..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ


«Ποταμός» χαρατσιών...

Παπαγεωργίου Βασίλης
Πεντάδα φόρων φέρνει το 2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν, μέσα σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας και δραστικής περικοπής μισθών και συντάξεων, περί τα 4 δισ. ευρώ σε χαράτσια!
Ειδικότερα: Μέσα στο Γενάρη θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και το ΦΑΠ του 2011. Ολα αυτά τα ραβασάκια αναμένεται να αποσταλούν σταδιακά, μέχρι τα τέλη Ιούνη.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ από τον Απρίλη, θα ξεκινήσει η επιβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2012, το οποίο θα απαιτείται να αποπληρωθεί σε πέντε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις έως και το Γενάρη του 2013. Παράλληλα, στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει και τη δεύτερη δόση από το τέλος ακινήτων του 2011, μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Οπως καταλαβαίνει εύκολα, λοιπόν, κανείς, μέσα σε όλη τη διάρκεια του 2012 οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες θα πρέπει να είναι με το χέρι στην τσέπη, γιατί οι λογαριασμοί με τα χαράτσια στα ακίνητα - και όχι μόνο... - θα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο...
Γι' αυτό πρέπει να φουντώσουν όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις ενάντια στο αντιλαϊκό χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης εάν δεν πληρωθεί. Τα σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές, οι Επιτροπές Αγώνα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με οργανωμένη άρνηση πληρωμής, με στόχο να μην περάσει το μέτρο και να καταργηθεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog