..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κ. Μητσοτάκης- Ε. Χριστοφιλοπούλου: Οχι απολύσεις καθηγητών, αλλά......μεταθέσεις και........διαθεσιμότητα!!!!!!!!!!!!


Την πολιτική που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που χτυπά περαιτέρω το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, καταδίκασαν χτες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από την κινητοποίησή τους στο κέντρο της Αθήνας.
Με αιχμή τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και το πειθαρχικό δίκαιο, σύνεδροι από όλη τη χώρα που συμμετέχουν στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από την Αθήνα πορεύτηκαν από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η ηγεσία του υπουργείου - σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών - προσπάθησε να πείσει ότι δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα γίνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός αλλά και εκτός εκπαίδευσης. Είπε ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν για ένα διάστημα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δήλωσε ότι θα επανεξεταστεί το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλούν τους εκπαιδευτικούς να είναι σε εγρήγορση. Τονίζουν ότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου διαψεύδονται από τη διακηρυγμένη πολιτική της συγκυβέρνησης, ότι ήδη χιλιάδες αναπληρωτές είναι αντιμέτωποι με την ανεργία ενώ στα σχολεία υπάρχουν ανάγκες, ότι τα μέτρα που παίρνονται για τους εκπαιδευτικούς έχουν βαθιές επιπτώσεις στο μορφωτικό δικαίωμα και ότι μετακινήσεις και διαθεσιμότητα είναι προθάλαμος απόλυσης. Τα παραπάνω επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και κατά τη συνάντηση, ενώ η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ μπήκε στη διαδικασία να συζητά για το πώς θα γίνει η κινητικότητα των εκπαιδευτικών.
Μετά το τέλος της κινητοποίησης συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή του νέου ΔΣ και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Προτάσεις του ΠΑΜΕ
Στη διάρκεια του Συνεδρίου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν μία σειρά από προτάσεις για να γίνουν αποφάσεις του κλάδου.
Στην τοποθέτησή τους για τους αναπληρωτές, κάλεσαν να παρθούν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα διεκδικώντας να ανακληθούν οι απολύσεις, άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μαζικούς διορισμούς, μέτρα προστασίας - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστική κάλυψη - για τους ανέργους, συνδικαλιστική κάλυψη των απολυμένων συμβασιούχων εκπαιδευτικών από τα σωματεία τους.
Κάλεσαν, επίσης, να μπλοκαριστεί η όποια απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση με όρους συλλογικών αποφάσεων, να ακυρωθεί στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα, των Συλλόγων Διδασκόντων σε κάθε σχολείο.
Τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων για τις αρνητικές εξελίξεις που φέρνει στη Δημόσια Ειδική Αγωγή ο νέος νόμος. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάλεσε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ να καταδικάσει το έγκλημα που συντελείται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, γονείς, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό καλεί να συναντηθούν στον αγώνα για Ειδική Αγωγή που να καλύπτει τις ανάγκες..

 "Ρ" 03072013

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog