Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

H Βουλγαρία απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών αεροπλάνων με προορισμό τη Συρία!!!!!!!


 Η Βουλγαρία αρνήθηκε αίτημα της Ρωσίας, η οποία ζήτησε να χρησιμοποιήσει τον εθνικό βουλγαρικό εναέριο χώρο για πτήσεις ανεφοδιασμού προς τη Συρία, εξαιτίας «σοβαρών ανησυχιών για το φορτίο των αεροπλάνων» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να επιτρέψει υπερπτήσεις της Βουλγαρίας από ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα καθ' οδόν προς τη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος προς το πρακτορείο «Ρόιτερς». Η ίδια διευκρίνισε πως η απόφαση ελήφθη τις λίγες τελευταίες ημέρες. «Διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες που μας κάνουν να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το φορτίο των αεροπλάνων, οι οποίες είναι ο λόγος για την άρνηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τις κυβερνήσεις χωρών της περιοχής (μεταξύ των οποίων και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας) να άρουν τις άδειες υπερπτήσης των ρωσικών αεροσκαφών προς τη Συρία. Η Ρωσία έχει ζητήσει τη διέλευση των αεροσκαφών της, ισχυριζόμενη ότι μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου