Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΥΠΑΤΕ: Υπό........ διάλυση!!!!!!!!!!!



Ανακ. της ΕΣΑΚ-ΑΤΕ για το Ταμείο Υγείας Υπαλλήλων ΑΤΕ:
Στο χθεσινό ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ, σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, μας εγκάλεσαν η ΔΗΣΥΕ και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το περιεχόμενο και το "timing" της δημοσίευσης των πρόσφατων ανακοινώσεών μας για το ΤΥΠΑΤΕ. Ως προς το περιεχόμενο, μας κατηγορούν ότι δήθεν υποννοούμε να μείνουν απλήρωτοι οι πιστωτές μας (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το προσωπικό). Ως προς το timing, μας κατηγορούν ότι δήθεν προσφέρουμε δώρο στο δικαστή, που έψαχνε (λέει) επιχειρήματα για να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα του Ταμείου. Τους απαντούμε λοιπόν και δημόσια τα εξής:
Ως προς το περιεχόμενο
Η οικονομική πραγματικότητα του ΤΥ είναι δεδομένη (και μη αμφισβητήσιμη από τα στοιχεία), παρά την προβαλόμενη δική τους αμφισβήτηση. Δυστυχώς, ενέπλεξαν στο παιχνίδι τους και το ΔΣ του προσωπικού του Ταμείου, που παρενέβη και αυτό με απαράδεκτη επιστολή της πλειοψηφίας του. Ρίχνουν λάσπη όλοι οι παραπάνω κατηγορώντας την ΕΣΑΚ ότι δήθεν δεν θέλει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ταμείου και πρωτίστως οι αποζημιώσεις του προσωπικού, σε περίπτωση απόλυσης. Το αντίθετο μάλιστα. Από τα άρθρα μας και από την τοποθέτησή μας στο ΔΣ της Πέμπτης 14/2 προκύπτει το αντίθετο από τους ισχυρισμούς τους. Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την "ευαισθησία" και τις υπαγορευμένες "ανησυχίες" του εργοδοτικού ΔΣ του προσωπικού, που φαίνεται ότι εξαντλεί την ανησυχία του τώρα, σε βάρος της ΕΣΑΚ, και όχι σε βάρος των υποβολέων τους, όταν αυτοί τους ζητούσαν μείωση των αποδοχών τους.
Ως προς το timing 
Κάνουν «αγώνες» με βάση … τον ποινικό κώδικα! Ροκανίζουν το χρόνο και αποπροσανατολίζουν, όταν ισχυρίζονται ότι πρέπει να περιμένουμε τα δικαστήρια, που σημειωτέον η κανονική δίκη θα γίνει τον …  Μάιο του 2015! Παράλληλα καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες περί της αστικής δικαιοσύνης, όταν ζούμε το γεγονός ότι κατά κανόνα αποφασίζει σύμφωνα με τις βουλές της κυβέρνησης. Το πρώτο δείγμα απόρριψης (αυτό των προσωρινών μέτρων) ήδη το εισπράξαμε πριν ακόμα δημοσιεύσουμε τις ανακοινώσεις μας! Υποτάσσουν κάθε άλλη δράση σε δήθεν δικαστικές σκοπιμότητες. Με αυτό το πρόσχημα απαιτούν και από εμάς … σιγή ασυρμάτου, μήπως δήθεν επηρεάσουμε αρνητικά το δικαστήριο. Στην πραγματικότητα επιζητούν εφησυχασμό και αδρανοποίηση των εργαζομένων. Θέλουν να εξαντληθούν οι "αγώνες" σε παραστάσεις σε υπουργούς και κόμματα και σε συνεντεύξεις τύπου. Θέλουν να φιμώσουν την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου Υγείας και να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος του ΕΛΕΜ, τον οποίο από χρόνια έχουν βάλει στο μάτι για να μεταφέρουν τα αποθεματικά του στη μαύρη τρύπα του ΤΥΠΑΤΕ. Η αλήθεια όμως, περισσότερο όταν αυτή είναι οδυνηρή, πρέπει να είναι γνωστή στους συναδέλφους. Όχι απλά γιατί είναι δικαίωμά τους να ξέρουν, αλλά γιατί μόνο οι ενημερωμένοι και οργανωμένοι εργαζόμενοι μπορούν με το μαζικό τους αγώνα να επιβάλουν λύσεις, ακόμα και κόντρα στα δικαστήρια.
Αρκετό χρόνο τους έδωσαν οι εργαζόμενοι, καιρός να πάρουν την τύχη του Ταμείου Υγείας στα χέρια τους! Κάθε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων θα έχει πλέον οικονομικές συνέπειες και για τον ΕΛΕΜ. Στη Γενική Συνέλευση της 6 Απρίλη πρέπει να δοθεί λύση για το Ταμείο Υγείας, αποκλειστικά στα μέτρα του Ταμείου, που να αποφεύγει να βλάψει κι άλλο τον ΕΛΕΜ. Η πρότασή μας για διαχωρισμό του ΤΥΠΑΤΕ από τον ΕΛΕΜ και ΕΛΑΤ και ενοποίησή του με τα άλλα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία υγείας ΕΤΕ και ΤτΕ είναι στο τραπέζι.
ΕΣΑΚ-ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου