Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αν. Σαμαράς και τα παραμύθια του!!!!!!!



Την εφιαλτική  πραγματικότητα προσπάθησε να κρύψει με επαίσχυντη θριαμβολογία ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει τη δόση ως εφαλτήριο για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σε δηλώσεις του, χτες βράδυ, από τις Βρυξέλλες, ο Αντ. Σαμαράς πούλησε κατά κόρον το παραμύθι ότι με την εκταμίευση της δόσης τάχα «θα πέσει χρήμα στην αγορά» και έτσι «θα ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας». Τα πελώρια ψέματα και οι κάλπικες ελπίδες του πρωθυπουργού αποκαλύπτονται από την ίδια την απόφαση του Γιούρογκρουπ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η εκταμίευση των δόσεων «συνδέεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων στόχων του μνημονίου που μένει να συμφωνηθούν με την τρόικα».
Επίσης, μια μέρα νωρίτερα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, είχε δηλώσει ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα οδηγήσει σε άμεση χορήγηση ρευστότητας», που ακόμα κι αν δινόταν, καμιά σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αφορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μόνο.
Ο Αντ. Σαμαράς απέκρυψε συνειδητά ότι η εκταμίευση της δόσης προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή των ψηφισθέντων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών και συνοδεύεται με νέα μέτρα που θα εξειδικευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα, αναφέρονται με σαφήνεια στην απόφαση του Γιούρογκρουπ και ανέδειξε στη δήλωσή του ο Γ. Στουρνάρας.
Στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς επιδόθηκε σε μια ξεδιάντροπη θριαμβολογία, ισχυριζόμενος ότι με την απόφαση του Γιούρογκρουπ «η Ελλάδα στάθηκε όρθια στα πόδια της και όχι στα γόνατα» και ότι «τα χρήματα και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είναι η αφετηρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι «οι Ελληνες που απέφυγαν τον γκρεμό έχουν τώρα στέρεους λόγους να αισιοδοξούν»!
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα περί «νέας αφετηρίας», υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα πολιτικής κι υπάρχει προοπτική πραγματική και ελπίδα για ανάπτυξη», ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι δικαιώνεται η κυβέρνηση και η πολιτική που εφάρμοσε, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
 "Ρ" 14122012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου