..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣτΕ: Απόφαση για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με αναδρομική ισχύ


Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων η οποία θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από τον Μάη του 2015, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ η οποία έγινε το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα έπρεπε να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από την 21η Μάη 2015, με υπουργική απόφαση, κάτι που δεν έγινε. Ορίζει επίσης αναδρομική έναρξη της ισχύος της απόφασης την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εκδώσει, από τον Μάη του 2015.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή πολιτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι καταβάλλουν φόρο δυσανάλογο με την αξία των ακινήτων τους γιατί ο υπολογισμός γίνεται με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007 και του 2010, οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις σημερινές πραγματικές αξίες των ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog