Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΕ-Eurobank: Ο νέος τραπεζικός όμιλος!!!!!!!!!!!!!



Στον τραπεζικό όμιλο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) πέρασε η Γιούρομπανκ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης και με τους μεγαλομετόχους της τελευταίας να έχουν καθολική συμμετοχή στη «δημόσια πρόταση» εξαγοράς-απορρόφησης. Η συμμετοχή των μετόχων της Γιούρομπανκ έφτασε στο 84,35% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δρομολογεί η εξελισσόμενη διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζικών Ομίλων. Την εξέλιξη αυτή ομολογεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), σύμφωνα με την οποία από τα 915 καταστήματα του νέου Ομίλου «εκτιμάται ότι θα κλείσουν περίπου 20%» και ότι θα «υπάρξει ανάλογη μείωση του προσωπικού του νέου ομίλου». Σε επίπεδο ομίλων εμφανίζουν αθροιστικά 53.000 εργαζόμενους. Όπως προκύπτει, ετοιμάζουν απολύσεις για 10.600 εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΤΕ ήδη ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» για 2.000 εργαζόμενους.
Τα μεγαλύτερα τραπεζικά σχήματα, μετά την ολοκλήρωση της εν εξελίξει φάσης συγχωνεύσεων και εξαγορών, αναμένεται να συμπτυχθούν μόλις σε τρία. Είναι φανερό δηλαδή ότι οι απολύσεις εργαζόμενων θα κλιμακωθούν και στις άλλες τράπεζες. Οι τράπεζες που θα απομείνουν θα μοιραστούν την πίτα από τον πακτωλό των προβλεπόμενων διακρατικών ενισχύσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ-ΔΝΤ). Τα ποσά για την «ανακεφαλαιοποίησή» τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, φτάνουν στα 27,5 δισ. ευρώ. Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζικών ομίλων διαμορφώνονται ως εξής: Εθνική: 9,8 δισ. ευρώ, Γιούρομπανκ: 5,8 δισ. ευρώ, με το υπό συγχώνευση επιχειρηματικό σχήμα Εθνική - Γιούρομπανκ στα 15,6 δισ. ευρώ, Πειραιώς: 7,3 δισ. ευρώ, Άλφα: 4,6 δισ. ευρώ.
Το υπό διαμόρφωση κοινό εταιρικό σχήμα (Εθνική - Γιούρομπανκ) θα ξεκινήσει με τα παρακάτω μεγέθη: Συνολικό ενεργητικό: 177,7 δισ. ευρώ, χορηγήσεις (δάνεια): 121,2 δισ. ευρώ, καταθέσεις: 89 δισ. ευρώ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου