Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τράπεζες: Και φορολογική ασυλία και πακτωλό ενισχύσεων!!!!!!



Μερίδιο από την πίτα της ανακεφαλαιοποίησης διεκδικούν η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τα λεφτά από την διαβόητη δόση θα πάνε στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.
Συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες 27,4 δισ. ευρώ εμφανίζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (ETE, Alpha, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς), με βάση τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο.
Το έλλειμμα αυτό θα αναπληρωθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο σύνολό του μέσα στο επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα σήμερα η  Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως οι ανάγκες της ανέρχονται στα 9,7 δισ. ευρώ ενώ οι ζημιές της έφτασαν τα 2,454 δισ. ευρώ για το εννεάμηνο. Εξηγώντας τους λόγους της «ζημιάς» ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δήλωσε ότι οφείλονται στην έντονη ύφεση, την οικονομική αβεβαιότητα και τη συνεχιζόμενη επώδυνη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
Από την πλευρά της η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι οι συνολικές ανάγκες της ανέρχονται στα 4,6 δις ευρώ ενώ οι ζημιές της έφθασαν στα 711,8 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ντόπιοι τραπεζίτες, προκειμένου να αναπληρώσουν τις εμφανιζόμενες «απώλειες», ξέχωρα και από τον πακτωλό των διακρατικών ενισχύσεων, θα πριμοδοτηθούν από τη συγκυβέρνηση με την πλήρη φορολογική απαλλαγή και ασυλία. Μέσω της ρύθμισης που ετοιμάζουν για τον «αναβαλλόμενο φόρο» δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε τσακιστή δεκάρα, μέχρις ότου, σε ορίζοντα δεκαετιών, ισοφαρίσουν τη «χασούρα». Ακόμη, τα ποσά του αναβαλλόμενου φόρου που προκύπτουν για τον καθένα από αυτούς, προστίθενται στο σκληρό πυρήνα των κεφαλαίων τους, προκειμένου έτσι να μετριάσουν τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου