Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

01-02-2013 Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1




Απαιτείται σκληρός αγώνας για ριζική ανατροπή
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «ο αγώνας που απαιτείται σήμερα θα είναι και πολύ σκληρός και σχετικά μακρόχρονος» και επισήμανε ότι «οι αγώνες δεν θα έχουν άμεση αποτελεσματικότητα».
Το ζήτημα είναι, πρόσθεσε, «ο λαός να ξεκαθαρίσει τι φταίει για την κρίση, ποια είναι η διέξοδος και αυτό που λέμε πάρε την υπόθεση στα χέρια σου, ριζική ανατροπή όχι μιας κυβέρνησης, αλλά της εξουσίας. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό - και θα γίνει στην πορεία - για να πάρει νόημα και ο καθημερινός αγώνας». Η εργατική τάξη και ένα σημαντικό μέρος των μεσαίων στρωμάτων «έχουν κοινό συμφέρον να αντιπαλέψουν την εξουσία των μονοπωλίων», σημείωσε.
Καλώντας σε απόρριψη του ευρωμονόδρομου, τόνισε ότι οι υποσχέσεις για τα οφέλη και τη «μαγεία» της ΕΕ ήταν ψέματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ψέματα είναι και σήμερα.
Υπογράμμισε ακόμα ότι «θα 'ρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει ότι “εγώ δεν μπορώ να ζω όπως πριν” και επομένως πρέπει να πάρω εγώ την εξουσία. Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό πραγματικότητα, πρέπει να επιβάλει ρήγματα στο σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, να αφαιρέσει εφεδρείες και δυνάμεις από το κυρίαρχο σύστημα».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή, τονίζοντας τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς. «Ο λαός πρέπει να δει πού πάνε τα πράγματα και να μην πιστεύει ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης σε αυτό που τραβάει», τόνισε.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου φίλε.
    ΄Ενας δρόμος υπάρχει: αυτός της μαζικής συσπείρωσης του λαού για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του σάπιου και βαθιά άδικου συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρυτάνα μου γεια σου. Σήμερα επέστρεψα και είδα τα σχόλιά σου. Εχεις δίκιο. Ενας μόνο δρόμος υπάρχει, αλλά ο αχαΐρευτος ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να περπατήσει σε αυτούς τους δρόμους. Πάντα θέλει να περπατά με τη βοήθεια μπαστουνιού. Μόνος δεν μπορεί. Είναι .....ανάπηρος

      Διαγραφή