Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Κάλπικη προπαγάνδα...

   
 

«Διακρίνω μια επιθετική ρητορική κυβερνητικών στελεχών κατά της τρόικας και του ΔΝΤ. Τίθεται θέμα παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα; 

   "Αποδείξαμε ως χώρα ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας και τους στόχους και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Οσο ολοκληρώνεται αυτό τόσο η λέξη "τρόικα" θα γίνεται ανάμνηση από το παρελθόν. Φτάνει βέβαια να μην αφήσουμε ποτέ ξανά την Ελλάδα να κυλήσει πίσω σε τέτοια εφιαλτική κρίση".

    Ηρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτά που θέλει η τρόικα;  "Είναι η ώρα να βάζουμε και εμείς την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων..."» (από τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής», 15/6/2014).

   Καλή η προσπάθεια της κυβέρνησης να σηκώσει και αυτή «αντιτροϊκανή προπαγάνδα» και να αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους «αντιμνημονιακούς» το προνόμιο, είναι όμως κάλπικη από τρεις μεριές. 
Η πρώτη θέλει να φορτώσει την αντιλαϊκή πολιτική αποκλειστικά στην τρόικα και όχι στις ελληνικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια. 
Η δεύτερη θέλει να συγκαλύψει ότι η τρόικα έγινε μοχλός για τις άγριες αντεργατικές - αντιλαϊκές αλλαγές σε όφελος του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας που εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ. 
Η τρίτη ότι, ανεξάρτητα από την τρόικα, τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν μόνιμα.
 
 Κουτοπονηριές... 

    Γράφει η χτεσινή «Αυγή» στην πρώτη σελίδα: «Βέτο της τρόικας και για το ΕΣΠΑ». Ψάχνεις στη συνέχεια να βρεις τρόικα αλλά τελικά... βρίσκεις Κομισιόν. Να τι γράφει: «Η Κομισιόν συνδέει την εκταμίευση των κοινοτικών πόρων με την πρόοδο του προγράμματος προσαρμογής. Αυτό γίνεται με το νέο Κανονισμό για τα διαρθρωτικά ταμεία, ο οποίος ορίζει ότι οι κοινοτικοί πόροι για κάθε χώρα "υπόκεινται σε μακροοικονομική αιρεσιμότητα"». Αυτή είναι η ΕΕ των μονοπωλίων στην οποία δηλώνει παντοτινή πίστη ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια διαρκείας που λέγαμε. Αλλά προβάλλει ως «εχθρό» την τρόικα για να «βγάλει λάδι» την ΕΕ. Κουτοπονηριές...

 {Πηγή: Λαϊκή Εξουσία}

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου