Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας και το ......κουτόχορτο!!!!!!!!!


Για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, «πετάχτηκε» στις ΗΠΑ. Πήρε μέρος ως ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστήμιου του Οστιν, και συγκεκριμένα της έδρας Λίντον Τζόνσον, όπου διδάσκει ο γνωστός για τις υπηρεσίες του στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, οικονομολόγος Τζ. Γκαλμπρέιθ. Οι επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με μηχανισμούς και παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικής στις ΗΠΑ πυκνώνουν. Το Levy Institute που ήταν εκ των οικοδεσποτών του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ τον περασμένο Γενάρη, διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, στο οποίο θα μετάσχει ο Γ. Δραγασάκης, ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι η «Αυγή».
Στο Οστιν, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Η ομιλία του έδωσε αφορμή για αναζωπύρωση της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος. Σε ένα σημείο της ομιλίας ο  Αλ. Τσίπρα είπε:

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ καλά αμορτισέρ, δηλαδή μηχανισμούς προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί (...) αντέδρασαν στην κρίση με κεϋνσιανά αντανακλαστικά, ποσοτική χαλάρωση και καθολική υγειονομική περίθαλψη (...) Πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξήγησε στο Κογκρέσο με ποιο τρόπο οι πολιτικές που η Γερμανία εφαρμόζει στην Ευρωζώνη εξάγουν την ύφεση στην υπόλοιπη Ευρώπη και επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία. Εχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Ουάσιγκτον επάνω στο θέμα της κρίσης της Ευρωζώνης. Είναι ένας λόγος για τον οποίο αισθάνομαι χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Ελπίζω ότι μόλις έρθει ο καιρός μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να βασιστεί στο ότι η Αμερική θα διατηρήσει μια σαφή προοπτική σε αυτά τα θέματα (...) Βλέπω ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προχωρούν προς αυτό το μεγάλο σχέδιο. Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα για την Ευρωζώνη (...) Η αλήθεια είναι ότι εσείς στην Αμερική έχετε τους Ομοσπονδιακούς θεσμούς σας -Κοινωνική Ασφάλεια, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Επίδομα Ανεργίας, Σύστημα Ασφάλειας Καταθέσεων- τα οποία εμείς στην Ευρώπη δεν διαθέτουμε».

Στην προσπάθειά του δε να υπερασπιστεί το αμερικάνικο μείγμα διαχείρισης περιγράφει μια πραγματικότητα σχεδόν ειδυλλιακή για τον αμερικάνικο λαό που βυθίζεται στη φτώχεια και τη δυστυχία. Λέει όσα λέει την ώρα που τα συσσίτια, η ανεργία, η υποαπασχόληση τσακίζουν κόκαλα, που εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν χωρίς ασφάλεια και περίθαλψη.
Κάνει πως δεν ξέρει ότι στη μεγαλύτερη υπερδύναμη του πλανήτη να υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνεργοι σε συνολικό πληθυσμό 313.000.000 κατοίκων.
Δεν γνωρίζει το Αλέξη ότι σε πάρα πολλές πόλεις των ΗΠΑ έχουν  θεσπίσει   νόμους κατα της ...

‘’κατασκήνωσης’’ και της ‘’ανταλλαγής φαγητού’’ και ακόμη χειρότερα, σε πολλές πόλεις οι νόμοι αυτοί επιβάλλονται με μεγάλη αυστηρότητα στους κατοίκους  όπουεάν δώσεις τροφή σε άστεγο πηγαίνεις φυλακή!!!



 Αυτά και πολλά άλλα τα ξέρει ο Αλ. Τσίπρας αλλά το καλόπιασμα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών βγάζει μάτι. Δεν κρύβει άλλωστε την προσδοκία να έχει τη στήριξή τους όταν αναλάβει την αστική διαχείριση, αλλά και ως υποψήφιος για την Κομισιόν σε συνθήκες που προωθείται η διαμόρφωση κοινού οικονομικού χώρου ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο Α. Τσίπρας κοροϊδεύει το λαό ότι τέτοιου είδους κολεγές είναι δυνατόν να τον ανακουφίσουν απ' τα βάσανα που περνάει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου