..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΑΠ ' ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ [ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ] Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!


“Ο μήνας έχει δεκατρείς καταραμένη μέρα, δεν θέλω ν’ ανταμώσω άνθρωπο ούτε για καλημέρα”.
Αυτός ο υπέροχος στίχος ακουγόταν τα προηγούμενα χρόνια και χαρακτήριζε όλους εκείνους τους προληπτικούς που άκουγαν ότι ο μήνας έχει 13 και κλείνονταν στο σπίτι. Αν δε ήταν και Τρίτη τότε κλειδαμπάρωναν και την πόρτα. Στην πορεία γρουσούζικη ημέρα έγινε και η Παρασκευή και 13, ή μάλλον θύμιζε το γνωστό… θρίλερ.
Μια τέτοια ημέρα λοιπόν, συμπτωματικά προφανώς, διάλεξε και ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας αδειάσει τη γωνιά. Η συζήτηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η τελευταία ενώ στο Πολιτικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την προεδρία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για εκλογή νέου πρόεδρου και υποψήφιου πρωθυπουργού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Είναι προφανές ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στο ΠΑΣΟΚ “δεν τον παίρνουν” να επιμείνει άλλο.
Σήμερα συναντήθηκε εκτάκτως και με τον Λ. Παπαδήμο, προφανώς για τον λόγο αυτό.
Παρασκευή και 13, λοιπόν, και κλείνει, προς ώρας, ένα μαύρο πολιτικό κεφάλαιο για την σύγχρονη πολιτική ιστορία. Διότι η ύβρις σε βάρος του ελληνικού λαού ήταν πολύ μεγάλη από τον κ. Παπανδρέου.
Αν και λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές και ο κ. Παπανδρέου μόνο νικητής δεν είναι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι έγραψε ιστορία ο αθεόφοβος.
Ξεκίνησε ως ο απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής. Κατατρόπωσε τη διαλυμένη ΝΔ του κ. Καραμανλή, έφαγε για πρωινό τον Ευ. Βενιζέλο, έκανε και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ διώχνοντας τη δημογεροντία και τα λαμόγια. Μέχρις εκεί όμως, διότι στο τέλος το σκορ άλλα έγραψε.
Το ΠΑΣΟΚ του 43% και των 11 μονάδων διαφορά το κατάντησε να μετρά στις δημοσκοπήσεις 12%. παρέλαβε ένα κόμμα και παραδίδει μια… τελεία.
Ο ίδιος φεύγει απαξιωμένος αν και είχε όλη… την Ευρώπη στα πόδια του, όπως τουλάχιστον έλεγαν τα πρόθυμα Μέσα Ενημέρωσης.
Όλους όσους ευεργέτησε (Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδο, Αννούλα κ.λπ.) βλέπει τώρα να τρώνε από τις σάρκες του ενώ ο μεγάλος ηττημένος Ευ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να διεκδικήσει το θρόνο του ΠΑΣΟΚ.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι φεύγει έχοντας στην πλάτη του τη χλεύη του ελληνικού λαού. Για τα ψέματα που είπε, τα λάθη που έκανε, την αλαζονεία μέχρι την τελευταία στιγμή.
Παρασκευή και 13, τέλος, κλείνει εκτός απροόπτου η πόρτα και τη δεύτερης άγιας οικογένειας στην Ελλάδα. Κλείνει και η εποχή των πριγκίπων και των διορισμένων πρωθυπουργών.
Ισως την τελευταία στιγμή ο κ. Παπανδρέου να κάνει το μεγαλύτερο καλό στον τόπο. Μας απαλλάσσει από την παρουσία του.      
 ΠΗΓΗ      
Harry Klynn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog