Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το αντίτιμο του.......κουρέματος!!!!!!!


Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία της κυβέρνησης για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που θα φέρει τη λαϊκή ευημερία. Μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες βιώνουν για 6η συνεχή χρονιά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την έκρηξη της ανεργίας, τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης τους και της εξαθλίωσής τους. Ωστόσο, αυτή η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που εμείς προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί αμείωτη, δεν αφορά το σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης και του κρατικού χρέους. Στοχεύει να αυξήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να τα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικά. Γι' αυτό  λέμε ότι τα μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης για το λαό, αφού θα συνεχιστούν, ακόμα κι αν υπάρξει μια έστω αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη.

 Η επόμενη μέρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των δεσμεύσεων της ΕΕ, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών του λαού, αλλά θα οδηγήσει σε νέες θυσίες.
Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι καμία πρόταση που υποκλίνεται στο στόχο ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και στις σχετικές δεσμεύσεις εντός της ΕΕ δεν μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία, ούτε καν την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια, που κάπως θα μπορούσε προσωρινά να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα.

 Γι' αυτό και ο Τσίπρας το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει το τροπάρι και υπόσχεται, ανέξοδα βέβαια, ότι θα υπάρξει βελτίωση... μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες! Ο,τι έλεγε κι ο Γ. Α. Παπανδρέου, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Βρήκε παράδειγμα να παραδειγματιστεί και μιμηθεί!... Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διέξοδο από την κρίση με μεγαλύτερο "κούρεμα" χρέους και επαναδιαπραγμάτευση όχι μόνο δεν προσφέρει ανακούφιση στο λαό, αλλά ανοίγει το δρόμο για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο ελληνικός λαός έχει αποκομίσει, τόσα χρόνια τώρα μέσα στην κρίση, αρκετή πείρα από τα δύο προηγούμενα "κουρέματα" χρέους και κυρίως από τα επώδυνα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα που ακολούθησαν λόγω του "κουρέματος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου