για τη νέα δανειακή σύμβαση, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας ο 
Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε τι θα ζητήσει η τρόικα, «γιατί εμένα δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο».

Τα αιτήματα της τρόικας -και κυρίως του ΔΝΤ- είναι: 

  • μείωση του κατώτατου μισθού και η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού
  • μείωση των επικουρικών συντάξεων
  • περικοπή των προνομίων στις ΔΕΚΟ
  • απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • περιστολή των δαπανών υγείας
  • πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων
Ειδικότερα για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους, η τρόικα αδιαφορεί για τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ενώ ως εναλλακτική πρόταση εισηγείται -κατά τις πληροφορίες- μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.      ΠΗΓΗ    ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog