Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Σκάνδαλο Novartis: Αξιοποίηση με πολιτικές σκοπιμότητες. "Εμπλοκή'' 10 πολιτικών προσώπων


Σε πλήρη εξέλιξη είναι πλέον ο καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την υπόθεση «Νovartis» με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων» στοχοποιώντας την αξιωματική αντιπολίτευση και η ΝΔ μιλά για συμπεριφορές υπουργών που «θυμίζουν παρακράτος», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε πως καταθέτει «μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα».

Φαίνεται πως και η «Novartis», όπως έγινε και με ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν, θα αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως για πολιτικές σκοπιμότητες, για αποπροσανατολισμό, αλλά και για τον πόλεμο μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων και στον τομέα του Φαρμάκου. Η κυβέρνηση σε πρώτο πλάνο έχει τα περί κάθαρσης από τα κακώς κείμενα του «παλιού πολιτικού συστήματος», φωτογραφίζοντας κυρίως τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή» πως η κυβέρνηση «θα πράξει τα δέοντα, ώστε όλες οι έρευνες να πάρουν το δρόμο τους και να καταλήξουν με τον πιο καθαρό και νόμιμο τρόπο, εκεί που πρέπει να καταλήξουν». Πρόσθεσε πως «από ό,τι φαίνεται, είναι εξαιρετικά σοβαρή και υπερβαίνει τα σύνορα της δικής μας χώρας». Άλλωστε, το όλο θέμα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ απ’ όπου έχουν ξεκινήσει κι άλλες υποθέσεις - σκάνδαλα όπως της «Siemens» και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ως μέρος ενός εμπορικού πολέμου που βγάζει και άπλυτα στη φόρα.

Είναι πιθανόν τη δικαστική οδό να ακολουθήσει και η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε το βράδυ της Τρίτης «καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού Σώματος». Υποστήριξε πως «η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ» και πρόσθεσε ότι «καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε και την απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Την ευθεία επιχείρηση ανάμειξης της εκτελεστικής εξουσίας στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης» και ισχυρίστηκε ότι οι κυβερνώντες «βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα παρά μόνο το φόβο τους και την αγωνία τους να αλλάξουν την ατζέντα τους».

Τη δικογραφία διάβασε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έπειτα δήλωσε ότι «η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» και πως «η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα». Ζήτησε από τη Βουλή «να άρει αυτήν την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο είναι και οι:

Γιάννης Στουρνάρας, 

Δημήτρης Αβραμόπουλος, 

Άδωνις Γεωργιάδης, 

Ευάγγελος Βενιζέλος, 

Ανδρέας Λοβέρδος, 

Ανδρέας Λυκουρέντζος, 

Μάριος Σαλμάς και 

Γιώργος Κουτρουμάνης, 


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου