Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Η ανάπτυξη και οι πιστωτές!!!!!!!

Μίλησε στο CCN ο Αλ. Τσίπρας υπέρ των «πιστωτών», δηλαδή των τραπεζών που δανείζουν την Ελλάδα. Αυτών που τους ξορκίζει ως το μεγαλύτερο δεινό για την οικονομία. Αλλη μια αντίφαση στη γραμμή του, που τον κάνει αφερέγγυο. Και το έκανε γιατί ξέρει ότι χωρίς τράπεζες οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτές έχουν τα κεφάλαια για να γίνονται επενδύσεις. Τι είπε λοιπόν; «Η αλήθεια είναι ότι μία λύση σαν αυτή που εμείς προτείνουμε θα είναι επωφελής τόσο γι' αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους... αν έχεις κάποιον χρεοκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει. Η λύση είναι να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει».
Είπε ακόμη: «Με ανάπτυξη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κρίσης... Και ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει... δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές. Για να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, τις οποίες φυσικά δεν τις αρνούμαστε. Ομως, η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μονάχα συνάρτηση του εργασιακού κόστους. Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να σταματήσει η διαφθορά, να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές».

Η πολιτική ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολιτική ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων. Σαν κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει «επενδυτικό κλίμα», δηλαδή συνθήκες κερδοφορίας. Θα κάνει δημόσιες επενδύσεις υπέρ των ιδιωτών επενδυτών. Γι' αυτό και θέλει «κούρεμα του χρέους» και «αποπληρωμή» όταν θα υπάρξει ανάκαμψη, για να υπάρχει χρήμα στα κρατικά ταμεία για επενδύσεις. Αποδέχεται τις αναδιαρθρώσεις, δηλαδή τις αντεργατικές αλλαγές - δηλαδή φτηνούς εργάτες - για να γίνουν καπιταλιστικές επενδύσεις. Να γιατί λέμε καπιταλιστική ανάπτυξη και αναδιανομή δε γίνεται. Είναι άλλη μια αντίφαση στην πολιτική του, αντίφαση του ίδιου του καπιταλισμού. Σταθερό φορολογικό καθεστώς σημαίνει φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, διαφορετικά ή δε θα επενδύσουν ή θα πάνε αλλού τις επιχειρήσεις, όπως πρόσφατα η ΦΑΓΕ, με λιγότερη φορολογία, λόγω και της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων. Γι' αυτό μιλά για «καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές». Για ποια λοιπόν φιλολαϊκή λύση κάνει λόγο; Είναι απάτη!
"Ρ" 16112012                                                                         Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου