Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ρήξη των στελεχών της συγκυβέρνησης είναι ......ψεύτικη!!!!!


Από το χωριό Κέδρος που βρέθηκε το μεσημέρι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για στελέχη της κυβέρνησης που μιλούν για «ρήξη» ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε:

«Η ρήξη, στην οποία αναφέρονται τα συγκεκριμένα στελέχη - γιατί δε μιλάμε για την κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια γραμμή, έχει γραμμή συμφωνίας με τους εταίρους, ενώ αυτά τα στελέχη παίζουν άλλο ρόλο, για να κάμψουν και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους - αυτή η δήθεν ρήξη είναι σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί αφορά μόνο το νόμισμα, αφορά για παράδειγμα ένα διπλό νόμισμα - ένα ελληνικό ευρώ και ένα άλλο για τη συναλλαγή εκτός - ή αφορά σύνδεση με άλλα νομίσματα, με άλλη νομισματική ένωση, εκτός Eυρωζώνης και φυσικά να μείνουν όλα τ' άλλα απαράλλαχτα, δηλαδή η ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, να μείνει ίδια η εξουσία, δηλαδή ν' ανήκει σ' αυτούς που την έχουν και σήμερα, τους τραπεζίτες, τους δανειστές, τους βιομηχάνους, που ξεζουμίζουν το λαό μας.

Η λογική αυτών των στελεχών είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. Με άλλα μέτρα και από άλλους δρόμους πάλι θα υποφέρει ο λαός. Είναι διαφορετική - μέρα με τη νύχτα - αυτή που λέει το ΚΚΕ. Εμείς λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, αλλά όμως την ίδια στιγμή, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός μας, μονομερή διαγραφή του χρέους. Γιατί πρόκειται για ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά το δημιούργησε η πλουτοκρατία του τόπου και αυτή πρέπει να το πληρώσει, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ισότιμες επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες του κόσμου για επωφελείς συμφωνίες, και βεβαίως εργατική - λαϊκή εξουσία, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, και όχι στην εξουσία να βρίσκονται πάλι αυτοί που ματώνουν το λαό τόσα χρόνια».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου