Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ: Η διαδήλωση των μαθητών ( VIDEO) 06112012


VIDEO- ΒΕΡΟΙΑ- Η διαδήλωση των μαθητών στους δρόμους της πόλης- Μπλόκο στα Αστικά


Η μαζική συμμετοχή των μαθητών τεσσάρων σχολείων της Βέροιας στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας της 48ωρης γενικής απεργίας.
Οι μαθητές (δημοσιεύουμε επιστολή με τα αιτήματά τους στο τέλος), το πιο ζωντανό κομμάτι της νεολαίας και της πόλης συνακόλουθα, μπήκαν στην αρχή της...

πορείας και έδωσαν πνοή και παλμό, δείχνοντας το δρόμο και τον τρόπο στους "μεγάλους" και "έμπειρους" συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων ότι ο αγώνας θέλει φαντασία, αποφασιστικότητα και δυναμική.

Τα συνθήματά τους αφορούσαν στα προβλήματα του σχολείου και όλοι μαζί ζητούσαν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση και τόνιζαν με δυνατή φωνή ότι η νεολαία ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται.

Οι μαθητές αυτονομήθηκαν από την πορεία και πήγαν στο ΚΤΕΛ των Αστικών λεωφορείων της Βέροιας που αν και μέρα γενικής απεργίας δούλευαν κανονικά και καθυστέρησαν δυο δρομολόγια συμβολικά και φωνάζοντας συνθήματα.


Δείτε στη συνέχεια  τέσσερα μικρά βίντεο με τους μαθητές της Βέροιας να δίνουν μαθήματα παλμού και πάθους που είναι συστατικά στοιχεία της επιτυχίας ενός αγώνα. Αν θα συμβεί κάτι ελπιδοφόρο, είναι...
προφανές ότι μόνο από τη νεολαία θα προκύψει.
Μπράβο τους









 Πηγη: ΧΡΟΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου