Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε βραβείο από το «Atlantic Council» για την ελληνική εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια κλιμάκωσης των πολέμων


Το βραβείο του «Παγκοσμίου Πολίτη» (Global Citizen Award) για τις ...υπηρεσίες της ελληνικής κυβέρνησης στα αιματοβαμμένα ευρωατλαντικά σχέδια κλιμάκωσης των πολεμικών αναμετρήσεων σε όλα τα «θερμά» μέτωπα, όπου έχει αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου, έλαβε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, από τη διαβόητη δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council».

Το βραβείο παρέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Pfizer», Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης ...ανταποδίδοντας τις φιλοφρονήσεις διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ» και «πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ταραχώδη περιοχή» που φλέγεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει ενεργά η Ελλάδα, στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και της ΕΕ. 

Ο επικεφαλής του μονοπωλιακού ομίλου της «Pfizer» χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας», που «έχει τον σεβασμό των ηγετών του κόσμου». 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό το βραβείο «ανήκει σε όλους τους Έλληνες για την ανθεκτικότητά τους και την επιμονή τους, για όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια», συγκαταλέγοντας στις ...επιτυχίες του ότι κυβερνάει δείχνοντας πως «είναι υπέρ της ανάπτυξης» για τα κέρδη των ομίλων, «αλλά και δημοσιονομικά υπεύθυνος» όταν πρόκειται για τον λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι "Η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητάς σε μια ταραχώδη περιοχή".

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια φράση του προηγούμενου πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο "σέβεται βαθιά".

"Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε κάτι που με εντυπωσίασε πριν καν γίνω πρωθυπουργός. Είπε: "Όταν εκλεγόμαστε, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Απλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε αν κάνουμε αυτό που πρέπει". Λοιπόν, αν υπάρχει ένα μάθημα από την ελληνική ιστορία, είναι ότι ο καλός μου φίλος έκανε λάθος. Επανεκλεγήκαμε κάνοντας ακριβώς αυτό που ήταν σωστό, και ο ελληνικός λαός μας αντάμειψε για αυτό", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, ο οποίος βράβευσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της «καλής του φίλης» Μελόνι, με αφορμή την «ισχυρή άμυνα και την προστασία των συνόρων» που ακολουθούν οι δύο κυβερνήσεις, με βάση και τις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ. 

902.gr THETOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου