..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κίνα: Σχεδιάζει προσελήνωση στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού σχεδιάζει !!!!


Το 2018 θα επιχειρήσει η Κίνα την πρώτη προσελήνωση στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, σύμφωνα με ειδησιογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Αρκετές φορές στο παρελθόν, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει αποστολές πάνω από την πλευρά της Σελήνης που παραμένει πάντα αθέατη από τη Γη, αλλά ποτέ έως τώρα δεν επιχειρήθηκε προσελήνωση σε αυτό το σημείο.

Η αποστολή, που σχεδιάζεται για το 2018, θα γίνει με το ρομποτικό «Chang'e-4», το οποίο έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το «Chang'e-3» που προσεληνώθηκε στην ορατή πλευρά του φεγγαριού το 2013.

Στα σχέδια της Κίνας είναι και η κατασκευή ενός δικού της διαστημικού σταθμού και, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτη, για να πραγματοποιήσει τις διαστημικές φιλοδοξίες της θα πάψει να βασίζεται αποκλειστικά στην κρατική διαστημική βιομηχανία και θα ανοίξει το πρόγραμμα σεληνιακής εξερεύνησης για τον ιδιωτικό τομέα.

Γι' αυτό το σκοπό, τo 2015 η Κίνα έστειλε σε ξένες κυβερνήσεις «επιστολή ενδιαφέροντος συνεργασίας» για την αποστολή «Chang'e-4», χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε ανταπόκριση.

Σχετικά άρθρα-> Κινεζικό «κουνέλι» στη Σελήνη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog