..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Λεβέντης ή Άδωνις ο επόμενος πρωθυπουργός;"


Δια χειρός Αλιθέρση

Ίσως το ερώτημα πριν από μερικούς μήνες –όχι χρόνια- να χαρακτηριζόταν ως αστείο, όμως τώρα είναι πολύ σοβαρό. Απ’ τη μία ο Άδωνις που διεκδικεί την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, της αξιωματικής δηλαδή αντιπολίτευσης, είναι ο εν δυνάμει αυριανός πρόεδρός της άρα και ο εν δυνάμει μελλοντικός μας πρωθυπουργός. Από την άλλη ο Λεβέντης που τα εκλογικά του ποσοστά έχουν τιναχτεί  στις τελευταίες εκλογές, ενώ σε παράλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε Star και ΕΡΤ αντίστοιχα, στις 7/12/2015, παρουσίασε με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Τσίπρα διπλάσια ποσοστά τηλεθέασης, 20% και 10%, κάτι βέβαια που είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά.

Λέτε να ποντάρουν οι δανειστές σε έναν απ’ τους δυο; Λέτε οι ίδιοι και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους εδώ να φτάσουν τη δημοτικότητά τους στα ύψη, όση είχαν και κάποιοι προηγούμενοι ως πρόεδροι, τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορούσαν να εκλεγούν ούτε βουλευτές;

Ας μη βιαστεί κανείς να απαντήσει και να θεωρήσει την ερώτηση κακεντρεχή. Έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μας, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, που, αν έχουμε Άδωνι ή Λεβέντη πρωθυπουργό στη συνέχεια, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όπως απόλυτα φυσιολογικό πλέον είναι να... εκλέξουμε αυτόν που θα θέλουν οι δανειστές. Και μη μας πει κάποιος ότι τον Τσίπρα δεν τον ήθελαν, φοβούμενοι τις σκληρές του... διαπραγματεύσεις!

Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η διάρκεια ζωής των μνημονιακών πρωθυπουργών είναι μικρή, το ερώτημα Λεβέντης ή Άδωνις ζητά επιτακτικά απάντηση. Βέβαια, το ότι προηγουμένως υπήρξαν και οι δυο πετυχημένοι τηλε… αστέρες δυσκολεύει πολύ την απάντηση στο ερώτημα. Και, για να μη δυσκολεύουμε κι άλλο τη ζωή μας, δεν αφήνουμε τους δανειστές να επιλέξουν και τώρα;

O tempora o mores!

ΥΓ.Η σειρά με την οποία αναφέρονται τα ονόματα των δυο εν δυνάμει μελλοντικών πρωθυπουργών της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την προτίμηση του γράφοντος, που την κρατάει μυστική, παρά μόνο με το εύηχο αποτέλεσμα της ανάγνωσης και φυσικά σε καμιά περίπτωση να μη θεωρηθεί ότι ο Άδωνις δεν είναι… λεβέντης!

Κι αν κάποιοι βέβαια θεωρούν ότι το ερώτημα είναι υποβολιμαίο, ας συγκρίνουν το πώς τους παρουσιάζουν σήμερα οι… έγκριτοι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ και ποια ήταν η προ-μνημονιακή τους εικόνα! Αυτούς κάποτε τους βλέπαμε ως γραφικούς , απλώς για να σπάσουμε πλάκα! Το video που είναι του 2009 δεν προτείνεται για την αισθητική του, αλλά για τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog