Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Ταμείου Υγείας κατά της Πειραιώς

ποια δικαιοσύνη;

Χτες συνέβη κάτι που φοβόμασταν. Η «τυφλή» δικαιοσύνη χτύπησε το Ταμείο Υγείας, αναβάλλοντας την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μετά από ενάμισι μήνα. Στο διάστημα αυτό το ταμείο θα στερηθεί των πόρων του και δοκιμάζεται η επιβίωσή του.
Αποδεικνύεται ότι απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την τράπεζα Πειραιώς, που κάνει φυσικά αυτό που τη συμφέρει. Έχουμε και την κυβέρνηση με τη δικαιοσύνη της. Θέλουν όλοι τους, τράπεζα και κυβέρνηση, να «καθαρίζουν» μαζί μας το συντομότερο και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Θέλουν να κλείσουν το Ταμείο και να στείλουν τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ. Θέλουν να κάνουν το χώρο της υγείας πεδίο επιχειρηματικής δράσης για το ιδιωτικό κεφάλαιο και βιάζονται. Δεν τους φτάνει που συνειδητά υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες και τις παροχές του λεγόμενου δημόσιου φορέα υγείας, του ΕΟΠΥΥ, για να ανοίξουν τις δουλειές στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις άλλες επιχειρήσεις του χώρου της υγείας. Προσπαθούν από πάνω με βίαια μέτρα να κλείσουν το ταμείο, όπως και τα άλλα ταμεία, γιατί τους στέκονται εμπόδιο στο σκοπό τους. Θέλουν να παραδώσουν όλη ανεξαιρέτως  την «αγορά» της υγείας στο κεφάλαιο και ο λαός να διπλοπληρώνει.
Από τις χτεσινές εξελίξεις αποδεικνύεται, επίσης, και κάτι άλλο. Ότι τα δικαστήρια και οι νομικοί αγώνες είναι ένα στημένο παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου, χωρίς εμείς να έχομε πιθανότητα επιτυχίας. Δικοί τους οι νόμοι, δική τους και η δικαιοσύνη. Κι αν κατά λάθος τους ξεφύγει κανένας νόμος, τότε σπεύδουν και φτιάχνουν νέο νόμο με αναδρομική ισχύ! Φυσικά οι νομικοί αγώνες δεν είναι κάτι που θα πρέπει παρατήσουμε, όταν πράγματι απαιτείται, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι αλλού είναι η δύναμή μας. Το δικό μας γήπεδο είναι άλλο. Είναι η συνδικαλιστική – πολιτική δράση και πίεση των εργαζομένων. Γενική είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ανάλογη πρέπει να είναι και η αντεπίθεσή μας. Ο αγώνας δεν είναι μόνο συνδικαλιστικός, είναι πολιτικός. Με μονοπώλια και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει λύση υπέρ του λαού. Μία είναι η επιλογή: Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, λαϊκή συμμαχία, αντεπίθεση με γραμμή αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου