..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το πρώτο μέλημα της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης!!!!!!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να ορκίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση -ορκίζεται σε λίγες ώρες- μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Για την πρωθυπουργική θέση δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι καλυμμένη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου.

Για τις άλλες καίριες θέσεις αναζητούνται υπουργοί. “Εκείνο που έχει σημασία, γράφει η εφημερίδα, είναι ότι ζητούνται πρόσωπα (κυρίως σε κρίσιμα υπουργεία, όπως είναι το Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας ) που θα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, να μπορούν να ομιλούν με τους έξω, γιατί βρίσκονται αρκετά σημαντικά θέματα που θα τρέξουν κατά τον βίο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.”

Μ’ άλλα λόγια ζητείται το κατάλληλο πρόσωπο-μαριονέτα, που θα βάλει την υπογραφή του, για να δοθούν και άλλα δις ευρώ στις τράπεζες σαν μια… “μικρή προκαταβολή”, για να πορευτούν, χωρίς καν να λογαριάσουν ότι αυτό αποτελεί ληστεία του δημόσιου πλούτου και του ελληνικού λαού.

Για την ιστορία να θυμηθούμε ότι μέχρι στιγμής οι τράπεζες, οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν πάρει από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις το αστρονομικό --για ένα “κράτος” σαν την Ελλάδα- ποσό που ξεπερνά τα 260 δις ευρώ!!! Δηλαδή ένα ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ το μισό της “χρέος”, το οποίο και στάθηκε η “δικαιολογία”, για να μπούμε στη… “λογική” των μνημονίων, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Κι όμως μια τέτοια ληστεία θεωρείται ένα απλό υπηρεσιακό θέμα, μιας υπερεσιακής κυβέρνησης, που δεν εκπροσωπεί, πέραν του εαυτού της και των αρπακτικών φυσικά, κανέναν άλλον!


Και το εξωφρενικό: “Ενισχύονται” από τα δάνεια και τον κρατικό προϋπολογισμό -της τριτοκοσμικής Ελλάδας- συνεχώς και αδιαλείπτως, μέσω των μνημονίων, οι τραπεζίτες και οι τράπεζες, οι οποίες είναι ήδη έτοιμες σε απόσταση βολής –μετά τις εκλογές θα γίνει η μεγάλη επίθεση- να πάρουν τις περιουσίες όσων τα δάνεια βάφτηκαν κόκκινα λόγω των μνημονίων, που τους τράβηξαν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια και ανέτρεψαν βίαια τον οικογενειακό τους προγραμματισμό!

Το αποτέλεσμα θα είναι αφ’ ενός να χαθούν περιουσίες και αφετέρου αυτοί που θα τις χάσουν να χρωστούν κι επιπλέον τόκους και πανωτόκια γι αυτά που δόθηκαν ερήμην τους, ερήμην του ελληνικού λαού στις τράπεζες, στο βωμό της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης, που εντέχνως προβλήθηκε σαν τη μοναδική… “λύση” του προβλήματος.

Η ειρωνεία και η πρόκληση είναι ότι ζητούν από τον ελληνικό λαό, μέσω της εκλογικής αυτής παρωδίας, αφού έβαλαν το νερό στο αυλάκι, να ορίσει αυτούς που θα εφαρμόσουν με τον καλύτερο τρόπο, ή πιο πιστά, το 3ο στη συνέχεια μνημόνιο. Δηλαδή να επιλέξει δημίους! Αυτό θα πει… “δημοκρατία”!

Βέβαια, αυτοί που δεν ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οι τραπεζίτες και οι λοιποί των συναφών επαγγελμάτων. Την πλειοψηφία στη Βουλή την έχουν δεδομένη, ενώ για τη μορφή της πολυχρωμίας της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τη ύψιστη αυτή… δημοκρατική διαδικασία αδιαφορούν. Γι αυτούς μετράει το αποτέλεσμα που φέρνει… αποτέλεσμα!

Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί –τραπεζίτες, "εθνικοί εργολάβοι", μιζαδόροι, τοκογλύφοι και λοιπές… σαρκοβόρες ύαινες- δεν ανησυχούν για τα αποτελέσματα των εκλογών. Τέτοια συναίνεση, τέτοιους διαγκωνισμούς και τέτοια οσφυοκαμψία απο το πολιτικό προσωπικό ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν!

Όλοι αυτοί όμως θα ανησυχούσαν σοβαρά, αν έβλεπαν το ΚΚΕ -που είπε πάντα την αλήθεια στο λαό, που κατήγγειλε τα σχέδιά τους και αγωνίστηκε για να μην περάσουν- να έχει μια σημαντική αύξηση στη εκλογική του δύναμή. Και φυσικά - εκεί κυριολεκτικά θα πανικοβάλλονταν- αν έβλεπαν όλους εμάς που μας έχουν κυριολεκτικά συνθλίψει, ενωμένους και αποφασισμένους, να έχουμε βγει στους δρόμους, όχι για να στηρίξουμε τις… “διαπραγματεύσεις” της νέας κυβέρνησης, αλλά για να απαιτήσουμε αδιαπραγμάτευτα, απλά και μόνο το ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

ΥΓ. Και επειδή τα ποσά των δισεκατομμυρίων είναι ασύλληπτα, για να υπάρχει μια εικόνα να πούμε ότι τα 6000 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κοστολογούνται κάτι λιγότερο του ενός δις ευρώ. Δηλαδή στις τράπεζες ήδη έχουν δοθεί πολύ πάνω από 260 τέτοια αεροδρόμια! Ωχριούν και οι… μπανανίες μπροστά μας!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Νίκος Μπογιόπουλος: Τσίπρας: Ένας Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος, μαζί!


Ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:

«Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…

Μάλιστα. Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω. Πάμε στη συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Ηταν τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση και για να δικαιολογήσει την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:  

«Αυτή η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση (…). Δεν υπάρχει κάτι άλλο, κάτι ιδεατό (…) Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα αυτήν την προσπάθεια γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες (…) Να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα από το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας (…) Δίνουμε μάχη σε τρία μέτωπα. Μάχη να κυριαρχήσει η πολιτική έναντι των αγορών, μάχη απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη (…)».

    Ο Αντώνης Σαμαράς στη δική του ομιλία είχε υποστηρίξει:

«Η ψήφιση του μνημονίου είναι η μοναδική λύση λόγω των δραματικών συνθηκών που έχουν πλέον διαμορφωθεί για τη χώρα (…). Δεν αλλάξαμε στάση ή άποψη για το μνημόνιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί λανθασμένη συνταγή (…). Αυτό που άλλαξε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε είναι οι συνθήκες (…) η παραμονή μας στο ευρώ αμφισβητείται ευθέως, αυτές οι δραματικές συνθήκες καθιστούν την μη ψήφιση του μνημονίου άλμα στο κενό (…). Η ΝΔ εξακολουθεί να τάσσεται κατά των μνημονιακών συνταγών λιτότητας».

 Ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην τοποθέτησή του είχε ισχυριστεί:

«Είναι πράγματι ιστορικής σημασίας για το μέλλον της χώρας η σημερινή συνεδρίαση (…) οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν εάν (…) περάσουμε στην ανάπτυξη κατοχυρώνοντας τη θέση μας στο ευρώ. Ή εάν αντίθετα από μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση θα οδηγήσουμε τη χώρα σε μια καταστροφική χρεοκοπία (…) και εξώθησης από το ευρώ. Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό καθήκον τους. Έχουμε μπροστά μας ένα (…) οικονομικό πρόγραμμα (…) που διασφαλίζει όσο κανένα άλλο τη θέση μας στο ευρώ. Που αποτρέπει μια καταστροφική χρεοκοπία. Ένα πρόγραμμα σκληρό που συνεπάγεται οδυνηρές θυσίας (…). Είναι όμως ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει σε στέρεο έδαφος (…). Άκουσα με προσοχή την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές. Ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις δεν άκουσα. Δυστυχώς η μόνη εναλλακτική λύση στη σημερινή συμφωνία είναι μια καταστροφική χρεοκοπία. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε (…).

Αυτά λέγονταν στη Βουλή το 2012.


Ο μεν Παπανδρέου, λοιπόν, ισχυριζόταν ότι το τότε Μνημόνιο ήταν «ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση». Αλήθεια, αυτό δεν θυμίζει κατιτίς από τα «επιχειρήματα» Τσίπρα για το δικό του Μνημόνιο; Φέραμε το Μνημόνιο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κυβερνάμε εμείς που φέραμε το Μνημόνιο για να «επανορθώσουμε τις αδικίες» του Μνημονίου που εμείς το φέραμε! Αυτά έλεγε ο κ.Παπανδρέου. Και να που τρία χρόνια μετά ο κ. Παπανδρέου αναδεικνύεται σε πηγή έμπνευσης (!) του κ.Τσίπρα μιας και ο κ.Τσίπρας δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς αστειότητες του προκατόχου του. Φέραμε Μνημόνιο, αλλά παλεύουμε (!) ενάντια στις αγορές και στη συντηρητική Ευρώπη, έλεγε τότε ο κ. Παπανδρέου. 

Αλήθεια σε τι διαφέρουν οι σημερινές αστειότητες Τσίπρα από τις τότε αστειότητες του κ. Παπανδρέου;  

Ψηφίζουμε και επιβάλλουμε το Μνημόνιο όχι επειδή το θέλουμε, αλλά λόγω των «δραματικών συνθηκών». Έτσι ισχυριζόταν γεμάτος πόνο ψυχής  ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι διαφορετικό επαναλαμβάνει σήμερα ο κ.Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο; Είναι «λανθασμένη συνταγή» το Μνημόνιο αλλά το ψηφίζουμε, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι λιγότερο μας λέει σήμερα ο κ.Τσίπρας; Δεν αλλάξαμε εμείς, οι συνθήκες άλλαξαν, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, αυτό δεν επαναλαμβάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο;

 Όσο για τον κ.Παπαδήμο, ο λόγος που είχε εκφωνήσει τότε, μοιάζει λες και τον έχει ξεπατικώσει σήμερα ο κ.Τσίπρας για να δικαιολογήσει το τρίτο, το δικό του Μνημόνιο. Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία, εκβίαζε τότε ο κ.Παπαδήμος. Αλήθεια, αυτό δεν ισχυρίζεται σήμερα και ο κ.Τσίπρας; Όσον αφορά μάλιστα το σημείο του λόγου του στο οποίο ο πρωθυπουργός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις» απέναντι στο Μνημόνιο – προπαγάνδα που τρία χρόνια αργότερα ο κ.Τσίπρας έχει γίνει ο βασικός της διακινητής - ο κ.Παπαδήμος θα πρέπει μάλλον να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τον κ.Τσίπρα…

Πού πήγαν, επομένως, εκείνα τα προεκλογικά, τα «δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς» του κ.Τσίπρα; Κατέληξαν εκεί ακριβώς που πήγαν και τα «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια σε ένα νόμο με ένα άρθρο».

Ο κ.Τσίπρας – που δεν γινόταν ποτέ σαν τους άλλους – κατάφερε να πετύχει το «τρία σε ένα»: Μέσα σε εφτά μήνες έγινε Παπανδρέου. Μετεξελίχθηκε αυτομάτως σε Σαμαρά. Για να καταντήσει, στο τέλος, Παπαδήμος…


Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παρεμβάση της Αλεξάνδρας Μπαλού στο MEGA: Το κριτήριο σε αυτές τις εκλογές δεν είναι αν θα διαλέξει ο λαός ποιος θα τον σφάξει καλύτερα!!!!!!!


«Την επόμενη μέρα ο λαός θα κληθεί να δώσει σκληρούς αγώνες απέναντι σε ένα μπλοκ που συμφωνεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής, και αυτό μπορεί να το κάνει έχοντας ισχυρό το ΚΚΕ», τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2015.



Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε, ότι τα άλλα κόμματα καυγαδίζουν για το ποιος θα εφαρμόσει αυτό το μνημόνιο και όλα τα προηγούμενα καλύτερα. «Το κριτήριο σε αυτές τις εκλογές δεν είναι αν θα διαλέξει ο λαός ποιος θα τον σφάξει καλύτερα, δηλαδή ποιος θα του στείλει το γράμμα με τα μέτρα, ποιοι θα συνεργαστούν ή ποιοι δεν θα συνεργαστούν», είπε. «Το κριτήριο είναι αν την επόμενη μέρα θα μπορέσει να αποτρέψει τα μέτρα, να περάσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να έχει ένα κόμμα που θα οργανώσει τους αγώνες του», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, επισήμανε ότι μέχρι χθες έβαζαν πλάτη στην κυβέρνηση, ψήφισαν τα πάντα και συνέβαλαν στην κοροϊδία του λαού.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη προσπάθησε να σπείρει σύγχυση, ταυτίζοντας τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας με αυτές του ΚΚΕ, ενώ σχετικά με την μεταπήδησή της από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε πως: «Πολιτικό χώρο δεν άλλαξα και λέω τα ίδια πράγματα που έλεγα πάντα».

Νέες μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις!!!!!!!!


Νέες μεγάλες μειώσεις θα δουν στις επικουρικές τους συντάξεις χιλιάδες ασφαλισμένοι στα 11 ταμεία, που από 1η Σεπτέμβρη εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ..

Τα επικουρικά που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ είναι των σωμάτων ασφαλείας, του ΟΑΕΕ, των Αρτοποιών, των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, των Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, των Συμβολαιογράφων, των Δικηγόρων, των Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου, των Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του ΝΑΤ και του Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλος Χαϊκάλης, αυτά τα Ταμεία, με 120.000 συνταξιούχους, θα λειτουργούν στο εξής με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση και θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Αυτή η διάταξη, σε συνδυασμό με την «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που παραμένει σε ισχύ, εκτός αν υπάρξουν «ισοδύναμα», οδηγεί σε νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που δίνει το ΕΤΕΑ, επομένως και τα ταμεία που εντάσσονται τώρα σ' αυτό. Σύμφωνα επίσης με το τρίτο μνημόνιο, από 1/1/2015 όλα τα επικουρικά ταμεία, όπως και το ΕΤΕΑ, θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μειώσεις ακόμα και 14% με τις οποίες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ από τον ερχόμενο Οκτώβρη, με δεδομένα τα μεγάλα ελλείμματα που έχει ήδη το υπερ-επικουρικό, αλλά και τα 11 νέα ταμεία που εντάσσονται σ' αυτό.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο ΕΤΕΑ φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ (αντιστοιχεί στο 14% των ετήσιων δαπανών του για συντάξεις), ενώ το έλλειμμα 11 επικουρικών ταμείων που θα ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ εκτιμάται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με αυτές τις νέες ανατροπές, έρχεται και η μείωση κατά 6% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις, στο αρχικό ποσό των πριν μνημονιακών μειώσεων,  που θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου, ανεξάρτητα μάλιστα από τον αριθμό συντάξεων που λαμβάνει ο δικαιούχος. Η σχετική μείωση θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλη και αφορά την εισφορά 6% υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης που θεσπίστηκε και για τις επικουρικές συντάξεις με το τρίτο μνημόνιο, ενώ πριν δεν υπήρχε.

Αυξημένες από το 4% στο 6% θα είναι και οι κρατήσεις που γίνονται πλέον από 1/7/2015 και στις κύριες συντάξεις, φυσικά όπως και στις επικουρικές στο αρχικό ποσό των πριν μνημονιακών μειώσεων,  για την υγειονομική περίθαλψη. 

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Θα απεμπλακούμε από το μνημόνιο εφαρμόζοντας το μνημόνιο!


Η «καθαρή εντολή τετραετίας» είναι ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μπορέσει μετά τις εκλογές να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει εκ νέου το λαό.

Το νέο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να αποδεχθούν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου για να απεμπλακούν από το μνημόνιο! «Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από το λαό να αποδεχθεί τον οριστικό του σφαγιασμό.

Σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει την άποψη ότι το μνημόνιο ήταν απαραίτητο για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποστήριξε ότι στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κρίνει «αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή». Επίσης, κάλεσε το λαό να επιλέξει ποιος μπορεί «να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος, στο τέλος του έτους», αποσιωπώντας ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ», θέλοντας να δημιουργήσει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές από τα άλλα αστικά κόμματα που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το μνημόνιο. Η συγκεκριμένη διατύπωση επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε πρώτο πλάνο τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει εάν δημιουργηθούν άλλοι πολιτικοί συσχετισμοί.

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στην ΕΡΑ: Ανώδυνη λύση μέσα στο σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2:AUDIO


Αυτό που αποδεικνύεται από τις εξελίξεις είναι ότι ο λαός αν δεν ενισχύσει το ΚΚΕ, αν δε διαμορφώσει ταξικό κριτήριο, αν δε δημιουργηθεί η Λαϊκή Συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ δεν θα δει άσπρη μέρα. 

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της «ΕΡΑ» το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. 

Όπως επεσήμανε πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα των τελευταίων επτά μηνών που επιβεβαιώνει αυτό που τόνιζε και τονίζει το ΚΚΕ ότι δηλαδή εντός της ΕΕ και με την εξουσία στα χέρια του κεφαλαίου δεν πρόκειται να δοθεί φιλολαϊκή λύση. 
Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα, τόνισε ότι αποτελεί ακόμα ένα ανάχωμα που έχει στόχο τον εγκλωβισμό ριζοσπαστικών δυνάμεων και την καλλιέργεια νέων αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων την ώρα που ο λαός προσπαθεί να ξεφύγει και κάνει το βήμα να σκεφτεί έξω από τα όρια της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
902

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Λιάνα Κανέλλη: Κοκκινοπίπερο!!!!!!!!!



Κι ο κύβος εκσφενδονίστηκε! Δεν ερρίφθη. Δεν γίνονται τέτοια τετριμμένα πράματα από ψημένους και άψητους αριστερούς. Ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή. Εκσφενδονίστηκε λοιπόν ο κύβος, με την τσαμπουκαλεμένη αγανάκτηση του παπατζή στην πλατεία, που γκαρίζει ότι πρωτοτυπεί επειδή δεν ξεγελάει με χαρτιά αλλά με ζάρια το πόπολο. Νταν! τα σκάει τα δυο χοντροκομμένα ζάρια τα τσιπρολαφαζάνικα, κατακούτελα στο ζαρωμένο απ' την αστική ψευδαίσθηση μεσόφρυδο, αυτό που οι νοικοκυραίοι αποκαλούν σταυρό.

 Σαν να τους λέει διάφορα γαλλικά με τρόπο τέτοιο ώστε να μην απολεσθεί η πελατεία: Θα ψηφίζετε μέχρι τελικής παράδοσης. Ωσπου ο λιτός βίος του άι - Γιάνη που άγιασε εξοικονομώντας ένα ν, να σας γίνει δεύτερη φύση. Ωσπου να προσφέρετε τα κορμιά σας για πιόνια στην υπερμάχω στρατηγώ τα βουλευτήρια. Ωσπου να γίνει η πλατφόρμα λάντζα και να σας χρεώνει περατατζίδικα σαν κρουαζιερόπλοιο με πλαστή ενότητα και κλεμμένη λαϊκότητα απ' τον αστικό τσελεμεντέ... Ο θείος Πάνος έγινε άλλωστε σεφ προ πολλού, και προτείνει ως εθνικό πιάτο το τουρλού (και γαμώ τις ιδέες για οριστική αντικατάσταση του συρτάκι - τζατζίκι - σουβλάκι) σα λαϊκή συσπείρωση ή λαϊκή συμμαχία, λαδερό χωρίς κομμουνιστικό λάδι, ευρωπαϊκών προδιαγραφών πιάτο με ακόρεστα λιπαρά εξουσίας.

Τα μαγειρέματα τώρα δικαιώνονται. Στο νέο κύκλο της μεταπολίτευσης. Θα πάμε σε φαστ τρακ προεκλογική εκστρατεία, με τα κενά να χάσκουν στα σχολεία και τους μετανάστες της φρικαλέας φυγής απ' τη δυτική ιμπεριαλιστική κόλαση να κρίνονται απ' την αξία των κινητών και των μετρητών τους, ως ιδιότυπος προπαγανδιστικός τουρισμός... Ολοι στις κάλπες, όπως στα ταμεία του γερμανικού «Λιντλ», όπου διαγωνίζονται καθημερινά δυο πραγματικοί τηλεμάγειροι (με το συμπάθιο και χωρίς πρόθεση αμφισβήτησης επαγγελματικών ικανοτήτων), ο Σκαρμούτσος κι ο Λαζάρου, για το φθηνότερο νοστιμότερο μενού στην εποχή των ελεγκτικών καρτών της φτώχειας. Ετσι κι αλλιώς εδώ και καιρό, μόλις στο μενού των κοινοβουλευτικών εστιατορίων της μεσευρώπης εμφανιστεί π.χ. μουσακάς ή κάτι παρόμοιο, αποτελεί μείζονα πολιτική είδηση προς ανάλυση σε μπλόγκια και σάιτ.

«Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης κι όχι μέρος της κρίσης», ήταν η ζαριά που έριξε η αρχιμαγείρισσα κυρ Αγκέλα, λέγοντας τη μεγάλη αλήθεια για την επόμενη μέρα. Οταν θα στρωθεί το τραπεζομάντιλο για το γεύμα της μεγάλης, της ευρύτερης συναίνεσης, που θα προκύψει απ' τη σοφία του ελληνικού λαού, τα κλειστά του αυτιά, το βουλωμένο του στόμα, τα κομμένα απ' την ορθοστασία ποδάρια. Της άσκησης, δηλαδή, που επέβαλε ο ίδιος στον εαυτό του, ως ακραία αυταπάτη, αρχίζοντας τη μεγάλη του αριστερή πορεία απ' την πλατεία των αγανακτισμένων ως τους λόφους των τιμημένων ΑΤΜ, τα ηρωικά ξενύχτια της προεδροβουλευτικής γραφειοκρατίας και τα προσκυνήματα σε ανελίστικες δεξιές στροφές συνεπούς αριστεροφροσύνης.

Ο στόχος επετεύχθη! Με το αγγελτήριο της μεγαλοπρεπούς τρίτης μνημονιακής κηδείας, βρέθηκε το κατάλληλο γραφείο κηδειών του εργατικού κινήματος, αυτό που μαζεύει υπογραφές χιλιαπλάσιες απ' τον κόσμο στο δρόμο. Βολικές τελετές... Μέσα σ' ένα εξάμηνο, οι μονοπωλιακοί ευρωμάγειροι κι οι Αμερικάνοι σερβιτόροι του ιμπεριαλιστικού φαγοποτιού έστησαν την επιχείρηση σοκ - Αλέξης και δέος - Αριστερόρευμα, στήσανε κι ένα ποτάμι μπίρες, δυο μαύρα με μονόγραμμα χα μαχαιροπίρουνα, κάλεσαν και κάνα - δυο πολιτικά αυτοαπασχολούμενους γελωτοποιούς, και μας καλούν να φάμε τις σάρκες μας κυριολεκτικά, με εκλογές τρίτη φορά αριστερά και τον αυτόματο πιλότο κολλημένο πέρα δεξιά.

Οποιος δε θέλει να είναι ομοτράπεζος των βολεμένων στην κατάντια. Οποιος δε θέλει να του λένε πως κάνει καλό στην υγεία να τρώει την ίδια του τη ζωή, τα όνειρα των παιδιών του, τα κόπια των γονιών του. Οποιος δε θέλει να χορταίνει την πείνα του για έναν καλύτερο κόσμο με τη δήθεν αξιοπρέπεια της λευκής πετσέτας των διπλωμένων υπάκουα αγώνων, τους φαρμακώνει με χιλιάδες των χιλιάδων καυτερά ΚΚΕ ψηφοδέλτια.

 Κοκκινοπίπερο ώσπου να φουρδακλιάσει η γλώσσα των ψεμάτων. Ν' αναγουλιάσει το παστωμένο από χολή και ξίδι προδοσίας στομάχι. Να αναβλύσουν δάκρυα πραγματικής οργής. Ν' αρχίσει να ζυμώνεται άλλη πολιτική, άλλη ζωή, άλλη δύναμη και κρίση που δεν πουλάει την κηδεία για γιορτή.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πιστεύω στα μνημόνια αλλά είμαι υποχρεωμένος να τα ....εφαρμόσω!!!!!!


Πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν δεσμεύτηκε πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όπως το σεβάστηκε στο δημοψήφισμα. 

Στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο για να πάρει την καθαρή εντολή να εφαρμόσει το Μνημόνιο, για το οποίο είχε πάρει καθαρή εντολή να το καταργήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν πιστεύει στο Μνημόνιο αλλά είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει γιατί έχει δώσει το λόγο του και -όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει- ο λόγος του είναι συμβόλαιο. 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί από όποιο κόμμα κι αν γίνει κυβέρνηση, οπότε καλύτερα να το εφαρμόσει αυτός που δεν το γουστάρει καθόλου αλλά θυσιάζεται για τη σωτηρία της πατρίδας. 

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πάει σε εκλογές μετά από 7 μήνες κυβέρνησης της Πρώτη Φορά Αριστερά, για να βγει η Δεύτερη Φορά Αριστερά, και να υπάρξει κάποια ισορροπία με τις δεξιές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις που κυβερνούσαν επί δεκαετίες και εξαπατούσαν τους πολίτες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πηγαίνει τη χώρα σε εκλογές κάθε έξι μήνες, ώστε να υπάρξουν καμιά δεκαριά αριστερές κυβερνήσεις και να σκυλιάσουν οι δεξιοί. 

Ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει έξι μήνες σκληρή διαπραγμάτευση και θα ρίχνει κι ένα δημοψήφισμα για να σπάει κάπως η μονοτονία. 

Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιβεβαιώσει τη ρήση της Έμμας Γκόλντναμ «Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες», ώστε, μετά από άπειρες εκλογικές αναμετρήσεις, να το πάρουν απόφαση οι Έλληνες πως οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι και να κάνουν επανάσταση. 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα διαλύσει και τους ολιγάρχες, αν και αυτούς τους εφτά μήνες τους έκανε τα μούτρα κρέας και τους βλέπω να φεύγουν οριστικά οι άνθρωποι από την Ελλάδα, γιατί πόσο κυνηγητό πια να αντέξουν από τον Τσίπρα και τους βαρβάτους επαναστάτες που έχει δίπλα του; Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι παραμένει αισιόδοξος και πως είναι βέβαιος ότι τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα αλλά αφενός αυτό ακούστηκε σαν απειλή και αφετέρου ήταν τόσο όμορφες οι μέρες που ζήσαμε αυτούς τους εφτά μήνες, που φοβάμαι μήπως αυτό το όνειρο τελειώσει απότομα.

 Πιτ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Νίκος Σοφιανός στην ΕΡΤ: Ο Αλ. Τσίπρας και ο Παν.Λαφαζάνης άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία προς όφελος των δανειστών!!!


Η χώρα βαδίζει προς ένα τρίτο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, που περιλαμβάνει έναν βαρύτατο λογαριασμό για τη λαϊκή οικογένεια, και έχει ψηφιστεί από όλα τα κόμματα για να «σώσουν» την πατρίδα επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015.



Κατήγγειλε την υποκρισία των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και κατέληξαν σε πολιτικό κόμμα αφού παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Υπενθύμισε ότι δεν διαφοροποιήθηκαν όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άδειαζε τα αποθεματικά του δημοσίου για να πληρώνουν τις δόσεις ούτε όταν η κυβέρνηση Τσίπρα κατέθετε την αντιλαϊκή πρόταση των 47 σελίδων προς την ΕΕ, παραμονές του δημοψηφίσματος.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνολικά κορόϊδευε τον λαό όταν ισχυριζόταν προεκλογικά ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση εντός των τειχών της ΕΕ και ότι η συμμαχία των εταίρων μπορεί να αλλάξει, για να έρθει 7 μήνες μετά, να πει ότι αυτό δεν ισχύει, κάτι που το ΚΚΕ το έλεγε από την πρώτη στιγμή.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν μπορεί να είναι μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ούτε ευρώ ή δραχμή, αλλά ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός και κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να το εμπιστευτούν και να το ενισχύσουν στην επικείμενη εκλογική μάχη. 

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2


Ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του, φιλοδοξούν να γίνουν ένας νέος «ΣΥΡΙΖΑ» εγκλωβίζοντας τον λαό σε νέες αυταπάτες, ότι δηλαδή μέσα στην ΕΕ και με τους κεφαλαιοκράτες στην εξουσία, θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Τώρα που κατέρρευσε το προηγούμενο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επεξεργαστεί όλοι μαζί και με πρωταγωνιστές κι αυτούς που αποτελούν τη «Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του στήνουν ένα παρόμοιο σε νέα έκδοση.

Έχει βέβαια το θράσος ο κ. Λαφαζάνης να απευθύνεται στο ΚΚΕ για συμπόρευση. Ακριβώς τα ίδια έκανε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και οι περί τον Λαφαζάνη, που σήμερα κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.

Σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε. Το 1991 η παρέα του κ. Λαφαζάνη έκανε επιλογή. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν το ΚΚΕ, συντάχθηκαν και συνεργάστηκαν με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα. Έδωσαν τότε εξετάσεις στο σύστημα, αποδεχόμενοι και εξαγνίζοντας την ΕΕ και τον καπιταλισμό.

Η σημερινή εξέλιξη με την «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» και το 3ο βάρβαρο μνημόνιο, έχει τη δική τους υπογραφή. Είναι συνυπεύθυνοι. Αν ζητούν «συνένοχο στον φόνο» το ΚΚΕ, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το ΚΚΕ δεν προσκύνησε την αριστερή βαρβαρότητα και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει. Για κάθε αριστερό ριζοσπάστη πέρα και έξω από επιφυλάξεις ένας είναι ο δρόμος: Τώρα ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή!

Νίκος Μπογιόπουλος: Ο """"αριστερός"""" κ. Τσίπρας!!!!


Τρεις μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας ξεπούλησε τα αεροδρόμια της χώρας (στους Γερμανούς), εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αρχές»!

Δυο μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους του Παπανδρέου και μείωσε (εκείνος που θα επέστρεφε την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους) την κατώτατη σύνταξη από τα 500 στα 396 ευρώ, εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αξίες»!

Πέντε μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας επέβαλε (με τις ψήφους του Σαμαρά, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του  Θεοδωράκη και της Λυμπεράκη) το δικό του, το τρισχειρότερο «Μνημόνιο Τσίπρα», εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος την «ασπίδα των …(αριστερών) ιδεών» του!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την προδοσία του «Όχι» του ελληνικού λαού στα Μνημόνια και την μετατροπή του σε σημαιοφόρο του ιταμού «Ναι» στην κοινωνική λεηλασία και στην υποτέλεια, ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος το… δημοψήφισμα!

Μόλις επτά μήνες από τις εκλογές του Γενάρη, τότε που θα «καταργούσε» τα Μνημόνια, ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος την… «ειλικρίνεια»!

Για τις «αρχές», τις «αξίες», τις «ιδέες», την «ειλικρίνεια» όπως και για την «αριστεροσύνη» του κ.Τσίπρα θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Προς το παρόν – και χωρίς περαιτέρω σχόλια - περιοριζόμαστε σε μια οπτικοακουστική απόδοση των «αξιών», των «αρχών», των «ιδεών», της «ειλικρίνειας» του «αριστερού» κ.Τσίπρα, των ομοϊδεατών του και των συμμάχων του. 






Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει εκλογές για να εφαρμόσει τα μνημόνια!!!!



Την παραίτηση της κυβέρνησής του ανακοίνωσε, χτες το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, και την επιθυμία του να διεξαχθούν εκλογές, το αμέσως επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που οργίαζαν τις τελευταίες μέρες. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης για σύντομη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης, ει δυνατόν και προσπερνώντας τις διερευνητικές εντολές. «Φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές», είπε στον Πρ. Παυλόπουλο, που με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης για προσφυγή στις κάλπες πάρθηκε αφού τελείωσε το μεγαλύτερο μέρος της ...βρώμικης δουλειάς, συνομολογώντας το τρίτο και βαρύτερο για το λαό μνημόνιο, κι αυτό που τώρα αποζητά είναι τη νομιμοποίησή του και την απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης για την υλοποίησή του. Οπως ήταν αναμενόμενο, στο διάγγελμά του, χτες βράδυ, ο Αλ. Τσίπρας εξωράισε πλήρως την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έπειτα από 7 μήνες αστικής διακυβέρνησης, ζητώντας ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε να ...αποτελειώσει το αντιλαϊκό έργο του. Ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά μέσα σε «πιέσεις, εκβιασμούς, τελεσίγραφα, σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο». Οτι πάσχισε να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε, ότι η χώρα κέρδισε σημαντικό έδαφος και άλλα παρόμοια.

Παρουσίασε ως θετική τη συμφωνία που τσακίζει το λαό, προβάλλοντάς την ως την καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει στις παρούσες συνθήκες και διαφημίζοντας τις ευεργετικές συνέπειες που αυτή θα έχει αλλά ...στην καπιταλιστική οικονομία. «Η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα εξομαλυνθεί, οι τράπεζες θα βρουν σιγά σιγά το ρυθμό τους...», ανέφερε, και πρόσθεσε κοροϊδεύοντας το λαό: «Εχω την πεποίθηση ότι μπορεί να αποδειχτεί η αρχή του τέλους της δύσκολης κατάστασης (...) Μια αρχή που δεν είναι εύκολη, αλλά μας δίνει προοπτικές και δυνατότητες»!

Δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι απ' το ποιος θα διαχειριστεί την υλοποίηση του μνημονίου εξαρτάται η ελαχιστοποίηση των αρνητικών της συνεπειών για το λαό, όταν αυτές πηγάζουν απ' τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπέβαλε το περιεχόμενο και αυτού του μνημονίου. «Φέραμε μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικά αρνητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε (...) ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει. Αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε αλλά ταυτόχρονα θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές της συνέπειες. 

Με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών. Με στόχο να ξανακερδίσουμε το συντομότερο την κυριαρχία μας έναντι των δανειστών. Χωρίς να αποδεχόμαστε σαν θέσφατα τις ερμηνείες τους. Χωρίς να αποδεχόμαστε οριζόντιες περικοπές, εργασιακές αγριότητες, αφαίμαξη πάντα των ασθενέστερων κοινωνικά δυνάμεων», υποστήριξε ανερυθρίαστα.

Σε ένα κρεσέντο αισχρού εμπαιγμού, πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του απέδειξε (!!!) ότι «ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε πολλά». Και προέτρεψε το λαό με την ψήφο του να αποφανθεί «αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα, να ανακάμψει η οικονομία, να μπούμε επιτέλους στη διαδικασία της απαλλαγής από τα μνημόνια (...) Ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά επιτέλους ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας; Ποιος και πώς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους;».

Ο Αλ. Τσίπρας πρόβαλε τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα ψιχία για την ανθρωπιστική κρίση και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως ...μείζονες κυβερνητικές παρεμβάσεις που «πιστοποιούν το νέο δείγμα γραφής» της κυβέρνησής του, προσπερνώντας τον ...κολοσσό του τρίτου και σκληρότερου απ' όλα μνημονίου, που φόρτωσε στην πλάτη του χειμαζόμενου λαού, για το οποίο δήλωσε και «περήφανος»! Εννοείται ότι επανέφερε τις «παντός καιρού» υποσχέσεις, που έλεγε και πριν από τις εκλογές του Γενάρη, για φιλολαϊκές αλλαγές, πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, κράτος φιλικό στον πολίτη κ.λπ.

Μια πρώτη αντίδραση απ' τις Βρυξέλλες ήταν αυτή του προσωπάρχη του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, Μ. Σελμάιρ, στο «Twitter»: «Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διευρυνθεί η υποστήριξη για το πρόγραμμα υποστήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ που μόλις υπέγραψε ο πρωθυπουργός Τσίπρας εκ μέρους της Ελλάδας».

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Τσίπρα????????


Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος της κρίσης», φέρεται να είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται, προσκεκλημένη της προέδρου της χώρας.

Όπως μεταδίδει η βρετανική «Telegraph», η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ μετέφερε την παραπάνω δήλωση ως την αντίδραση της καγκελαρίου στην κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Είχα την υπομονή να ακούσω τον κ. Τσίπρα στο διάγγελμα του.


Όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να αντιληφθώ άλλον λόγο για πρόωρες κάλπες εκτός του το να μην δοθεί χρόνος στους πρώην συντρόφους του να οργανωθούν.

Τα αφεντικά διεμήνυσαν φαίνεται πως δεν θέλουν ενοχλητικές φωνές στην Βουλή.

Όταν μάλιστα με εκλογές «express» υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δημιουργηθεί μια αμιγώς μνημονιακή Βουλή.

Μια Βουλή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών.

Δεν έχει πει ούτε μια λέξη αλήθεια, κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, ο κ. Τσίπρας.

Γιατί αν όπως είπε, εκβιάστηκε και σύρθηκε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου, σίγουρα θα μπορούσε να αντέξει για λίγο καιρό την ειρωνεία του κ. Μειμαράκη, ώστε να δοθεί χρόνος στην όποια αντιμνημονιακή κίνηση να οργανωθεί στοιχειωδώς.

Άλλωστε τα μνημονιακά κόμματα είναι τόσο βουτηγμένα στην λάσπη που ότι και αν ζητούσαν οι δανειστές, θα αγανακτούσαν στα κανάλια, αλλά στην Βουλή θα ψήφιζαν.

Και αν όπως υποστηρίζει το 3ο μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία του γιατί δεν άφησε τον Ελληνικό λαό να γνωρίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τα αποτελέσματα τους;

Ας βοηθούσε την χώρα τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο, όμως:

Θέλουν την επόμενη Βουλή καθαρά μνημονιακή.

Καθ’ υπαγόρευσίν και κατ’ εντολή, λοιπόν ακόμα και η παραίτησής του ως Πρωθυπουργός.

 HeadWaiter μεσω Patrinaki

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νίκος Μπογιόπουλος: Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της "αυτογελοιοποίησης"


Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».

Σας παρακαλούμε να δώσετε προσοχή ειδικά στο πρώτο 1,5 λεπτό του βίντεο. Ειδικότερα, δε, στο σημείο που ο πρωθυπουργός συμπυκνώνει – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - το συλλογισμό του κάνοντας λόγο για την «αυτογελοιοποίηση» όσων το παίζουν «αντιμνημονιακοί» και χρησιμοποιούν κάθε λογής τερτίπια για να επιβάλλουν, τελικά, Μνημόνια.



 Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης – θεατής, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας περιέγραφε τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών αντιπάλων του, τότε, και συνεταίρων του, σήμερα, είναι μαγικός!

Η ρητορική δεινότητα με την οποία απογυμνώνει και αποδομεί τις πρακτικές τους, το ψέμα τους, τη σκηνοθεσία τους, την υποκρισία τους, είναι απαράμιλλη!

Οσκαρική ερμηνεία την αποκαλεί ο κ. Δ. Βουζουναράς, από την προσωπική σελίδα του οποίου δανειστήκαμε αποσπάσματα του βίντεο.

Δείτε και ξαναδείτε, λοιπόν, πως ο Τσίπρας (ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης) καταγράφει - βήμα προς βήμα – τα κολπάκια, το «θέατρο», τους εκβιασμούς της μνημονιακής προπαγάνδας.   

Δείτε με τι κινηματογραφική πιστότητα παρουσιάζει την αλληλουχία των γεγονότων.

Δείτε τον να αναλύει την τεχνική των δημαγωγών να περνούν από την δραματοποιημένη κωμωδία στην μνημονιακή τραγωδία.

Τώρα πια μπορούμε να το πούμε: Ο κ.Τσίπρας μιλούσε σαν προφήτης!  

Ακούστε τον! Μιλά για τους προηγούμενους απ’ αυτόν, αλλά είναι σαν να μας εξιστορεί – χαρτί και καλαμάρι - όλα όσα ζήσαμε επί των ημερών του!

Ο κ. Τσίπρας τα είχε πει όλα με το «νι» και με το «σίγμα»! Λες και απήγγειλε το σενάριο του μέλλοντος: Μιλούσε για τους άλλους και σήμερα είναι σαν να ακούμε να μας διηγείται - από πρώτο χέρι - τα πεπραγμένα της δικής του «περήφανης διαπραγμάτευσης», του δικού του ιταμού Μνημονίου, της δικής του άθλιας προπαγάνδας.

Όπως και να’ χει, η αλήθεια να λέγεται: Ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης είναι, πραγματικά, ασυναγώνιστος. Δεν θα βρείτε καλύτερο από τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης για να σας περιγράψει τις πρακτικές, τις μεθοδεύσεις, την προπαγάνδα του Τσίπρα της κυβέρνησης!

Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει καταγράψει με τόση παραστατικότητα, με τόση αμεσότητα, με τέτοια χειρουργική ακρίβεια τα όσα ζήσαμε στην Ελλάδα στους 7 μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα.  

Κανένας. Μόνο ο Τσίπρας (της αντιπολίτευσης) το κατάφερε. Λες και το ‘ξερε!

Αλέξης Τσίπρας, ο νέος...... Πινόκιο, ζητάει και πάλι την ......ψήφο σας!!!!!!!


Είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, μιλώντας για το μνημόνιο: «Αγωνιστήκαμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αποτροπή των απολύσεων, για το δίκιο του ελληνικού λαού. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να πάει χαμένος». Το μνημόνιο, όμως, άλλα λέει, όπως: «Εως τον Οκτώβρη του 2015, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει διαδικασία διαβούλευσης, με επικεφαλής μία ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Τι σημαίνουν αυτά; Το λέει το ίδιο το μνημόνιο. «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεξέτασης, οι αρχές θα ευθυγραμμίσουν τα πλαίσια για τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ». Και ακόμη: «Οι αλλαγές στις πολιτικές για την αγορά εργασίας δε θα πρέπει να συνεπάγονται την επιστροφή σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής, ασύμβατα με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης»... Επομένως, ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας, που δεν πρέπει να πάει χαμένος, είναι αγώνας τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστική δράση κ.λπ. διευθετούνται σε όφελος του κεφαλαίου. Ψέματα και αυταπάτες «με τη σέσουλα».

Είπε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για το μνημόνιο: «Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, έδωσε εντολή διαπραγμάτευσης. Οπως δεσμεύτηκα και πριν το δημοψήφισμα, θα έκανα το καλύτερο για να φέρω μια καλύτερη συμφωνία. Αυτό που υποσχέθηκα πράττω. Δεν εξαπάτησα το λαό (...) Το "όχι" ήταν εντολή για καλύτερη λύση, για καλύτερη συμφωνία, για τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τη φτώχεια τόσα χρόνια. Το εξέλαβα και σαν ψήφο εμπιστοσύνης».

 Τι κάνει ο πρωθυπουργός; Αποδίδει στο λαό την ευθύνη για το μνημόνιο το οποίο έφερε και ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, αφού τα δικά του συμφέροντα υπηρετεί το μνημόνιο, εντείνοντας τη χρεοκοπία του λαού, λέγοντας ότι αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη! Αξιοποιεί την εμπιστοσύνη του λαού καταδικάζοντάς τον στην κόλαση, ενισχύοντας τον παράδεισο των επιχειρηματικών ομίλων. 

Γι' αυτό τον στήριξαν τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης (κόμματα των μνημονίων τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ) και το Ποτάμι. Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φέρνει μνημόνια. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά αφού υπηρετούν την αστική εξουσία, την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο. Τώρα ο λαός να χειραφετηθεί εγκαταλείποντας την αστική πολιτική, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, οργανώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, την πάλη του κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην εξουσία τους.


Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ = ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ: Το θαύμα της """"αριστεράς""""


Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε στο ψέμα και την πλάνη, για να πάρει την ψήφο του λαού. Το ίδιο κάνει και τώρα για να αποσπάσει την ανοχή του, ώστε να εφαρμοστούν ευκολότερα τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Τι μας λένε; «Η αντιστροφή πορείας για τη χώρα είναι ακόμη εφικτή, εφόσον η κυβέρνηση της Αριστεράς προχωρήσει σταθερά σε έργα. Το καθήκον όλων μας είναι βαρύ και, παρά την επώδυνη συμφωνία, ας μην "πυροβολήσουμε" την ελπίδα του κόσμου...» (κύριο άρθρο της Αυγής).

Τι λέει στην πραγματικότητα; Ότι μπορεί να ψηφίστηκε το μνημόνιο, αλλά πρέπει να μείνει ζωντανή η αυταπάτη που καλλιεργούν στο λαό ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να απαλύνει τις αντιλαϊκές συνέπειες.

Η χειραγώγηση του λαού, ύστερα από πέντε χρόνια άγριας φοροεπιδρομής και απανωτών ανατροπών σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό, είναι από τα κεντρικά καθήκοντα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο.

Ξέρουν καλά ότι δεν αρκεί να ψηφιστεί το μνημόνιο. Το κύριο είναι να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που αυτό προβλέπει. Και προκειμένου να ενσωματώσουν τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση, πουλάνε ελπίδα ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο να εφαρμόσει το μνημόνιο και ταυτόχρονα να δουλεύει για την αντιστροφή της πορείας υπέρ του λαού.

Είναι αδίσταχτοι. Πρώτα κάλεσαν το λαό να διαδηλώσει υπέρ της κυβέρνησης, για να ενισχυθεί τάχα η διαπραγματευτική της ισχύς απέναντι στους «θεσμούς». Μετά καλούσαν το λαό να δείξει κατανόηση στις «αναγκαίες υποχωρήσεις», βαφτίζοντας «τακτικούς ελιγμούς» τις αντιλαϊκές συμφωνίες στα Γιούρογκρουπ που προηγήθηκαν.

Όταν δρομολογήθηκε το τρίτο μνημόνιο, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν το ρόλο στον καταμερισμό, καλούσε το λαό να διαδηλώσει για να διορθώσει τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του.

Τώρα, αφού έσταξαν το δηλητήριο της ανοχής και της αναμονής, λένε στο λαό να συνεχίσει να πιστεύει ότι υπάρχει διέξοδος προς όφελός του μέσα απ' αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, που οριοθετούν παλιά και νέα μνημόνια, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, η επιδίωξη του κεφαλαίου να υπάρξει ανάκαμψη.

Το κλίμα αναμονής συντηρούν και οι σχεδιασμοί για ανακάτεμα της τράπουλας μέσα από εκλογές.

Η (ελ)πίδα που «πούλησε» προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπεται σε …(λε)πίδα για τα εναπομείναντα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Αυτό θα συνεχιστεί, όσο ο λαός δεν δοκιμάζει τη δύναμή του, όσο δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Κι αυτό προϋποθέτει οργάνωση για το αντιπάλεμα των μνημονίων και των μέτρων, πάλη για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, προετοιμασία για σκληρούς ταξικούς αγώνες, που θα στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στη γερμανική εταιρία Fraport, παραχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια!!!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport, για 40 χρόνια, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ' έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.


Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ’ αυτές. Επίσης, η εκποίηση αυτή, αφ' ενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφ' ετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών. Και απ’ αυτή την εξέλιξη αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το λαό

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog