..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ 29-02-2012


Σαν Σήμερα: ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ 29-2-1948



                                      
Η φρικιαστικότερη, ίσως, σελίδα του εμφυλίου πολέμου. Τα όργανα του Αμερικανού στρατηγού Βαν Φλιτ και του «κεντρώου» Σοφούλη στρέφουν τα πυροβόλα εναντίον των άοπλων κρατουμένων της Μακρονήσου στις 29-2-1948.  
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Στρατιωτικών τα θύματα, 17 νεκροί και 61 τραυματίες, είναι «επικίνδυνοι κομμουνισταί»...
Την 1 Μάρτη η εφημερίδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «Εξόρμηση», κάνει λόγο για «έγκλημα (που) ξεπερνάει σε αγριότητα και τα χιτλερικά εγκλήματα».
Την ίδια μέρα που δημοσιεύονται τα παραπάνω ένα νέο δολοφονικό πογκρόμ, συνέχεια της προηγούμενης μέρας, πιο φρικιαστικό, πιο εξοντωτικό και πιο ανελέητο από το προηγούμενο, βρίσκεται σε εξέλιξη: 

Περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον συνταγματάρχη Μπαϊρακτάρη και δεσμοφύλακες της Μακρονήσου βάλλουν κατά των δημοκρατών κρατουμένων.

Κανείς δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των νεκρών!

Ο γιατρός του Α' τάγματος Λ. Γεωργιλάκος, πολλά χρόνια αργότερα, βεβαίωσε ότι ο ίδιος πιστοποίησε το θάνατο 180 σκαπανέων, τους οποίους η διοίκηση του στρατοπέδου και τα όργανά της φόρτωσαν στο αμπάρι ενός καϊκιού. 

Ο καπετάνιος του καϊκιού Μ. Βονταμίτης, πριν πεθάνει, σε μαρτυρία του, κάνει λόγο για 350 νεκρούς που τους μετέφερε με δρομολόγια μακριά στον Κάβο Ντόρο, στο ξερονήσι Σαν Τζιόρτζιο, όπου «παίρνανε τους σκοτωμένους φαντάρους και τους χώνανε μέσα σε συρμάτινα δίχτυα με βαρίδια και τους φουντάρανε στο βυθό της θάλασσας»...

ΑΝΑΔ.Ο ΓΗΤΑΥΡΟΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕΤΩΠΟ


Με πρώτα βιολιά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, προσπαθούν να χρεώσουν στους εργατικούς αγώνες την ευθύνη για την κρίση

Οι δήμιοι του λαού πλάι πλάι στη χθεσινή ομιλία του αντικομμουνιστή προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτζ. Το μίσος για το εργατικό κίνημα είναι κοινός τους τόπος και γι' αυτό επιτίθενται στο ΚΚΕ
Icon
Στην πεπατημένη της συκοφαντίας και του ψέματος κινήθηκε χτες ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, στριμωγμένος από την πολιτική κριτική του ΚΚΕ και τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης. Κατηγορώντας γενικά την «αριστερά», αλλά κεντράροντας στο ΚΚΕ, ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αυτό φταίει για τη σημερινή κρίση, επειδή με συνέπεια αντιπαλεύει τον καπιταλισμό και μάχεται για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Οπως είπε, «μπορεί η αριστερά να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Εδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει τους Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμισι χρόνια; Η αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους; Η αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους; Οπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;».
Είπε ακόμα ο Σαμαράς στην ομιλία του: «Υπάρχει και μια σοβαρή διαφορά μεταξύ μας (...) Εμείς ήμασταν πάντα και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά όταν στην Ευρώπη επικράτησαν λάθος απόψεις, σηκώσαμε το ανάστημά μας και διαφωνήσαμε ανοικτά. Και σήμερα παλεύουμε να παραμεριστούν οι απόψεις αυτές και να βρει η Ενωμένη Ευρώπη το δρόμο της. Αντίθετα, μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά, υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει! Εμείς υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, αλλά υπέρτατη αξία μας είναι το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας μας. Μεγάλο μέρος της αριστεράς υπερασπίζεται ακόμα τις ιδεοληψίες της».
Τακίμια με Βενιζέλο - Καρατζαφέρη
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλοςεμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επίθεση του Α. Σαμαρά, αναφωνώντας ότι «επιτέλους ο Α. Σαμαράς στρέφεται κατά της παραδοσιακής αριστεράς υιοθετώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ», ενώ και ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανώς με ικανοποίηση επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΔ που ήρθε να «εγκαλέσει επιτέλους την αριστερά».
Ο υπουργός Οικονομικών για μία ακόμα φορά προκλητικά κινδυνολόγησε, λέγοντας ότι το ΚΚΕ πρέπει να πει στο λαό τι προτείνει και τι κινδύνους έχει η πρότασή του για το επίπεδο της ζωής. Ισχυρίστηκε ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει δραστική μείωση μισθών, συντάξεων δραματική μείωση του επιπέδου ζωής, κινδύνους για την πληρωμή μισθών και έφτασε στο σημείο να πει ότι η πολιτική που προτείνει το ΚΚΕ είναι «ανεύθυνη, αντιλαϊκή και καταστροφική», είναι «ζοφερή και αδιέξοδη πρόταση που οδηγεί σε υποβάθμιση και καταστροφή»!
Εκτός των άλλων, προκλητικά και προβοκατόρικα είπε ότι σήμερα υπάρχει μια συνάντηση της «αριστεράς με τον ΛΑ.Ο.Σ.», με τον οποίο συγκυβερνούσε μέχρι προχτές! Αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι τέτοια φαινόμενα είχαν εμφανιστεί και στο μεσοπόλεμο με τη λεγόμενη «δημοκρατία της Βαϊμάρης», που οδήγησε στην άνοδο του ναζισμού στην κυβέρνηση της Γερμανίας, κρύβοντας ότι το δικό του κόμμα ανέδειξε τον ΛΑ.Ο.Σ. από το 2007 σε κεντρικό παράγοντα του πολιτικού συστήματος, όπως ακριβώς η σοσιαλδημοκρατία έβαλε πλάτη για την αναρρίχηση του Χίτλερ στην εξουσία."
ΠΗΓΗ ΠΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .....ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά την ΨΗΦΙΣΗ στη Βουλή για την ΜΕΙΩΣΗ του κατώτερου μισθού στα 440 ευρώ και με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο για την ΜΕΙΩΣΗ κατά 15% και 20% σε συντάξεις κύριες και επικουρικές η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν....... 3ωρη  στάση εργασίας από την 12η έως την 15η για σήμερα.........

Μ Π Ρ Α Β Ο !!!!!!  





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ SAMINA ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ................. ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΡΗΚΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ... ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ...!!!

 Ο Mr.SAMINAS ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ "ΜΙΑ και ΚΑΛΗ"  ΣΤΑ... ΒΡΑΧΙΑ...!!!

Σύμπασα η Ελλάδα καταστενοχωρήθηκε, πού έχασε τον "Προστασίας του Πολίτη" Υπουργό της,  Χρ. Παπουτσή, πού στά σκαριά ήταν να συλλάβει την οργάνωση    «Αντάρτικο Πόλεων», πού ανέλαβε την ευθύνη

για το παρολίγον αιματοκύλισμα αθώων πολιτών προχθές στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω. 
Πάντως ολοκλήρωσε το έργο του γιά την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τού τείχους της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο και υπέβαλε την παραίτησή του γιά να διεκδικήσει και την... Αρχηγία του Πασοκ.!!!
Ο εξειδικευμένος στους θανάτους από ναυάγια (SAMINA) επίδοξος Αρχηγός,-- όλους εμάς, τους από τα γεννοφάσκια Πασοκξήδες, με αγώνες γιά τον σοσιαλισμό και την πράσινη "ανάπτυξη" της Πατρίδος μας-- μας προβληματίζει άν πρέπει να τον προτιμήσουμε από τούς Βενιζέλο ή Καστανίδη....!!!
Εμπιστευόμαστε όμως την γνώμη του Καρχιμάκη (πονάνε ωρε τα παληκάρια;;;) και περιμένουμε απο μέρα σε μέρα ποιόν να μας υποδείξει, γιά... "φούντο"...!!!
 Αντε και με το...καλό...! 
POLITIKO SAFARI

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 28/02/2012



ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΡΩΣΙΑ -ΚΙΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΖΩΝΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΝ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ  ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ. ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ  ΚΚΕ. 

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΜΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΑΦΛΟΓΙΣΤΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ...ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ






Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»
Νέα συμφωνία - Νέα δεινά για το λαό!
Στις συνέπειες του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων στους απόστρατους και στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα» (ΚΕΘΑ) όπου ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζει:
Οι «εφαρμοστικοί νόμοι» της συμφωνίας άρχισαν ήδη να κατατίθενται στη Βουλή με «κατεπείγουσες διαδικασίες» και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το λαό, ούτε βέβαια για τους αποστράτους ή τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεθοδεύονται οι απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζεται η συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, το πρόσθετο πετσόκομμα αποδοχών, δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία και κάθε κοινωνικής παροχής που ο λαός με αγώνες έχει κατακτήσει.
Οσοι επιτίθενται κατά του λαού μας με τις κατάπτυστες συμφωνίες και όσοι συμπράττουν από τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες τη χώρα μας, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια αυτή. Είναι οι ίδιοι, που αδιαφορούν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο απελπισμένους ανέργους, που αυξάνονται με οδυνηρό ρυθμό, αδιαφορούν για τη ραγδαία αύξηση εκείνων των απελπισμένων που προστίθενται σ' όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αδιαφορούν πλήρως, ενώ οι άστεγοι και τα συσσίτια όλο και πληθαίνουν!
Ολα αυτά αφορούν τον καθένα μας, τις οικογένειες, τους συγγενείς, τους φίλους το λαό μας. Η ανεργία και η φτώχεια μας αφορούν άμεσα, ακουμπούν και τα σπίτια τόσο των εν ενεργεία, όσο και των αποστράτων. Ο καιρός που κάποιοι, κακώς, μας αποκαλούσαν «προνομιούχους» και άλλοι, χωρίς να γνωρίζουν, τους πίστευαν, έχει περάσει. Εδώ και μήνες παρέχεται συσσίτιο από τις μονάδες σε χιλιάδες στελέχη χωρίς να έχουν υπηρεσία. Η αιτία είναι η ίδια που αφορά και τους άστεγους, δε χρειάζεται σχόλια!
Οι συντάξεις των αποστράτων μειώνονται ήδη από 25 έως 40%, τα μερίσματα από 20 έως και 50% και ανάλογα οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών. Και θα ακολουθήσουν ακόμα οδυνηρότερα, όπως άνετα μας πληροφορούν οι ίδιοι που ευθύνονται για την κατάντια.
Οι εν ενεργεία οι οποίοι υπέστησαν πρώτοι από όλους τις βάναυσες και άδικες περικοπές, είναι γνωστό ότι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο καθώς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων σε αυτούς, που πληρώνονται με τα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο, διότι τους θεωρούν και τους θέλουν ως... «δεξί χέρι» του συστήματος, άφησαν λοιπόν για το τέλος το δικό τους «ειδικό» πετσόκομμα! Είναι ήδη δηλωμένο, ότι και το νέο «ειδικό» μισθολόγιο, όπως και το ενιαίο, στην ουσία θα περιέχουν νέο βούλιαγμα αποδοχών. Θα τις δικαιολογήσουν με τη γενική θέση πως η πατρίδα κινδυνεύει, άρα χρειάζεται συστράτευση, ενώ στο νου τους έχουν πως όλα γίνονται για τους τοκογλύφους, τους ασύδοτους εκμεταλλευτές μας, για τα κότερα, τις βίλες, τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, για το κράτημα στην εξουσία των ίδιων...
Οι απόστρατοι τελευταία έχουν κάνει νέα οργανωτικά βήματα, συνειδητοποιώντας ότι οι Ενώσεις Αποστράτων του υπουργείου δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Νέοι σύλλογοι πρόσθεσαν νέες δυνάμεις στους αγώνες των παλαιοτέρων. Με επιμονή ψάχνουν τρόπους, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν σε βάρος τους. Ασυνήθιστοι σε μορφές αγώνα που η νομοθεσία απαγορεύει όσο υπηρετούν, δε διστάζουν πλέον να κατέβουν και στους δρόμους, να σηκώσουν πανό, να δεχτούν χειροκροτήματα, αλλά και δακρυγόνα! Κατεβαίνουν στους δρόμους συγκροτημένοι ή ανεξάρτητα ενωμένοι με τον υπόλοιπο λαό! Δέχονται μαζί του τη βία της κρατικής καταστολής! Παρακολουθούν τη δραστηριότητα των γνωστών αγνώστων προβοκατόρων! Αντιλαμβάνονται αλλά και γνωρίζουν για την ύπαρξη επιτελικών σχεδίων προς αντιμετώπιση του πλήθους! Αντιλαμβάνονται το ρόλο κάποιων Μέσων Ενημέρωσης.
Οι απόστρατοι έχουμε πεισθεί πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης! Ούτε οι επιστολές, ούτε οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη θα ανακόψουν τη λαίλαπα.
Στους δρόμους λοιπόν, ανεξάρτητα από μπλε, πράσινες ή τρίχρωμες κυβερνήσεις, μαζί με τον υπόλοιπο λαό, του οποίου είμαστε μέρος. Ας ξεφύγουμε από δεσμεύσεις, νοοτροπίες και αγκυλώσεις, που μας θέλουν τους στρατιωτικούς έξω, υπεράνω, ή απέναντι στο λαό. Ο λαός μάς θέλει μαζί του! Τ' αδέλφια, τα παιδιά και οι φίλοι μας είναι κι αυτοί εκεί, μέσα στο λαό που κατεβαίνει στους δρόμους για να βρει το δίκιο, που μας κλέβουν!
Τα στελέχη που βρίσκονται στην ενέργεια, ας αφουγκράζονται τη φωνή του λαού, που παλεύει και για τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλο ρόλο, που τους θέλει έξω ή και απέναντι στο Λαό!

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26-02-2012


BLACK BETTY-- RAM JAM


PRIVATE DANCER-- TINA TURNER


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.......ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ)


Οι καλύτεροι μασκαράδες! Δεν τους ξεχωρίζεις με τίποτα...

Για να μην σας κουράζουμε με κείμενο, σας ετοιμάσαμε μια εικόνα στο πνεύμα των ημερών του καρναβαλιού. Δείτε τούς καλύτερους μασκαράδες. Ελπίζουμε να μην σας μπερδέψαμε…

Σαμαράς Παπανδρέου Καρναβάλια Μνημόνιο massmedia-gr

Πηγή: MassMedia-gr 

Δείτε επίσης τους περσινούς νικητές:

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ή ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ !!! Ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ.... ΑΝΕΡΓΟΣ!!!!!!!!!!!!

Καψής: «Θα τηρηθούν με αντικειμενικότητα τα κριτήρια για την ανανέωση συμβάσεων στην ΕΡΤ


«Καλύτερα με τον κατώτατο μισθό παρά άνεργος». Οσο και αν εξοργίζει και προκαλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον οποίο ανήκει η παραπάνω φράση, όμως πρέπει να ειπωθεί καθαρά ότι αυτό είναι το δίλημμα που διά στόματος Π. Καψή βάζει η συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου μπροστά στην εργατική τάξη και στο λαό: Μισθός 300-400 ευρώ ή άνεργος. Το χειρότερο είναι ότι δεν το βάζει με λόγια αλλά στην πράξη και ζητά από το λαό να την αποδεχθεί και να τη νομιμοποιήσει, σκύβοντας το κεφάλι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι απείρως χειρότερη γιατί ούτε ο κατώτατος μισθός των 400 ευρώ είναι «εγγυημένος», ενώ και η ανεργία συνεχώς θα αυξάνεται. Πριν από ένα χρόνο ο στόχος της κυβέρνησης ήταν «ένας εργαζόμενος για κάθε οικογένεια». Τώρα προσαρμόστηκε στο ένας εργαζόμενος με μισθό 400 ευρώ και είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να κατέβει ακόμα πιο κάτω, δηλαδή ένας εργαζόμενος με μισθό Βουλγαρίας, που αποτελεί άλλωστε στόχο και του νέου μνημονίου. Είναι πλέον θέμα του λαού να πάρει τις αποφάσεις του και να καθορίσει τη μοίρα του. 'Η θα αφήσει να τον μετατρέψουν σε σύγχρονο σκλάβο των μονοπωλίων ή θα τους σαρώσει και θα αποτινάξει τα δεσμά του κεφαλαίου. Ομως, αυτό απαιτεί καθημερινό οργανωμένο ταξικό αγώνα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές. Που ορθώνοντας εμπόδια στα άγρια μέτρα θα στοχεύει κατευθείαν στην κατάργηση των μονοπωλίων και την κοινωνικοποίησή τους από μια λαϊκή εξουσία. Πλέον δεν έχει να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του.

ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΕΤΩΠΟ:
Ή ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;;
                                                          Ή Μ' ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;





ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων- «ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΒΑIN»


Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από...
την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.

Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rock που προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

Το σενάριο
Τώρα το σενάριο αυτό είναι ήδη ξεπερασμένο, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση (4,4% του ΑΕΠ αντί 2,8% της αρχικής εκτίμησης) τόσο μεγαλύτερες και οι αναμενόμενες επισφάλειες, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στο μυστικό report των ξένων οίκων που προτείνουν το σχέδιο, «την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να τη δουν και υπό ένα αναπτυξιακό πρίσμα, το οποίο σημαίνει μια συντεταγμένη απομόχλευση των επιχειρηματικών δανείων με διαγραφή χρεών στη βάση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από τα βάρη των χρεών τους να μπορέσουν να αναλάβουν νέα επενδυτικά σχέδια και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισλανδία προχώρησε σε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών σε ύψος ρεκόρ που ανέρχεται στο 16% του ΑΕΠ της χώρας.

Παρόμοιο σχέδιο εφαρμόστηκε και στις ΗΠΑ όπου πριν από λίγες ημέρες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι 49 από τις 50 Πολιτείες συμφώνησαν με τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες να διαγράψουν μέρος των οφειλών όσων έχουν στεγαστικά δάνεια.

Το κρίσιμο ερώτημα για την Ελλάδα, είναι εάν οι εποπτικές Αρχές και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ανάλογο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο όχι μόνο θα βοηθάει τις τράπεζες να επανέλθουν σε μια υγιή κατάσταση αλλά και κατά πόσο η επιχειρηματικότητα και στη συνέχεια τα νοικοκυριά μπορούν να επωφεληθούν.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος, σε πρώτη φάση το κρίσιμο για την ανάπτυξη είναι οι επιχειρήσεις, γιατί το πρόγραμμα είναι να στηριχθούν ώστε να έλθει η ανάκαμψη, ενώ στη συνέχεια αυτό θα εφαρμοστεί και στην κατανάλωση, δηλαδή στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια.
Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες συντονισμένα θα κληθούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις ακόμη και ενήμερων δανείων και όχι μόνο των «κόκκινων», ακριβώς για να προλάβουν χιονοστιβάδα νέων επισφαλειών. Η ρύθμιση αυτή -που αναμένεται ότι για τις επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2012 και για τα νοικοκυριά αργότερα- θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τη μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και περίοδο χάριτος σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, ενώ στη συνέχεια θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» του κεφαλαίου και των τόκων.

Το παράδειγμα
Το «κούρεμα», εάν υιοθετηθεί το σχέδιο που προτάθηκε και έχει ως βάση το παράδειγμα της Ισλανδίας, θα είναι της τάξης του 30% στο κεφάλαιο των επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, πράγμα που σημαίνει ότι δυνητικά θα κοπούν οφειλές ύψους 70 δισ. ευρώ.

Η αρχή -σύμφωνα με το σχέδιο- θα γίνει από μεγάλες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αλλά χαρακτηρίζονται βιώσιμες και θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» του κεφαλαίου, νέο δανεισμό καθώς και την τοποθέτηση «τοποτηρητή» από την τράπεζα δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. Το στέλεχος αυτό θα έχει αρμοδιότητες σαν αυτές των τοποτηρητών που θα τοποθετήσει η Κομισιόν στα υπουργεία και θα συναποφασίζει για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας αλλά και τα νέα επενδυτικά σχέδια.

Στα νοικοκυριά η πρόταση είναι το πρόγραμμα να ξεκινήσει από ομάδες πληθυσμού που η τράπεζα θα κρίνει ότι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο με τα νέα δεδομένα και όχι σε ανέργους ή άλλες ευπαθείς ομάδες που θα μπορούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους μέσω του σχετικού νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ενα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση κουρέματος των οφειλών των δανειοληπτών είναι η απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Πρόβα» στο δημόσιο
Ενα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση κουρέματος των οφειλών των δανειοληπτών είναι η απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σπάει κάθε ρεκόρ η «στάση πληρωμών»
Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα «κόκκινα» δάνεια με τους τραπεζίτες να φοβούνται το επόμενο διάστημα «έκρηξη» των μη εξυπηρετούμενων δόσεων για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Μέσα σε τρία χρόνια τα επισφαλή δάνεια τριπλασιάστηκαν (από 5,8% το 2008 στο 15% την περσινή χρονιά), ενώ καταγράφεται επιδείνωση για τους πρώτους μήνες του 2012 όπου και εκτιμάται ότι κοντά στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Ηδη, αυτό επισημαίνεται και στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «επηρεάστηκε δυσμενώς η ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση».

Ο φόβος πλέον είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια του τραπεζικού μας συστήματος, αφού τα καθυστερούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων προστίθενται στις μειωμένες καταθέσεις και στερούν από τις τράπεζες πολύτιμη ρευστότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών, περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά καθυστερούν από έναν έως και τρεις μήνες να πληρώσουν τη δόση τους στην τράπεζα, ενώ άλλα 50.000 νοικοκυριά έχουν σταματήσει οριστικά να εξυπηρετούν τις οφειλές τους.

Το χειρότερο είναι ότι μήνα με τον μήνα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους και αυτό παρά τις ρυθμίσεις που κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες ή αυτές που επιχειρούν οι δανειολήπτες βάσει του πρόσφατου νόμου και αφορούν άλλες 750.000 δάνεια.

Οι εξελίξεις αυτές ξεπερνούν τις αρχικώς δυσμενείς προβλέψεις για την εξέλιξη ακόμη και των στεγαστικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών που θεωρούνται τα πλέον υγιή, καθώς ήδη πάνω από ένα στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετείται κανονικά έναντι 3% - 4% που ήταν το «φυσιολογικό» επίπεδο επισφαλειών για τα δάνεια της κατηγορίας αυτής προ της κρίσης.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών κάνουν λόγο για επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια που ξεπέρασαν και το 15% στο τέλος του 2011, ποσοστό που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν δεν υπήρχαν οι αναδιαρθρώσεις δανείων.

Στα επιχειρηματικά δάνεια οι επισφάλειες διαμορφώθηκαν στο 13-14% -χωρίς να υπολογίζονται οι αναχρηματοδοτήσεις- και στα καταναλωτικά ξεπέρασαν το 25%.

Οι τραπεζίτες περιμένουν κορύφωση των καθυστερήσεων αλλά και των απλήρωτων δανείων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θεωρούν το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε ως την πιο κρίσιμη περίοδο όσον αφορά τη σφυγμομέτρηση της αντοχής της κοινωνίας από τα δημοσιονομικά μέτρα, την αύξηση της ανεργίας και την περικοπή των μισθών. Οι χειρότεροι φόβοι τους έχουν να κάνουν με διπλασιασμό των επισφαλειών το επόμενο διάστημα, εξέλιξη που μεταφράζεται σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ «κόκκινων δανείων». Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημίες που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 δισ. ευρώ στην τριετία, ενώ αντίθετα χαρακτηρίζουν διαχειρίσιμη την κατάσταση στα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνολικά το 2011 «κτύπησαν κόκκινο» δάνεια ύψους περίπου 35 δισ. και από αυτά τα 15 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε επιχειρηματικά δάνεια. Οι οφειλές από τα «κόκκινα στεγαστικά» ήταν ύψους 10-11 δισ. ευρώ και άλλα 9 με 10 δισ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Πλέον, οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές αναδιαρθρώσεις δανείων, ενώ εφαρμόζουν ιδιαίτερα αυστηρά πιστοληπτικά κριτήρια για τη χορήγηση νέων δανείων, δίνοντας δάνεια με το σταγονόμετρο καθώς έχουν επιβάλει νέα αυστηρά κριτήρια που αποκλείουν από τη χρηματοδότηση την πλειονότητα των δανειοληπτών, ενώ ακόμα και όταν δανείζουν το κάνουν με φειδώ και για πολύ μικρότερα ποσά από τα αιτούμενα.

Η συνεχιζόμενη μείωση του ρυθμού χορήγησης των νέων δανείων είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 τα επιχειρηματικά δάνεια να είναι 120 δισ. ευρώ, τα στεγαστικά 78 δισεκατομμύρια και τα καταναλωτικά 32,9 δισ. €.

Παράδειγμα 1
Για ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ 25ετούς διάρκειας με επιτόκιο 4% η μηνιαία δόση διαμορφώνεται σήμερα στα 791 ευρώ. Εάν προχωρήσουν οι τράπεζες στο σχέδιο ανακούφισης των δανειοληπτών, το ίδιο δάνειο θα εξυπηρετείται με 554 €, αφού η συνολική οφειλή θα έχει πέσει στα 105.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί η δόση να διαμορφωθεί ακόμα χαμηλότερα εάν παράλληλα επιμηκυνθεί και ο χρόνος αποπληρωμής στα 30 ή 35 χρόνια.

Παράδειγμα 2
«Κούρεμα» 30% σε ένα επιχειρηματικό δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ θα έχει άμεσο όφελος για την εταιρεία 300.000 ευρώ στο συνολικό δανεισμό, γεγονός που θα μειώσει τις δόσεις κατ΄ αντίστοιχο ποσοστό. Για παράδειγμα, εάν το δάνειο ήταν 15ετούς διάρκειας η μηνιαία δόση θα ήταν 8.988 ευρώ και με το κούρεμα του κεφαλαίου θα πέσει στα 6.290 €.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ

dkanellis@pegasus.gr

ΕΘΝΟΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ .......ΜΟΤΙΒΟ!!!!!!!!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ....ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!! [ VIDEO ]

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ....ΨΑΡΙΑ!!! Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ.....ΓΕΝΙΚΑ!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ....ΤΡΟΙΚΑ!!!Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ....ΚΟΦΙ ΑΝΝΑΝ!!! ΑΝΝΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ!!!ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ Γ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΩΣΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΗΣΟΥΝ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΔΠΛΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ [ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΤΣΑΚΝΗΣ - ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - ΚΟΤΣΙΡΑΣ κ.α. ] ΝΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ  ''ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ''.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ''ΝΤΑΛΑΡΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΡΑΓΚΟΥΣΗ''.  ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΨΗΛΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΛΥΠΑΜΑΙ !!! ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ [κύριε] ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ''Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ''  ΓΙ'ΑΥΤΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ  ΑΝΗΚΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ....ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!  

http://patrinaki.blogspot.com

                                              

ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...




«Με αφορμή έκδηλη ανησυχία τοπικών φορέων και συμπολιτών μας, όπως αυτή εκφράστηκε σε συσκέψεις και συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξάνδρεια, σχετικά με την κατάργηση ή υποβάθμιση τοπικών καταστημάτων δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών (ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ) και προ του κινδύνου περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων όσον αφορά τις τοπικές υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, κλπ., συνεπεία εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανέλαβε την πρωτοβουλία  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., έκτακτη-ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία κλήθηκαν και  συμμετετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να καθορίσουν, από κοινού, τις ενέργειές μας ώστε να αποτρέψουν στο μέτρο του δυνατού κάθε περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών που υποκαταστήματά τους εδρεύουν και λειτουργούν στην πόλη μας.
Εν μέσω διαμαρτυριών άρχισε  η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 
Οι πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και να διακόπτουν τόσο το δήμαρχο που είπε στην τοποθέτησή του ότι θέλει τους βουλευτές ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ στον αγώνα του δήμου για να μην κλείσουν οι φορείς όσο και στους βουλευτές Σιδηρόπουλο και Γικόνογλου που μίλησαν αμέσως μετά.

Ο επί δυο μήνες υφυπουργός Αγγ. Τόλκας τόνισε κατ΄ επανάληψη ότι αυτός έκανε το σωστό και ότι αυτοί που φωνάζουν ας γίνουν πλειοψηφία και ας κυβερνήσουν τη χώρα. 
Οι πολίτες σήκωσαν πικέτες και φώναζαν εναντίον των δυο βουλευτών κατηγορώντας τους αυτοί ευθύνονται για το σημέρινό χάλι της χώρας αφού αυτοί ήταν που ψήφισαν τα Μνημόνια.



VIDEO- Πολίτες της Αλεξάνδρειας βρίζουν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο δημαρχείο της πόλης


Δείτε στο βίντεο την αντίδραση μέρους του ακροατηρίου που χτες το βράδυ συγκεντρώθηκε να αποδοκιμάσει, να διαμαρτυρηθεί στους Μνημονιακούς βουλευτές που πήγαν στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας για να πουν την άποψή τους σχετικά με...
το επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ, του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ.
Ό δήμαρχος ζήτησε από τους συμπολίτες να μην αποδοκιμάζουν και να αφήσουν τον βουλευτή Σιδηρόπουλο να πει την άποψή του αλλά... αυτοί δεν τον άκουσαν και συνέχισαν. Και με το δίκιο τους αφού το Μνημόνιο έχει σακατέψει το λαό που βλέπει να εξαθλιώνεται
ΧΡΟΝΙΚΑ ΗΜΑΘΕΙΑΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΝΑ ΤΑ.....ΛΕΦΤΑ !!!!! ΠΟΘΕΝ...ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!


ΕΡΕΥΝΑ: Ο κος 1.000.000 ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ 9 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΘΙΚΑ 
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ1.000.000,00 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 9...




1. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 2.772.998,54 ΕΥΡΩ
2. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 3.737.576,09 ΕΥΡΩ
3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.638.778,58 ΕΥΡΩ
4. ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.002.765,00 ΕΥΡΩ
5. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.359.233,34 ΕΥΡΩ
6. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.029.613,20 ΕΥΡΩ
7. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.638.868,02 ΕΥΡΩ
8. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.721.156,10 ΕΥΡΩ
9. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΑ 1.206.035,63 ΕΥΡΩ



Όποιος από τους υπόλοιπους 291 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
έβγαλε 1.000.000,00 ΕΥΡΩ στο εξωτερικό 
είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
Παράπονα Ρόδου
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ... ΕΔΩ

Anonymous; ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.!!!!!!!!


Anonymous : «Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας ... Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...» !!! [ video ]

«Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας ... Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...»
Με αυτές τις φράσεις καταλήγει η προκήρυξη για το νέο κυβερνοχτύπημα των Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
Οι Anonymous με κείμενο που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου υπόσχονται τη συνέχιση των παρεμβάσεών τους υπέρ του ελληνικού λαού με αποφασιστικά κυβερνοχτυπήματα στις εφορίες, όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροεπιδρομή κατά των πολιτών.
Στην προκήρυξή τους οι Anonymous ξεκαθαρίζουν επίσης ότι ο θησαυρός της σύλληψης των τριών μαθητών που κατηγορούνται για προηγούμενη χακεριά στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι… άνθρακες και ζητούν την απελευθέρωσή τους.
Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την προηγούμενη επίθεση στις 2 Φεβρουαρίου στο υπ. Δικαιοσύνης είχαν οργανώσει τρεις μαθητές, οι οποίοι φέρεται ότι έδρασαν για λογαριασμό της GHS (Greek Hacking Scene), εκπροσωπώντας την οργάνωση Anonymous!
Η προκήρυξη των Anonymous
Τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Κάνατε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous και όχι από τα παιδιά της GHS.
Πολίτες της Ελλάδας, είμαστε οι Anonymous.
Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνησή σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας.
Τους βλέπουμε να σας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση.
Τους βλέπουμε να ψηφίζουν νόμους που σας αφαιρούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Τους βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΝΤ και στους τραπεζίτες.
Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό.
Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθειά σας να φιμώσετε και άλλο τους Έλληνες. Γνωρίζουμε τα πάντα.
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει.
Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό.
Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε.
Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αυτούς που την δολοφόνησαν.
Mπoρείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς, στην προσπάθειά σας να μας φιμώσετε...
Αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous.
Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν.
Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,
Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα.
Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή.
Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση.
Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον ελληνικό λαό.
Απαιτούμε την άμεση παραίτησή σας, και την διενέργεια εκλογών.
Απαιτούμε να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους «φίλους» σας.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.
Ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous.
Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών. Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Μπορεί στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία, χτυπώντας ανεξέλεγκτα, αλλά το ίντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.
Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας...
Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...αν Patrinaki                                      

ΓΙΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ.!!!!!!!!!!!

stock photo : Stack of  100€ bills



Συνεχίστηκε και χτες από τα αστικά κόμματα το αποπροσανατολιστικό σίριαλ με τον ή την βουλευτή, που το Μάη του 2011 «έβγαλε» σε λογαριασμούς του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδης, σε ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Μετά τον κουρνιαχτό που σήκωσαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχώντας ότι η παρατεταμένη απόκρυψη του ονόματος πλήττει κι άλλο το «κύρος» του αστικού πολιτικού συστήματος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, διέταξε χτες κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του βουλευτή που το μετακίνησε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Παρεμβαίνοντας για το θέμα στη χτεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, αφού είπε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα του εν λόγω βουλευτή, τόνισε: «Ολη αυτή η ιστορία συνοδεύεται και με μία απίστευτη υποκρισία. Ρωτάμε τον υπουργό και όλους τους κυρίους που έχουν βγει στα κανάλια: Τα υπόλοιπα 599.999.000.000 ευρώ, όπως λένε, που είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει; Τα 600 δισ. ευρώ που λέγεται ότι είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια και από πού τα έβγαλε; Από τον κλεμμένο ιδρώτα και το αίμα κυριολεκτικά του ελληνικού λαού. Τα 500 δισ. περίπου που γυρνάνε στις οφ σορ ποιος τα έχει; Γιατί δεν τα λένε και αυτά;
Μάλιστα, η υποκρισία είναι μεγάλη γιατί όταν το ΚΚΕ, χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες διαφάνειας, ούτε και θα αλλάξει το σύστημα με επιμέρους διαφάνεια, προτείνει να υπάρχει ουσιαστικό "πόθεν έσχες", που θα είναι "πού τα βρήκες", όταν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όταν λέει να ανοίξουν οι οφ σορ εταιρείες, τότε όλοι που κόπτονται και φωνάζουν για το ένα εκατομμύριο του βουλευτή λένε "όχι, δεν γίνεται να πάρουμε τέτοια μέτρα γιατί αντιβαίνουν στη λειτουργία του ίδιου του συστήματος". Γι' αυτό λέμε ότι υπάρχει μια τεράστια υποκρισία».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ.......... ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!



Για μια ακόμα φορά, χτες, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλοςπαρουσίασε το PSI σαν «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα και επιτέθηκε με ψέματα και συκοφαντίες στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «η στρατηγική του οδηγεί στην ασύντακτη χρεοκοπία που σημαίνει έξοδο από το ευρώ, απώλεια των εισοδημάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αδυναμία διεξαγωγής εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας, τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία του '50 επειδή κάποιοι στήνουν έναν χορό εκλογικών και πολιτικών συμφερόντων. Η σκέψη είναι ότι εάν οι Ελληνες οδηγηθούν στη συντριβή και τη φτώχεια θα ριζοσπαστικοποιηθούν πολιτικά τόσο πολύ ώστε θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική κατάσταση με την Ελλάδα να έχει γυρίσει στα επίπεδα μιας χώρας όπως η Αλβανία ή η Μολδαβία, προκειμένου κάποιοι να επιβεβαιώσουν την πολιτική τους στρατηγική».
Το ΘΡΑΣΟΣ του αντιπροέδρου στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, είναι απύθμενο. Κουνάει το δάχτυλο στο ΚΚΕ και το καταγγέλλει ότι θέλει να καταστρέψει τη χώρα, ο εκφραστής της στρατηγικής που ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα μονοπώλια. Μιλάνε για ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα αυτοί που έχουν παραδώσει στα μονοπώλια στρατηγικούς τομείς της παραγωγής και το φυσικό πλούτο της χώρας.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι το δίλημμα είναι «ή θυσίες με προοπτική ή απόλυτη καταστροφή χωρίς καμία προοπτική. `Η περικοπές ή αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, ή ΜΕΙΩΣΗ Ή ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ή ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ή ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ"
Καταγγέλλουν για εκλογικά παιχνίδια το ΚΚΕ, αυτοί που κυνικά βλέπουν τις εκλογές σαν «εκτόνωση» του λαού και έχουν ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για κυβερνήσεις συνεργασίας την επόμενη μέρα. Μιλάνε για επιστροφή στη δεκαετία του '50 αυτοί που με την πολιτική τους έχουν ήδη γυρίσει το λαό σε περασμένες δεκαετίες, αναλογικά και με τις δυνατότητες για καθολική ευημερία που προσφέρει σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης
Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ...


ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ...............


Ελα Αλέκο (Χαλβατζή)


Εκεί φτάσαμε;

Όταν πριν ένα χρόνο και κάτι είχε αποχωρήσει από το κόμμα ο Αλέκος Χαλβατζής, δημοσιοποιώντας μάλιστα και τους λόγους της αποχώρησης του, θυμάμαι πως τον είχα υπερασπιστεί, τόσο σε σχόλια μου στο διαδίκτυο όσο και σε κατ’ιδίαν συζητήσεις με συντρόφους, που έπνεαν μένεα εναντίον του. Τα δύο βασικά επιχειρήματα μου, υπέρ του ήταν:
  • Εφόσον είχε φύγει από το κόμμα, θα ήταν παράλογο να του ζητήσουμε να κάνει την κριτική του στα «όργανα», εφόσον δεν είχε πλέον πρόσβαση σε αυτά.
  • Το αξιοπρεπέστατοκείμενο έγραψε λίγο μετά, και αφόπλιζε ό,ποιον θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την δική του (εποικοδομητική κατά τον ίδιο) κριτική για να βλάψει το Κόμμα. Μεταξύ άλλων, έλεγε τότε:
«Ομάδες και χώροι που επί δεκαετίες αντιμάχονται το μαρξισμό-λενινισμό, τις αρχές του ΚΚΕ και το υπάρχον Πρόγραμμα του (με τα οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα) ήδη προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αποχώρηση μου για να δικαιώσουν αναδρομικά ξοφλημένες από χρόνια θέσεις, πρακτικές και επιλογές τους.»
«Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος.»
14 μήνες μετά, δυστυχώς αυτοαναιρείται υπογράφοντας ένα κατάπτυστο κείμενο, βγαλμένο απευθείας από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου». Πολιτικά, το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι, πως η αριστερή στροφή του κόμματος τον πέταξε έξω, μια και οι διαφωνίες στις οποίες αναφέρεται (χωρίς όμως να τεκμηριώνει κάποια πολιτική διαφωνία) είναι η θέση περί ενδιάμεσης κατάταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και η εμφάνιση της λέξης «αντικαπιταλιστικό» αντί «αντιμονοπωλειακό».

Ακολουθεί ένας πραγματικός βόρβορος φύση ατεκμηρίωτων κατηγοριών, κουτσομπολίστικου επιπέδου κατά πάντων. Οι  ομόφωνες αποφάσεις, δεν είναι μας λέει ομόφωνες. Απλά όσοι διαφωνούν, φοβούνται(!) να ψηφίσουν κατά! Μετά μας λέει για το τι ειπώθηκε (σύμφωνα με τον ίδιο) σε πριβέ συνομιλία με τον καθοδηγητή του(!!!!!), προσπερνάει σαν να μην γνώριζε, τις αποφάσεις για ανανέωση του στελεχικού δυναμικού, και τις ονομάζει «παραγκωνισμό πεπειραμένων συντρόφων» (γιατί μου θυμίζει την κριτική του Τρότσκι και την «παλιά μπολσεβίκικη φρουρά» αυτό;), ερμηνεύει κατά το δοκούν ακόμη και την σιωπή ή την γλώσσα του σώματος των πρώην συντρόφων του, και επιτίθεται προσωπικά (και φυσικά και πάλι ατεκμηρίωτα) ενάντια στην Γ.Γ. του ΚΚΕ. Δεν διστάζει να κατηγορήσει ακόμη και συνειδητές ψευδολογίες τον «Ριζοσπάστη» για τους αριθμούς συμμετοχής στις διαδηλώσεις! Λες και εμείς που είμαστε εκεί δεν μπορούμε να δούμε αν είναι γεμάτη η Σταδίου ή η Πανεπιστημίου και περιμένουμε να το διαβάσουμε στον «ριζο» την επόμενη. Εμ, βέβαια, για να μην έχουμε φύγει ακόμη από το ΚΚΕ, τέτοια ζώα θα είμαστε. Σιγά μην έχουμε και κριτική σκέψη! Και όλα αυτά προκειμένου να φιλοτεχνηθεί μία εικόνα εσωτερικής σήψης, ζόφου και Καφκικής κλειστοφοβίας που θα κάνει τον μέσο άνθρωπο να ακούει ΚΚΕ, και να τρέχει να κρυφτεί! Όλα αυτά ντύνονται και με την αυθεντία του -από μέσα γνώστη- οπότε δεν χρειάζεται να αποδειχτεί και τίποτε! Τέτοιοι που είναι οι άλλοι, αν απαντήσουν, ψέματα θα πουν για το κακόμοιρο το παιδί...  Τέλος δε, δεν παραλείπει να κάνει και τον «παραδοσιακό» διαχωρισμό ανάμεσα στην «κακή» ηγεσία και την «αγωνιστική βάση» των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος, που σκοπό έχει (από τότε που υπάρχει αυτή η καραμέλα) να αποξενώσει τους μεν από τους δε και εν τέλη να διαλύσει το κόμμα. Μόνο που το παραμύθι είναι πολύ παλιό για να το χάψει κάποιος.
Το που μπορεί να αποσκοπεί μία «κριτική», η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την δημοσιοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που πρέπει να παραμένουν περιφρουρημένες, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτο, και μάλιστα σε στιγμές πρωτόγνωρης έντασης του ταξικού αγώνα, αυτοί που διάλεξαν να ιδιωτεύσουν πίσω από ένα πληκτρολόγιο, να κάνουν σκοπό ζωής το βρώμικο (εξηγήσαμε πριν γιατί το θεωρούμε τέτοιο) χτύπημα του Κομουνιστικού Κόμματος και των πρωτοπόρων στοιχείων της εργατικής τάξης. Εκείνο δε, που κάνει την κατάσταση εξοργιστική, είναι κάποιος που κάνει τα παραπάνω να δηλώνει και ...κομμουνιστής!

Υ.Γ.
Κατά παράβαση των δικών μου αρχών δημοσίευσης, αναγκάστηκα να «επιτεθώ» προσωπικά σε άνθρωπο, και όχι σε πολιτικές θέσεις. Αλλά τι να κάνουμε, που ο Αλέκος ο Χαλβατζής δεν εκφράζει καμία πολιτική θέση που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας και διαφωνίας, αλλά καταγγελίες επί του οργανωτικού, που εξ αντικειμένου δεν γίνεται να συζητηθούν δημόσια;
Υ.Γ.2
Για όλους εμάς που σπάμε τα ποδάρια και τα κεφάλια μας, μήπως και σταματήσουμε τον καπιταλιστικό οδοστρωτήρα, τέτοια κείμενα αποτελούν ή όχι "πισώπλατη μαχαιριά";

ana.Fadomduck

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ.: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ .......ΓΥΡΟΛΟΓΩΝ !!!!!!!!!

Ο Κνίτης που είχε την «αναθεώρηση» στο αίμα




ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ:. Η πολιτική διαδρομή του νέου στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι πολύ πλούσια και εμπλουτισμένη με πολλές «επαναστατικές» ιδέες
1.Από την μεταπολίτευση έως το 1983 ήταν στο Κ.Κ.Ε.
2.Κατόπιν μεταπήδησε έως το 1986 στο ΚΚΕ εσ
3.Μετά πηγαίνει στο ΚΚΕ ες Ανανεωτική Αριστερά του κ. ΜΠΑΝΙΑ έως το 1989.
4.Συνεχίζει την πολιτική του διαδρομή στο Συνασπισμό.
5.Βαρέθηκε και εδώ και πάει στο Συνασπισμό της άλλης «μεγάλης επαναστάτριας» Μ. Δαμανάκη
6.Βαρέθηκε την Δαμανάκη και ηγήθηκε την αξέχαστη ΑΕΚΑ. Όχι θα κάτσω να σκάσω. Να μη γίνω και εγώ αρχηγός κόμματος; Ασχέτως πόσους οπαδούς και μέλη θα έχει το κόμμα μου!!!!!!!
7.Διαλύει  την ΑΕΚΑ και μεταπηδά στο ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων σκανδάλων, του κ. Σημίτη, όπου γίνεται Υφυπουργός.
8.Γίνεται μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου.
Ανήσυχε Νικόλα, ούτε εδώ καλύπτεσαι πολιτικά;;;;;
9.Και……..τα βρίσκει με την Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη.
Εδώ πόσο θα μείνει;;;;;;;
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!!!!!!!!!
   Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη αν λησμονήσαμε κάποιο άλλον σημαντικό !!!!!! σταθμό της πολυκύμαντης πολιτικής του διαδρομής, αλλά δυστυχώς η παρακολούθησή της υπερβαίνει τις δυνατότητές μας.
   Νέα Δημοσκόπηση μόνο για την ΔΗΜ.ΑΡ. 19,5% λόγω πλούσιας εμπειρίας των στελεχών του από τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
   Η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της εκάστοτε ακροδεξιάς, αλλά μπορεί να ανήκει σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα………         

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog