..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΜΙΑ [ΚΑΚΙΑ] "ΜΗΤΡΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ"


Σε μια..[κακιά] "μητριά-πατρίδα"!



Κατ αρχην χρονια πολλα, αλλά μονο σε οσους αντιτιθενται στα μνημονια και σε οσους αηδιαζουν με τους πασης φυσεως υπηρετες του συστηματος, που συνεχιζουν να λενε τα πραγματα με υφος ''ηξεις αφηξεις'', στην Ελλαδα, μια χωρα που επιμενει οτι ειναι η..."μητερα-πατριδα" μας, οταν ο τροπος που μας φερεται θυμιζει τη...κακιά μητριά των παραμυθιων!

Ο λογος ηταν ενα κειμενο, που διαβασα, την "εορταστικη εκκληση προς τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμο", που εκανε ο προεδρος της Δημοκρατιας, K. Παπούλιας, ο οποιος μας καλει να βοηθήσουμε τη ...μητέρα πατρίδα "εμπράκτως, στην δύσκολη αυτή στιγμή", με επενδύσεις, ωστε η χωρα μας "να μπει ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας", οπως λεει.

Ακομα και αν εντελως καλοβουλα θα θελαμε να πιστεψουμε οτι οντως η πατριδα εχει σημερα περισσοτερο την αναγκη μας, δεν καταλαβαινω πως το εννοει καθε φορα η ηγεσια αυτης της χωρας, που νομιζει οτι ΕΜΕΙΣ ως πολιτες, ποτέ δεν ειχαμε, ουτε πρεπει ποτέ να εχουμε την αναγκη της ...μητερας-πατριδας! Εμεις ως Ελληνες του εξωτερικου υποτιθεται οτι ειμαστε απο καποιο αλλο ...πλανητη, οπου υποτιθεται οτι...κολυμπαμε στα χρηματα και ως (...λοβοτομημενοι) πολιτες θα πρεπει να φροντιζουμε να πληρωνουμε σε καθε ευκαιρια και για τη χωρα που γεννηθηκαμε, αλλα ταυτοχρονα να μην εχουμε καν την αξιωση να ζηταμε την ιδια αφοσιωση και φροντιδα απο τη γεννετηρα πατριδα ΜΑΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog