..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΡΙΧΑΡΔΟΣ Α! Ο ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ

  ΡΙΧΑΡΔΟΣ Α! Ο ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ!!!!!!
       «Η επόμενη μέρα θα είναι για μας μια μέρα ανασυγκρότησης για ειρηνική μετάβαση σε δημοκρατικές λειτουργίες και θεσμούς, όπου και εδώ η Ελλάδα θα είναι ενεργά παρούσα και ως πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
      Αυτά τόνισε, ως νέος Ριχάρδος, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαντώντας και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Λιβύη, σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.
      Αυτοί δεν είναι ικανοί να ελέγξουν 12 χιλιόμετρα χερσαία σύνορα, στον Έβρο, όπου καθημερινά μπαίνουν πάνω από 100 μετανάστες στη χώρα, τονίζουν, ότι θα συμβάλουν στην «ειρήνη» της Βόρειας Αφρικής.
     Αυτοί δεν είχαν το σθένος να σταματήσουν τις περιπολίες Τούρκικων Φρεγατών, οι οποίες διέσχιζαν όλο το Αιγαίο. Πέρασαν ανοικτά της Αλεξανδρούπολης και Χαλκιδικής. Χαιρέτησαν τους κατοίκους της Εύβοιας και επέστρεψαν στην Τουρκία, ενενόχλητοι, πλέοντας ανάμεσα στα νησιά μας.                                                                Αυτοί, οι οποίοι, αφαίρεσαν δικαιώματα και κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού,    λένε ότι ενδιαφέρονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Λιβύης και ότι θέλουν να επιβάλουν την «σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή.
      Η «σταθερότητα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και οι εταίροι της, αφορά την διασφάλιση του ενεργειακού ανεφοδιασμού των επιχειρηματικών συμφερόντων στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή και όχι για τα δικαιώματα του λαού, για τα οποία οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή όσο το καθεστώς Καντάφι έκανε τη δουλειά τους.
     Διαπιστώνει επίσης ο πρωθυπουργός ότι «είναι κρίσιμη η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις για την οικονομική κρίση, ιστορικές αποφάσεις στη περιοχή της Μεσογείου……………..». Πίσω από τις διαπιστώσεις του Γ. Παπανδρέου κρύβονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οφ σορ εταιρείες, που κανείς δεν γνωρίζει από ποιους ελέγχονται. Στο βωμό του χρήματος και του κέρδους δεν λογαριάζουν τίποτα. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Μεγαλύτερα των επεμβάσεων της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ. Στο όνομα των «δημοκρατικών λειτουργιών» των λαών, εκτέλεσαν εν ψυχρώ, άμαχο πληθυσμό Σέρβων, Αφγανών, Ιρακινών και άλλους. Το ίδιο θα γίνει και τώρα εάν επέμβουν. Είναι επικίνδυνη η θέση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα είναι ενεργά παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζει τη διάθεση για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Βόρειας Αφρικής.
Αυτή η πολιτική είναι χρήσιμη για τα συμφέροντα των Ελληνικών επιχειρηματικών κύκλων αλλά όχι για το λαό, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.  

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 15/03/2011            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog