..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΑΛΕΡΕΣ


Ιμπεριαλιστικές γαλέρες
Το χτεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ», για το ΝΑΤΟικό πολεμικό προγεφύρωμα που σχεδιάζεται να στηθεί με τη χρήση εμπορικών πλοίων, το οποίο θα συνδέει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, επιβεβαιώνει ότι η ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Στα ΝΑΤΟικά κελεύσματα για τη ναύλωση πλοίων που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό στις πλέον «εκρηκτικές» περιοχές του πλανήτη, καλούνται να ανταποκριθούν οι πάντα πρόθυμοι Ελληνες εφοπλιστές, που επιζητούν γρήγορο χρήμα, κάνοντας μπίζνες που μυρίζουν αίμα.
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτεργατών, οι οποίοι, παρά τη θέλησή τους, μετατρέπονται σε οργανικό κομμάτι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για σχεδιασμό ή για κάποια άσκηση, όπως διατείνονταν χτες οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, είναι ότι υπάρχει προετοιμασία για κάποιου είδους πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Περσικού και γύρω από αυτή, είτε αυτές αφορούν το Ιράν, είτε την εδραίωση στην περιοχή των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους μετά την «αποχώρηση» από το Ιράκ, είτε την ανάπτυξη της «αντιπυραυλικής ασπίδας», είτε στο κέρας της Αφρικής. Εξάλλου, ακόμα και την εκδοχή της άσκησης να πάρει κανείς, γίνεται πιο φανερός ο όλος σχεδιασμός, αφού ασκήσεις προηγήθηκαν και των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη.
Σε όλα αυτά, όπως δείχνει ο σχεδιασμός, η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν βάση και πολεμικό ορμητήριο. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας καλύτερης θέσης για την ελληνική πλουτοκρατία στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας. Ταυτόχρονα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μετάπτωση της χώρας, ανά πάσα στιγμή, από τη θέση του θύτη στη θέση του θύματος, ανάλογα με τις εκάστοτε προτεραιότητες και σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, επαληθεύεται η επικαιρότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ, όπως αυτές καταγράφηκαν και στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή, τον Φλεβάρη του 2011.
Στην Απόφαση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η αστική τάξη της χώρας (και βεβαίως τα κόμματά της, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ), έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, σε διάφορες γωνιές της Γης, καθώς και στη λεγόμενη "αντιπυραυλική ασπίδα", που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας (...) Οι κομμουνιστές καλούνται να αποκαλύψουν στους λαούς πως το "νέο" ΝΑΤΟ δε γίνεται καλύτερο, ούτε "προωθεί την ασφάλεια" στα πέρατα της Γης, όπως ισχυρίζεται η αστική προπαγάνδα. Εξακολουθεί να έχει τον επικίνδυνο και βρώμικο ρόλο του ως σφαγέας των λαών και πολεμική "μηχανή" των αστών σε βάρος των λαϊκών κινημάτων, της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτές τις συνθήκες, το αίτημα της απεμπλοκής από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και της αποδέσμευσης της χώρας μας, και κάθε χώρας από το ΝΑΤΟ, πρέπει να αποκτήσει νέα δυναμική σε σύνδεση με την πάλη για την εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog