Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Δ.Τ. της Ε.Ο. του ΚΚΕ - "ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ": ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


«Έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ»: ωμή παρέμβαση της ΕΕ για την προώθηση των επικίνδυνων ευρωνατοϊκών σχεδιασμών στην περιοχή.

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, σημειώνοντας τα παρακάτω: 

«Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τη FYROM αποτελεί μια ακόμα ωμή παρέμβαση της ΕΕ σε όλους τους τομείς σε συνέργεια με εγχώρια συμφέροντα και πολιτικές δυνάμεις: οικονομία, εξωτερική πολιτική, δικαιοσύνη, παιδεία κ.ά. Όλα για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Η χώρα σε μια νύχτα από «ανέτοιμη» μετατρέπεται σε «πανέτοιμη» για ένταξη.

Ο λόγος προφανής: Η έκθεση πανηγυρίζει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ με βάση την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. Γι’ αυτό υπογράφηκε. Το ΝΑΤΟ που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, σπέρνει αλυτρωτισμούς, με το «διαίρει και βασίλευε», αλλάζει σύνορα (βλ. Κόσσοβο), αναγορεύεται σε ειρηνοποιό από το σημαιοφόρο του, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  

Αποκαλύπτονται οι υπερασπιστές της συμφωνίας αλλά και οι εθνικιστές αρνητές της που κουβέντα δεν λένε για ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση αποπροσανατολίζοντας μόνο με την ονοματολογία. Βρίσκονται στην ίδια, επικίνδυνη πλευρά: την Αμερικανονατοϊκή. 

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την έκθεση καλώντας τους λαούς της περιοχής σε συντονισμένη πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε, πηγές πολέμων και κινδύνων». 
    
29/11/2018  
                                 
 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου