Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ταμ. Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ: Στα χέρια του εκκαθαριστή!!!!!!!


Το ΤΥΠΑΤΕ και ο ΕΛΕΜ στα χέρια του εκκαθαριστή!

Στο ΔΣ που έγινε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ καταψήφισε, προφανώς, την πρόταση να υποβληθεί αίτηση στο Δικαστήριο για εκκαθάριση του Ταμείου. Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Ζήτησε κατά προτεραιότητα, σαν άμεσο μέτρο, να υιοθετηθεί το αίτημα των εργαζομένων για να τους καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας χωρίς τις αποζημιώσεις απόλυσης και (οπωσδήποτε) χωρίς να αναφέρεται στην καταγγελία ότι «οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία του ταμείου να τους αποζημιώσει» (ρήτρα που έθεταν οι άλλες παρατάξεις για να προστατευθούν δήθεν τα μέλη της διοίκησης από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, αλλά που δυσκολεύει τη δικαστική διεκδίκηση της αποζημίωσης από τους εργαζόμενους). Μετά από τη δρομολόγηση του προβλήματος αυτού, έχομε το χρόνο να προχωρήσουμε να προχωρήσουμε στην ανάδειξη νέων οργάνων. Η ΕΣΑΚ επαναλαμβάνει ότι οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν εργαζόμενους πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να τους υπερασπίζονται με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, να είναι μπροστάρηδες και πρωτοπόροι, και από την άλλη οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίζουν τους συνδικαλιστές με κάθε τρόπο, όταν αυτοί μπαίνουν μπροστά. Για μας ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ που το παλεύουν μαζί οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι.

Η ΔΗΣΥΕ ζήτησε να προχωρήσουμε στην άμεση δικαστική διάλυση και εκκαθάριση, γιατί πολύ αργήσαμε και η πολιτεία καραδοκεί να μας θέσει αυτή πρώτη σε εκκαθάριση με δικό της εκκαθαριστή και ότι στο μεταξύ θα κινηθούν και οι πιστωτές με αγωγές! Εκτός από την κινδυνολογία,  ο πρόεδρος συμπλήρωσε εκβιαστικά ότι, αν δεν υπερψηφιστεί η πρότασή του αυτή, τότε θα παραιτηθεί.

Η ΔΑΚΕ απουσίαζε (και τα δύο μέλη της) από τη συνεδρίαση, αλλά το ένα μέλος της έστειλε επιστολή στο ΔΣ ότι συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 1/8/2013 και ο τότε Α΄ αντιπρόεδρος του ΔΣ και μέλος της ΔΑΚΕ, που σήμερα έχει παραιτηθεί, είχε επίσης υπερψηφίσει την ανάλογη πρόταση εκκαθάρισης.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε να ζητήσει το ΔΣ από το Δικαστήριο τον άμεσο διορισμό προσωρινής διοίκησης για τη διενέργεια εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 1/8/2013 η ΣΥΣΠ είχε υπερψηφίσει και αυτή την άμεση εκκαθάριση του Ταμείου, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε προτείνει να προχωρήσουμε σε εκλογές υπό την προϋπόθεση να έχουν εκ των προτέρων δεσμευτεί όλες οι παρατάξεις (δηλαδή η ΕΣΑΚ) στη γραμμή τους (!), δηλαδή ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να πληρώσει πρώτα όλους τους πιστωτές και μετά θα ρωτήσει τους εργαζόμενους τι θα κάνουμε τα υπόλοιπα αποθεματικά του ΕΛΕΜ.

Με την ψήφο του προέδρου να μετράει διπλή (επί ισοψηφίας 6-6) το ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα το Ταμείο και οι Λογαριασμοί ΕΛΕΜ και ΕΛΑΤ να οδηγηθούν στην εκκαθάριση.
Υπέρ της εκκαθάρισης ψήφισαν οι 4 σύμβουλοι της ΔΗΣΥΕ και οι 2 της ΔΑΚΕ.
Η ΕΣΑΚ (1 σύμβουλος) ψήφισε κατά της εκκαθάρισης και να υλοποιηθεί πρώτα το αίτημα των εργαζομένων για απόλυσή τους και μετά να πάμε σε εκλογές άμεσα (χωρίς προσωρινή διοίκηση).
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (4 σύμβουλοι) και ένας συνταξιούχος (Χρ. Κοκκίνης) ψήφισαν κατά της εκκαθάρισης και να πάμε σε διορισμό προσωρινής διοίκησης για εκλογές.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της θέσης σε εκκαθάριση ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ δήλωσε στο ΔΣ ότι η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική  για το Ταμείο και οδυνηρή για τους εργαζόμενους σε αυτό. Οι μεν εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν πότε θα διοριστεί ο εκκαθαριστής για να τους απολύσει και αρκετούς μήνες ακόμη για να τους αποζημιώσει, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι συνάδελφοι της ΑΤΕ, ενώ το Ταμείο θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια, με τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ να κινδυνεύουν άμεσα είτε έμμεσα να μεταφερθούν στο ΕΤΑΤ.
Καλή πορεία στην εκκαθάριση ευχήθηκε (ανακουφισμένη) η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Η μόνη δήλωση της ΔΑΚΕ ήταν αυτή του νεόκοπου διοικητικού συμβούλου της, πριν από την ψηφοφορία, ότι το Ταμείο δεν μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί δεν έχει μέλη, άποψη που κατά καιρούς έχει προβάλει και ο παραιτηθείς τέως σύμβουλος της ΔΑΚΕ. Μια σύμβουλος της ΔΗΣΥΕ δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι η επιθυμητή, αλλά η λιγότερο κακή αυτή τη στιγμή, επιρρίπτοντας ευθύνες για τις εξελίξεις στη διοίκηση του ταμείου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ (ΔΗΣΥΕ) πρότεινε στη συνέχεια ως εκκαθαριστές τους Νίκο Δήμα (δικηγόρο του ΣΕΤΑΠ) και Θανάση Κουρμπέτη (διοικητικό σύμβουλο της ΔΗΣΥΕ στο ΤΥΠΑΤΕ, που προηγουμένως είχε ψηφίσει υπέρ της θέσης σε εκκαθάριση!).
Βαρύς και προδομένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος (της ΔΗΣΥΕ), επειδή τον εγκατέλειψε σε αυτή τη φάση η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αφήνοντάς τον να σηκώσει μόνος (η ΔΑΚΕ φαίνεται πως δεν μετράει) το βάρος της θέσης σε εκκαθάριση (χωρίς να το χρεωθεί και αυτή).
Απογοητευμένος εμφανίστηκε και διοικητικός σύμβουλος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, όταν λέγοντας ότι θέλει να προστατέψει τον πρόεδρο, που τον είχε στηρίξει μέχρι τώρα στη θητεία του, αυτός τον διέκοψε για να του πει φορτισμένος ότι δεν επιθυμεί την προστασία κανενός και ιδιαίτερα της παράταξής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου