Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!!!!!!!!!



Στέλνουν χαρατσόχαρτα σε κάθε λαϊκό σπίτι. Ασήκωτες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, φόροι «κατοχής» σε κάθε σπιθαμή γης, διάλυση «ελαφρύνσεων». Νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα για το λαό, απαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Με τις νέες ασήκωτες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών, με το μάζεμα των κάθε είδους φόρων και άλλων χαρατσιών που τις μέρες αυτές αποστέλλουν σε κάθε λαϊκό σπίτι και με επόμενο βήμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, συγκυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί έρχονται να υπηρετήσουν το σχέδιο για την «εσωτερική υποτίμηση», την εξάπλωση της φτώχειας σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Σε όλα τα μέτωπα θα εκδηλωθεί η επίθεση του κεφαλαίου. Αμεσα θα την αποτυπώσουν στις μεταξύ τους συμφωνίες, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και στους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν από το φθινόπωρο φέτος.
Για «πρώτο πιάτο», πιθανόν και αυτή τη βδομάδα, σερβίρουν τη νομοθετική ρύθμιση με τα διογκωμένα χαράτσια του πετρελαίου θέρμανσης. Το νέο αντιλαϊκό μέτρο, η εξίσωση του ειδικού φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης μπαίνει σε εφαρμογή με την έναρξη της χειμερινής περιόδου διάθεσης, από τις 15 του Οκτώβρη, και αναμένεται να εκτοξεύσει τους ειδικούς φόρους από τα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο που ήταν το χειμώνα που πέρασε στα 330 ευρώ στο χιλιόλιτρο το φετινό χειμώνα. Η πρόσθετη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, οι νέες τρανταχτές ανατιμήσεις στις τιμές λιανικής, που φέρνουν για το φετινό χειμώνα, ξεκινούν τουλάχιστον από τα 40 λεπτά στο λίτρο, ή κατά 400 ευρώ στο χιλιόλιτρο σε σχέση με πέρσι. Μαζί με τις ανατιμήσεις που επιβάλλει το κύκλωμα διύλισης και εμπορίας οι τιμές στη λιανική ενδέχεται να φτάσουν και στα 1.600 ευρώ. Το κράτος των καπιταλιστών από κοινού με τα μονοπώλια κάνουν έως και αδύνατη την αγορά πετρελαίου για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Απελπιστική είναι η κατάσταση που διαμορφώνουν για τη θέρμανση σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, τα οποία χτυπιούνται και από τη διάλυση των προβλεπόμενων κρατικών κονδυλίων. Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στην κλιμακούμενη επίθεση του κεφαλαίου. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά ασήκωτη ανατίμηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Στο πλαίσιο του αρχικού μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου, είχαν απογειώσει τους φόρους από τα 21 ευρώ (για το χειμώνα 2010 - 2011) στα 60 ευρώ (χειμώνας 2011 - 2012) και στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο για το χειμώνα που έρχεται (2012 - 2013). Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν ήδη συμφωνήσει και καταλήξει στο νέο μέτρο και το μόνο ζήτημα που είναι προς διευθέτηση είναι ο τρόπος και τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά, γεωγραφικά) που θα ισχύσουν για την επιστροφή ενός ασήμαντου μέρους από τα κλοπιμαία και μόνο για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, στην πραγματικότητα για την άρπα - κόλλα διαχείριση των ακραίων καταστάσεων φτώχειας που γεννά η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου.

2 σχόλια: