Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οι παρακολουθήσεις των .......ΗΠΑ!!!!


Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση από την ηλεκτρονική έκδοση της «Le Monde» των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Γαλλία Τσαρλς Ρίφκιν, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι από το 2009.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Εμανουέλ Βαλς είχε χαρακτηρίσει «σοκαριστικές» τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, προειδοποιώντας ότι «απαιτούν εξηγήσεις».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από τα στοιχεία του πρώην συνεργάτη της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, από τις 10 Δεκέμβρη 2012 και τις 8 Γενάρη 2013, καταγράφηκαν 70 εκατομμύρια παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων πολιτών από την NSA.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος, που αναλύθηκαν από τη γαλλική εφημερίδα, στόχοι παρακολούθησης ήταν πρόσωπα ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά και ιδιώτες που ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής ή της δημόσιας διοίκησης.
Εξάλλου, χτες Κυριακή η κυβέρνηση του Μεξικού ζήτησε εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον μετά τις αποκαλύψεις ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην προέδρου Φελίπε Καλντερόν. Το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», επικαλούμενο επίσης ντοκουμέντα του Έντουαρντ Σνόουντεν, αναφέρει πως η NSA, η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, παρακολουθούσε επί χρόνια τις επικοινωνίες της μεξικανικής κυβέρνησης. Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε επίσης πως τον Αύγουστο του 2009η NSA είχε υποκλέψει την ηλεκτρονική αλληλογραφία πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων του υπουργείου Ασφαλείας που συμμετέχει στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων
902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου