Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ : Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ( 06-11-2012)

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  στη Βέροια για την απεργία της 6-11-2012

Έλαμψε πάλι με την απουσία τους χωρίς να κάνουν συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Βέροιας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μοναδική συγκέντρωση που έγινε στη Βέροια, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Ιωάννα Σοφρόνωφ.
Μίλησε για τα σκληρά μέτρα ύψους 13,5 δις. Ευρώ,  που παίρνει η κυβέρνηση από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να  εξασφαλιστεί η δόση των 31,5 δις.
Δεν έχουν τα μέτρα καμία σχέση ούτε με τα χρέη ούτε με τα ελλείμματα. Μόνο με την ανάκαμψη της κερδοφορίας των τραπεζιτών-εφοπλιστών-βιομηχάνων έχουν σχέση. Από τα 31,5 δις της «σωτηρίας» 25 δις θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
5 δις ευρώ σε τόκους που έληξαν ή θα λήξουν προς την Ευρ. Κεντρική Τράπεζα και 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη του ελλείμματος.
Ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Ιωάννα Σοφρόνωφ, τόνισε ότι το ΠΑΜΕ θα δώσει τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα και αυτές οι πολιτικές.
Σήμερα, όμως, με αυτή την πείρα, κάθε τίμιος εργαζόμενος αγωνιστής, πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να διαχωρίσει και αυτός τη θέση του από της δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που ακόμα και αυτή την ώρα τον καλούν να παλέψει, να αγωνιστεί για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του εργοδότη του, να συμβιβαστεί με λογικές διαχείρισης της μιζέριας, να επιλέξει πάλι το μικρότερο κακό.
 Αν τα μέτρα ψηφιστούν και εφαρμοστούν δεν θα υπάρχει μετά. Θα υπάρχουν μόνο ερείπια. Πλήρης εξανδραποδισμός, ολοκαύτωμα για εκατομμύρια ανθρώπων του λαού.
Κλείνοντας η Ιωάννα Σοφρόνωφ τόνισε ότι, η πίστη και η ελπίδα μας πηγάζει από το δίκιο και τη δύναμη που έχουμε.
 Εμείς είμαστε οι πολλοί. Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜE.
Ταξική αδιαλλαξία για να μην περάσει η ενσωμάτωση, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια. 



             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου