..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Fadomduck2

Ψήφισμα κατά της ηρωοποίησης του ναζισμού

Τι έγινε ρε παιδια; Σύσωμος ο "άξονας του κακού" και τα "καταπιεστικά καθεστώτα" προτείνουν ψήφισμα κατά " του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας", και το καταψηφίζουν οι ...δυτικοί "φιλελεύθεροι δημοκράτες", οι οποίοι έχουν ισοπεδώσει χώρες και για πολύ λιγότερα;
Ευεξήγητο...  Κάτι η ιστορία που πρέπει να ξαναγραφτεί δικαιώνοντας τον φασισμό σαν "άμυνα στον κομμουνισμό" (το στάδιο της εξίσωσης, προφανώς πρέπει να ξεπεραστεί), κάτι που ο ΟΗΕ έχει από την δεκαετία του '70 χαρακτηρίσει "ρατσισμό" και τον σιωνισμό, οπότε μπορεί να έχουν επιπτώσεις και οι Ισραηλινοί "δημοκράτες", ο "δημοκρατικός φιλελευθερισμός" της δύσης βρέθηκε και πάλι ξεβράκωτος.
Ακολουθεί ρεπορτάζ από τον ριζοσπάστη:

Στις 19 Δεκέμβρη στην Ολομέλεια της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (στη Νέα Υόρκη) μεπρωτοβουλία της Ρωσίας εγκρίθηκε ψήφισμα κατά του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας. Στη συγγραφή κι υποστήριξη του ντοκουμέντου συμμετείχαν ακόμη η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, η Κούβα κι άλλες 34 χώρες. Υπέρ του ψηφίσματος τάχτηκαν 134 κράτη, ενώ κατά του ψηφίσματος τοποθετήθηκαν 24 χώρες (οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, αρκετά κράτη - μέλη της ΕΕ), ενώ 32 χώρες απείχαν από τη ψηφοφορία.
Οπως σημειώνεται στο ντοκουμέντο, «μια σειρά κρατών, που είχαν βιώσει τις φρικαλεότητες της "φαιάς πανούκλας" του 20ούαιώνα, και που συνέβαλαν στη νίκη επί αυτού του κακού, δεν έχουν καταδικάσει την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος και των θεσμικών του οργανώσεων, συμπεριλαμβανόμενης της οργάνωσης των SS».
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει πως η Ρωσία δε θα επιτρέψει να ξεχαστούν τα διδάγματα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, δε θα επιτρέψει το ξαναγράψιμο των αποτελεσμάτων του και των αποφάσεων του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης.

Ι.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog