..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Φώφη Γεννηματα: Ετοιμη για κυβέρνηση .....συνεργασίας!!!!!!


«Εμπρακτη συνεννόηση, πάνω σε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας» και «όχι στα λόγια, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας» ζήτησε η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου».
Η ίδια, ρίχνοντας κι άλλο νερό στο μύλο των ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, σημείωσε και ότι: «Εχω απερίφραστα δηλώσει ότι η μόνη ελπίδα να βγει η χώρα από το τέλμα, είναι με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Παιχνίδια μικροπολιτικής και οριακών πλειοψηφιών με δεκανίκια είναι αυτή τη στιγμή παιχνίδια με τη φωτιά».

Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου: «Αν ο εκλογικός νόμος ήταν αναλογικότερος και αντιπροσωπευτικότερος της βούλησης των πολιτών, σήμερα - μετά τις τελευταίες εκλογές - θα είχαμε εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση πολύ κοντά σε αυτό που προτείνουμε - δηλαδή την εθνική συνεννόηση - και πιστεύω ότι η χώρα θα είχε ήδη μπει σε μια θετική τροχιά. 

Είχαμε προτείνει αλλαγή του εκλογικού νόμου το καλοκαίρι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε. Και από τις εξελίξεις των πρώτων μηνών, είναι φανερό ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη χώρα. Με δήθεν προσκλήσεις για συνεννόηση, που υπονομεύονται την επομένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με δημαγωγία και με αναζήτηση συνενόχων, δεν χαράσσεται εθνικό σχέδιο πλεύσης για τα μείζονα θέματα. Οπως είναι η έξοδος της χώρας (βλ. της εγχώριας αστικής τάξης) από την ύφεση και την κρίση, καθώς και η παραγωγική ανασυγκρότησή της».

Η έξοδος από την κρίση βέβαια και για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» περνάει μέσα από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον Αύγουστο, σπέρνοντας και η Γεννηματά αυταπάτες ότι «ακόμα και σε αυτήν τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, μπορούν οι πολιτικές να είναι κοινωνικά δικαιότερες, να μην τσακίζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να ωθήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog