Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Σ. Ζαριανόπουλος: Πώληση «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds


Παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα «κόκκινα δάνεια» και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Oι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, αποδεικνύεται κοροϊδία. Τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις και οι επιπτώσεις τους όπως συμφώνησαν ΕΕ και κυβέρνηση θα συνεχιστούν για πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι το 2021 σχεδιάζονται πάνω από 10.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων όλων των κυβερνήσεων. Συνδυάζονται και με την πώληση «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds, την πρόσκαιρη μεταφορά τραπεζοϋπαλλήλων σ’ αυτά ή εργολαβικές εταιρίες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με σύντομη προοπτική την απόλυσή τους. 

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει σχετικά τους υπαλλήλους της.

Έπονται και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Την πολιτική αυτή θα πληρώσουν όχι μόνο χιλιάδες τραπεζοϋπαλληλοι αλλά και χιλιάδες δανειολήπτες «κόκκινων δανείων», με εκβιασμούς, κατασχέσεις και χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών από τράπεζες και funds που δεν συγκαλύπτουν τις «ελεημοσύνες» σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας. Καταργείται και το ανεπαρκέστατο καθεστώς προστασίας,  η δε φημολογούμενη αναμόρφωσή του εξαιρεί τη συντριπτική τους πλειοψηφία.  

Επειδή εργαζόμενοι και λαός για χρόνια "ματώνουν" με τρία μνημόνια όλων των κυβερνήσεων για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και κατ’ επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια σχέδια προετοιμάζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση «κόκκινων δανείων» σε funds, την τύχη των σημερινών τραπεζοϋπαλλήλων που θεωρούνται «υπεράριθμοι» και την αντιμετώπιση των δανειοληπτών τόσο από τις τράπεζες όσο και από τα κερδοσκοπικά funds;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου