Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ

Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στο μακέλεμα του λαού
Ενα ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι «βούλιαξε» χτες το κέντρο της πόλης, κόντρα στις προσπάθειες όσων θέλουν να βάλουν το λαό στη στρούγκα



Τεράστια σε όγκο
Η χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια ήταν τόσο ογκώδης, ώστε όταν ξεκινά η διαδήλωση, αναγκαστικά «σπάει» σε δυο κομμάτια: Το ένα ανεβαίνει από τη Σταδίου και το άλλο από την Πανεπιστημίου. Τότε ξετυλίγεται καθαρά το μεγαλείο της κινητοποίησης. Την ώρα που οι δύο - πλέον - κεφαλές έφταναν στο ύψος των Προπυλαίων, η ουρά έφτανε και απλωνόταν στην Πειραιώς, πλησίαζε στο υπουργείο Εργασίας, η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη κόσμο, ενώ διαδηλωτές υπήρχαν ακόμα και στην Γ' Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή ένας μεγάλος όγκος διαδηλωτών, που είχαν προσυγκεντρωθεί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, παραμένουν εκεί καθώς τα επεισόδια τους εμπόδισαν να ενωθούν με το υπόλοιπο συλλαλητήριο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποψη της συγκέντρωσης στην Πειραιώς



Δε θα περάσει! Το μακέλεμα του λαού δε θα περάσει!
Αυτό διαμήνυσαν χτες, χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, οικογένειες, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ξεχύθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστής στην οργάνωση μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης ακόμα μια φορά το ΠΑΜΕ.
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε αντιτάσσοντας το δίκιο των παραγωγών του πλούτου απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα και στους ωμούς εκβιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας. Απέναντι στο σκηνικό τρομοκράτησης του λαού για να υποταχθεί, ο εργατόκοσμος της Αθήνας έστησε το δικό του σκηνικό και ήταν μυριόστομο: Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση - η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών - ένα ορμητικό, συνειδητό ποτάμι που βούλιαξε κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης με αιτήματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους. Για να αξιοποιείται ο πλούτος της χώρας και να δίνει ευημερία στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου