Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συμβασιούχοι πυροσβέστες: 500 ευρώ......... μηνιάτικο!!!!!!!



Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν χτες οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και οι συμβασιούχοι της Πυροσβεστικής. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής που εργάζεται σε αυτήν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ζητά την επαναφορά και χορήγηση του επιδόματος των 150 ευρώ για όλους τους οδηγούς και μάχιμους, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (3.400 άτομα) και συμβασιούχους. Με τις περικοπές και τις κρατήσεις υπάρχουν πυροσβέστες, αυτής της κατηγορίας του προσωπικού, που παίρνουν κάτω από 500 ευρώ! Επίσης, ζητά την άμεση ρύθμιση για εξομοίωση μισθών και ωραρίων με το μόνιμο προσωπικό, μεταθέσεις και μετακινήσεις. Ζητούν, παράλληλα, την ανανέωση της πενταετίας για τους 1.750 συμβασιούχους, την απορρόφηση των 700 περίπου επιλαχόντων σε βάθος τριετίας, άμεση πρόσληψη των 133 επιλαχόντων και βελτιωτικές ρυθμίσεις του Ν.3938/11, άρθρο 15.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και πολλοί επιλαχόντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι, ανάμεσα στα άλλα, ζητούν από τον υπουργό Ν. Δένδια, να υπογράψει σχετική γνωμοδότηση (260/2012) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία αναφέρει ότι η μεταγενέστερη αλλαγή της σωματικής ικανότητας (Ι1), δεν πρέπει να παρθεί υπόψη στις προσλήψεις των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στο πάρκο του Ελληνικού Στρατού, αλλά όταν βγήκαν στη λεωφόρο Κανελλοπούλου (σ.σ. πρώην Κατεχάκη), ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να πλησιάσουν την είσοδο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Απειλήθηκαν επεισόδια και τελικά αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Π. Γεωργιάδη. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η... έλλειψη χρημάτων και δόθηκαν υποσχέσεις ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα δοθούν απαντήσεις στα θέματά τους, με την προϋπόθεση να συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου