..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλο στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» για το θάνατο ενός άστεγου, όταν το απορριματοφόρο του Δήμου Ταύρου περισυνέλεξε το περιεχόμενο κάδου στο οποίο ο άτυχος άνδρας είχε βρει καταφύγιο……
    Η «φιλευσπναχνία» τους είναι αηδιαστική όσο και η απανθρωπιά τους. Η είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου από το κρύο , εν έτει 2011, μέσα στη καρδιά της πρωτεύουσας του Πολιτισμού, στην Αθήνα, ενός αστέγου που στη κυριολεξία ξεπάγιασε, έθεσε σε θαυμαστή λειτουργία τους δακρυικούς αδένες τους. Βροχή τα κροκοδείλια δάκρυα.
     Όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, που τώρα εκφράζουν την πικρία τους για την «τραγωδία», είναι προφανές «έπεσαν από τα σύννεφα»…..
     Αλλά μην τους κατηγορείτε. Δεν φταίνε. Ούτε παριστάνουν τους «ευαίσθητους-ανήξερους». Απλώς έτυχε να μην περνούν από τα φανάρια. Αυτοί δεν κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια. Δεν κοιτάζουν στα πάρκα.
     Που να ξέρουν, λοιπόν, ότι μόνο στην Αθήνα πάνω από 8000 άνθρωποι είναι άστεγοι. Που να ξέρουν ότι στην Ελλάδα οι άστεγοι υπολογίζονται όχι λιγότεροι από 20000. Που να ξέρουν για τον συνωστισμό στις ουρές των συσσιτίων. Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν:
    Στη χώρα του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, στη χώρα που οι Στρος Κάν και Γιούνκερ εύχονται «καλό κουράγιο» στον Ελληνικό Λαό, μόνο μέσα σε μια διετία και μόνο από το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθήνας, ο αριθμός των ανθρώπων που τρέφεται με συσσίτιο αυξήθηκε πάνω 300%!
    Στο πρόγραμμα σίτισης του πρώτου δήμου της χώρας, το α! εξάμηνο 2008 μοιράζονταν 1200 μερίδες φαγητό Το 2009 έφτασαν τις 2500. Το α! εξάμηνο του 2010 από το πρόγραμμα έφτασαν να σιτίζονται 4000 άτομα.
     Ας τους πληροφορήσουμε, επίσης οτι: Μόνο στην Αθήνα, πάνω από 7000 είναι οι άνθρωποι που εξοικονομούν τα αναγκαία σε ρουχισμό και υπόδηση από τα παζάρια φιλανθρωπίας που στήνονται δύο με πέντε φορές το χρόνο. Και κάτι ακόμα:
     Μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα, ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στις ουρές των συσσιτίων αυξήθηκε κατά 400%! Σήμερα 9 στους 10 ανθρώπους, που κάθε μέρα αναζητούν την τροφή τους στα συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι μετανάστες. Είναι Έλληνες.
     Ναι. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο θάνατος (ο θάνατος)! Λόγω ένδειας δεν γνωρίζουν χρώμα, φυλή ή νομιμοποιητικά έγγραφα.  
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 22/03/2011                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog