Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΟΗΕ 2 ΔΙΣ ΑΝΕΡΓΟΙ


Τον Αύγουστο του 1998, έγραψα το παρακάτω άρθρο για το περιοδικό Φίλες και φίλοι. Εκτός από την αύξηση του πληθυσμού, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτό άλλαξε προς το χειρότερο ...

                    Για να ληφθεί υπόψη




Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τώρα είμαστε έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους.Τα τέσσερα πέμπτα ζουν μόνο στην εργασία για τα τρόφιμα. Ένα δισεκατομμύριο και 300 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν ένα δολάριο την ημέρα, 2 δισεκατομμύρια κερδίζουν λιγότερο από ένα, και το 30% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο.

841 εκατομμύρια πεινούν.

Υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο και 150 εκατομμύρια παιδιά.Από αυτά, περισσότερα από 200 εκατομμύρια υποσιτίζονται. Άλλα 100 εκατομμύρια ζουν στους δρόμους και 250 εκατομμύρια μεταξύ 5 και 14 εργασίες.

Κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο παιδιά εισάγετε το εμπόριο του σεξ.

Ποιος είναι υπεύθυνος για μια τέτοια διαφορά;

Έκθεση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για τις εκθέσεις Ανάπτυξης ότι τα περιουσιακά στοιχεία από 358 άνθρωποι είναι μεγαλύτερο από το ετήσιο εισόδημα του 45% του πληθυσμού της γης. Οι 200 ​​μεγαλύτερες εταιρείες, που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, απασχολούν μόνο 0,75% (λιγότερο από 1%) του εργατικού δυναμικού που υπάρχουν στον πλανήτη. Από το ακαθάριστο 27 τρισεκατομμυρίων παγκόσμιου προϊόντος, χωράει 20.000 δισεκατομμύρια σε βιομηχανικές χώρες. Οι υπόλοιπες επτά τρισεκατομμύρια είναι για τους άλλους, που αντιπροσωπεύει το 80% της ανθρωπότητας.

Αλλά αυτή η ανισότητα, το προϊόν της οικονομίας της επιθετικής προς όφελος των λίγων επακόλουθα.

Το Ταμείο για την Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ - FAO - λέει ότι το 75% των φυτικών ειδών που χρησιμοποιούνται ως τρόφιμα έχουν χάσει αυτόν τον αιώνα.

Αυτό μόνο τρεις τύπους σπόρων - ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι - αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της διατροφικής ενέργειας που καταναλώνεται από τον πληθυσμό του κόσμου.

Ότι τα τελευταία 20 χρόνια, τη γεωργία και την αλιεία μειώθηκε από 22% σε 12%. Και στις αναπτυσσόμενες χώρες ο αριθμός αυτός μειώθηκε από 30% σε 15%.

Ότι το 41% ​​του εδάφους της Γης είναι έρημος ή βρίσκονται ήδη στη διαδικασία της ερημοποίησης.

Που εξαφανίζονται κάθε χρόνο 40 000 km2 των τροπικών δασών. Με αυτό το ρυθμό σε 20 χρόνια το 15% της βιοποικιλότητας του πλανήτη θα φύγει.

Τι πρέπει να κάνετε;

Για τους προφήτες της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, η λύση θα ήταν να μειωθεί ο αριθμός των κατοίκων του πλανήτη. Τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας θα ήταν περιττό, αφού σύμφωνα με τους λογαριασμούς τους, το 20% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε θέση να παράγουν ό, τι χρειάζεται ο κόσμος. Και πέραν αυτού, η εξάπλωση ότι η αποκλείονται συνιστούν απειλή για την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων. Όχι μόνο ως εν δυνάμει επαναστάτες. Διακριτικά δείχνουν ότι θα είναι ένα εύφορο πεδίο της χώρας υποδοχής και τις επόμενες πομπός που ονομάζεται αναδυόμενες λοιμώξεις, οι οποίες καθιστούν δύσκολη παλιές ασθένειες, καθώς και υπεύθυνη για την εμφάνιση νέων ιών, βακτηρίων και παρασίτων. Διαμαρτύρονται ότι τα αντιβιοτικά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους κατά της φυματίωσης, βακτηριακή πνευμονία, στρεπτοκοκκικές και σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο συνωστισμός ήταν με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, που ευνοεί την εμφάνιση των εξωτικών οργανισμών, όπως το φονικό ιό Έμπολα και Lassa πυρετός, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ζαΐρ και τη Νιγηρία. Και το Hantavirus και το AIDS. Ασθένειες όπως η χολέρα, ο δάγκειος πυρετός, εγκεφαλίτιδα και η σχιστοσωμίαση θα είναι πιο ανθεκτικά. Η αναφορά την εκδήλωση ενός νέου τύπου της ελονοσίας στη Βραζιλία - Plasmodium falciparum - ανιχνεύθηκε σε ανθρακωρύχους και ανθεκτικά με τα διαθέσιμα φάρμακα. Αναφέρεται η παθογόνους παράγοντες, η εξέλιξη του ιού Morbilli   ότι εκτός από τα σκυλιά - κύρια θύματα της - έχουν εξολόθρευσε το ένα τρίτο των λιονταριών στο πάρκο Serengeti, Τανζανία. Σε αυτή τη λίστα είναι οι φώκιες, τα δελφίνια και τα άλογα της Αυστραλίας. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το enefermidade ασθένειας Creutzfeldt-Jacob, γνωστό ως τρελών αγελάδων, που έχουν μολυνθεί τα βοοειδή αγγλικά.

Όλα αυτά οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού αποδίδουν σε υπερπληθυσμό, θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή, προκαλώντας το λιώσιμο των πολικών πάγων, τις πλημμύρες, οι ξηρασίες, η υπερθέρμανση του πλανήτη, και μέσα από την τρύπα στο στρώμα του όζοντος.

Θέλουν να πιστεύουν ότι τα θύματα είναι να κατηγορήσουν.

Και τι είναι πιο σοβαρό στην γεγονός που υποδηλώνει ότι οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αποκλειστεί, ασθένεια, είναι αυτά σε σύγκριση με αρουραίους.

Θα είναι επιδημία.

Ενδέχεται να εξόντωση.

Αλλά αυτά λειτουργούν ως ιδιοκτήτες του κόσμου που πολύ λίγοι αποποιείται κάθε ευθύνη;

Με τη λέξη Ζακ Ντιούφ, διευθυντής του Ταμείου για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO): «Ο ετήσιος προϋπολογισμός του οργανισμού είναι μικρότερη από τα χρήματα που πέρασε έξι ημέρες σε εννέα χώρες, με τροφή για σκύλους και γάτες."

Τέλος, ο πλανήτης έχει μόλις το 3% του γλυκού νερού και από αυτούς, το 2% είναι από τους πόλους και στους παγετώνες. Το υπόλοιπο 1%, το 25% είναι στον Αμαζόνιο. Επιπλέον, η Βραζιλία έχει το 80% της γενετικής κληρονομιάς του πλανήτη, είναι σε θέση να παράσχει όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητας.

Μέχρι πότε;

Με τη λέξη πρώην U. S. υπουργός Henry Kissinger:. "Οι βιομηχανικές χώρες πρέπει να είναι στη διάθεση των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων του πλανήτη να γίνει αυτό θα πρέπει να αποκτήσει πιο εκλεπτυσμένο και αποτελεσματικών συστημάτων των πιέσεων και των περιορισμών, ώστε να εξασφαλισθεί η υλοποίηση των τους στόχους της. "

Με μόλις πάνω από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνουν το 30% των αμερικανικών ενέργειας που παράγεται στον κόσμο. Οι εισαγωγές το 60% της κατανάλωσής του. Το λάδι στο έδαφός του έχει τις ημέρες που του αριθμημένα (κατ 'ανώτατο όριο πέντε έτη). Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, δεν φείδονται προσπαθειών προκειμένου να επιβάλει οικονομικό μοντέλο της υπάκουος σε ηγεμόνες, διαβεβαιώνοντάς τους τη διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμα και μέσα από την επανεκλογή του.

Πόσο καιρό μπορούμε να αντισταθούμε;

Με τη λέξη ένας άλλος πρώην U. S. Secretary of State, Foster Dulles: "Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσει μια χώρα, είτε με τα όπλα ή τη χρηματοδότηση.."

Πώς να αντιδράσουν;

Με τη λέξη την Άγγλος φιλόσοφος και ειρηνιστής Bertrand Russell: «Ο φιλελευθερισμός θεωρεί ότι είναι απολύτως φυσικό να πω τον εργοδότη στον εργαζόμενο, πεθαίνουν από την πείνα, όμως, αν η δευτερεύουσα δεν συμφωνεί με την απάντηση:!". Πρέπει να πεθάνεις πριν από τη σφαίρα "

Τι θα λέγατε για λίγη σκέψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου