Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Να γιατί!!!!!!!!


Όταν για την αδυναμία σας, σας περιγελούν 
Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο !
Πρέπει έτσι να φροντίσετε
Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί.
Τότε μεγάλη δύναμη πια θα’ στε 
Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανένας. 
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ (ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ)

Κάθε μέρα όλο και περισσότερο μας τσακίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τα μέτρα που μας επιβάλλουν ΕΕ - τρόικα - μνημόνιο. Η ανάκαμψη που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να γιατί η συμμετοχή στην πανεργατική απεργίας τις 6 Νοέμβρη είναι απαραίτητη! . Να ενώσουμε τις αγωνίες μας, τη δύναμη μας. Μας θέλουν στο σπίτι, στη μιζέρια, στην απογοήτευση να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί. ΓΙΑΤΙ δεν περιμένουμε άλλο σωτήρα. ΓΙΑΤΙ η υπόθεση είναι πλέον στα δικά μας χέρια. ΓΙΑΤΙ θέλουμε να υπερασπιστούμε τη ζωή των οικογενειών μας. ΓΙΑΤΙ δεν αντέχουμε άλλο τη σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε. ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός και η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. ΓΙΑΤΙ απαιτούμε σταθερή, μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα. ΓΙΑΤΙ θέλουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς με τις οικογένειές μας. ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να δώσουμε πίσω ό,τι με αγώνες έχουμε κατακτήσει.
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και λοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στον χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση,  αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

 Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Και ταυτόχρονα, βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό. Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση απο την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου