Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ: Αντιπολιτεύεται και παραπλανά τον λαό!!!!!!



Kροκοδείλια δάκρυα για τα δικαιώματα των εργαζομένων χύνει η ΔΗΜΑΡ, καταθέτοντας όμως και ειλικρινή ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο όξυνσης της ταξικής πάλης. Σε ανακοίνωσή της για τη λήξη της μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης αναφέρει: «Η δυσμενής, πρωταρχικά για τους μισθωτούς, συγκυρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για παράκαμψη και απεμπόληση όσων οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση η υπογραφή νέας σύμβασης με τη διατήρηση των θεσμικών ρυθμίσεων των προηγούμενων συμβάσεων, καθώς και του επιδόματος γάμου (10%) αποτελούν τη στοιχειώδη συνεισφορά των εργοδοτικών οργανώσεων στην κοινωνική συνοχή».

Σαν να μην είναι η ίδια μέλος μιας κυβέρνησης που διέλυσε το πλέγμα των εργασιακών δικαιωμάτων, επιτρέποντας στη μεγαλοεργοδοσία να ξεσαλώσει. Σε ποιες συμφωνίες, ποιων κοινωνικών εταίρων αναφέρεται; Οι συμφωνίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών με τους βιομηχάνους ήταν πάντα λεόντειες σε βάρος της εργατικής τάξης, στην πράξη πριν ακόμα την κρίση καταστρατηγούνταν πολλά απ' τα δικαιώματα που είχαν τυπικά ισχύ, σήμερα τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει, μισθοί πείνας και έξω απ' την πόρτα. Και δεν είναι συγκυριακό. Ο εφιάλτης ήρθε για να μείνει στην εργατική - λαϊκή οικογένεια έως ότου η ίδια η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της οργανώσουν τη συμμαχία και την πάλη τους για να τον αποτινάξουν μαζί και το σύστημα που τον γεννάει. Οσο για τις εκκλήσεις της στους μεγαλοεργοδότες να συμβάλουν στη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής», να πετάξουν δηλαδή ένα ψίχουλο στους εργαζόμενους για να εξασφαλίσουν τη σιωπή και την αδράνειά τους, θα 'πρεπε να γνωρίζει η ΔΗΜΑΡ ότι οι καπιταλιστές είναι ικανοί να πουλήσουν και το σκοινί που θα τους κρεμάσουν. Οχι μόνο δεν πρόκειται να εισακουστούν τέτοιες εκκλήσεις αλλά η επίθεσή τους θα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο.

2 σχόλια:

  1. Πολυ μου αρασε αυτο το ανεκδοτο με τους κοινωνικους εταιρους...!!
    Πες και το αλλο με τον ΤΟΤΟ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί είχαμε πρόβλημα με την πολιτική της δεξιάς. Ξέραμε όμως ότι ήταν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Με αυτούς τους "αριστερούς" τι να πεις. Αλλά άμα θέλεις να γίνεις πρόεδρος δημοκρατίας όχι την Αριστερά θα ξεπουλήσεις αλλά και τον ίδιο τον κώλο σου.

      Διαγραφή