Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ax Μαρία των ........Ρομά!!!!!!!


Picture 0 for Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά(φωτο)

Προκαλεί οργή που ορισμένοι ανακάλυψαν μέσω της μικρής Μαρίας ότι υπάρχει εμπορία παιδιών στην χώρα μας.
Στο σύστημα που ζούμε εμπορεύονται τα πάντα, ακόμη και η ανάγκη για ένα παιδί. Εμπόριο υπάρχει από την γέννηση ενός παιδιού μέσω των μεγάλων επιχειρήσεων μαιευτηρίων, των διαφόρων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης ακόμα και με τα παιδιά αυτά καθ’ αυτά. Εγκατάλειψη ακόμη και αγοραπωλησίες παιδιών γίνονται και λόγω της χαλάρωσης των ηθικών αντιστάσεων που καλλιεργεί το σύστημα, ειδικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απόλυτη ένδεια και απόγνωση.
Οι αναδιαρθρώσεις–ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και την Πρόνοια που κλιμακώνονται σήμερα με αφορμή την κρίση έχουν τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι το παιδί, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ.
-Γυναίκα κλωτσάει κοριτσάκι ρομά που παίζει ακορντεόν κάτω από την Ακρόπολη
Πρέπει να απορίψουμε κατηγορηματικά τη μαζική και μονόπλευρη ενοχοποίηση των Ρομά με αφορμή το περιστατικό με τη μικρή Μαρία. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το σύστημα έχει -ακόμη και με τα στελέχη της ΧΑ στη φυλακή- την ανάγκη αναπαραγωγής ρατσιστικών αντιλήψεων. Πάντως, οι κορυφές των κυκλωμάτων που εμπορεύονται την ανάγκη των ζευγαριών να αποκτήσουν ένα παιδί σίγουρα δεν βρίσκονται στους καταυλισμούς των Ρομά!
Η περιθωριοποίηση, η ανέχεια και η απουσία ειδικών και μόνιμων μέτρων κοινωνικής ένταξης εκθέτει κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, όπως οι Ρομά, στα κυκλώματα ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα. Είναι κοινό μυστικό τι έγινε με τα διάφορα αποσπασματικά προγράμματα που διαχειρίστηκαν οι δήμοι, όπως και η ψηφοθηρική μεταχείριση των Ρομά από τα κόμματα και τους υποψήφιους δημάρχους τις παραμονές των βουλευτικών και τοπικών εκλογών.

Οι Ρομά έχουν ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά, μέτρα προστασίας των ανέργων, έχουν ανάγκη από δημόσιες υπηρεσίες υγείας με βάση το Κέντρο Υγείας, με ευέλικτες υπηρεσίες που θα παρεμβαίνουν μέσα στους καταυλισμούς με προγράμματα ενημέρωσης, οικογενειακού προγραμματισμού, προληπτικής υγείας και δημόσιας υγιεινής με σεβασμό στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου