Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ : Μισθοί ................ πείνας!!!!!!!!!!!



Μόλις... 7.615 ευρώ το μήνα παίρνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Βουλή είχε ζητήσει τα εν λόγω στοιχεία από τον Φεβρουάριο του 2012 ωστόσο μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μετά από τη μείωση κατά 30% του μισθού ( 10950 ευρώ) του κ. Προβόπουλου στα μέσα Σεπτεμβρίου η Τράπεζα ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις βουλευτών και δημοσιοποιεί τα στοιχεία. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός ότι η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Ελένη Δενδρινού- Λουρή λαμβάνει κάθε μήνα αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Διοικητή. 

Συγκεκριμένα, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής: 
μετά την μείωση του 30% των 10950 ευρώ
Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ. 

Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 8.148,12 ευρώ. 

Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής: 7.373,64 ευρώ. 

Χαράλαμπος Σταματόπουλος: 4.596,91 ευρώ. 

Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 5.944,26 ευρώ. 

Ηλίας Πλασκοβίτης (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 6.765,87 ευρώ. 

Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.
newpost

1 σχόλιο:

  1. η εξήγηση είναι απλή και αυτονόητη.
    Τώρα βέβαια η αναδεχτή τους τέως (Κοκός) michel, άννα στα ελληνικά,
    Καθότι η λεγάμενη είναι αμερικανοεβραιοελληνίδα) έκανε την επερώτηση για να πεί και αυτή στους ηλίθιους ψηφοφόρους ότι κάποιο ρόλλο και λόγο έχει στο κοινοβούλιο ( ο μισθός της κειμένεται γύρω στις 10.000 ευρώ τον μήνα).
    Το σύστημα αμοίβει πλουσιοπάροχα τα τσιράκια του, ειδάλλως δεν θα υπηρετούσαν τα συμφέροντα του.
    ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...
    Λοιπόν που είναι το παράλογο???
    Το παράλογο δεν είναι στις αμοιβές των καλοταισμένων υπαλλήλων του συστήματος.
    Το παράλογο είναι που αυτός ο λαός ακόμα δεν κατάλαβε ότι πρέπει να ανατρέψει αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΧΙ αυτούς που κυβερνάνε.
    ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.
    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή