Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κάτω τα ξερά σας από τούς λαϊκούς αγώνες.



Η τρικομματική κυβέρνηση δε μπόρεσε να καταστείλει τους λαϊκούς αγώνες βγάζοντας παράνομες τις απεργίες στα ταξικά δικαστήρια, ούτε με τις επιθέσεις των ΜΑΤ με χημικά και ρόπαλα στις διαδηλώσεις.

Τώρα θέλει να τελειώνει μια...
 και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, με τις απεργίες, με τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για τα νέα, σκληρότερα μέτρα που έρχονται, για αυτό κάνει ό, τι μπορεί για να επιβάλλει το «νόμο και την τάξη». Θέλει να φτιάξει σύγχρονα κάτεργα με εργαζόμενους σκλάβους. Θέλει του εργάτες εξαθλιωμένους, να σιωπούν και να σκύβουν το κεφάλι στη μεγαλοεργοδοσία.


Τώρα, σχεδιάζει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264 με την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και με τη νομοθέτηση της ανταπεργίας (ΛΟΚ ΑΟΥΤ) των εργοδοτών. Θέλει να καταστείλει τη δράση των συνδικάτων και να φιμώσει του εργαζόμενους.


Θυμίζουμε στη κυβέρνηση ότι η ανατροπή του προηγούμενου αντί- συνδικαλιστικού νόμου 330 έγινε στη πράξη, από τους αγώνες των εργαζόμενων. Τα λειψά βήματα του Νόμου 1264 έγιναν με την επιβολή αυτών των αγώνων.


Έτσι και τώρα, οι αγώνες των εργαζόμενων είναι αυτοί που θα εμποδίσουν να εφαρμοστούν στην πράξη οι νόμοι αυτοί. Ένα δρόμο έχει το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, την ανυπακοή και την αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής των λαϊκών αγώνων.


Οι εργαζόμενοι με τα ταξικά σωματεία τους θα δώσουν απάντηση αγώνα και απειθαρχίας με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου