..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Φτώχεια και ανέχεια



Διευρύνονται η φτώχεια και η ανέχεια
46,3 εκατομμύρια δεν έχουν περίθαλψη, ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες μιζέριας
Άνθρωποι φτωχοί κατασκηνώνουν έξω από νοσοκομείο στην Καλιφόρνια για κάποιο πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων
Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης από το 2008 και η εντελώς αναιμική ανάκαμψη, καταγράφεται και σε πρόσφατες έρευνες. Ετσι σύμφωνα επίσημη μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών (CDC), ένας στους επτά Αμερικανούς (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερούνταν οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011.
Αυτό σημαίνει ότι 46,3 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ανασφάλιστοι κατά τη διενέργεια της έρευνας, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη του CDC. Η μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας ενώ αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, όσον αφορά τις προσφυγές ενάντια στο νόμο για τη μεταρρύθμιση της Υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που καθιστά υποχρεωτική την ιατρική ασφάλιση για κάθε Αμερικανό πολίτη και παράλληλα με την έκθεση των οικονομολόγων του Κέντρου Υπηρεσιών Medicare και Medicaid (CMS) που αναφέρει ότι οι δαπάνες υγείας θα αυξηθούν με ρυθμό κατά μέσον όρο 6,1% το χρόνο επί μία δεκαετία, φθάνοντας τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία καλοστημένη προεκλογική παράσταση εκ μέρους του Λευκού Οίκου εντούτοις τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους Αμερικανούς, δείχνουν ότι παρά τις όποιες υποσχέσεις η κυοφορούμενη Μεταρρύθμιση της Υγείας αυξάνει ουσιαστικά το «πελατολόγιο» των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης.

Κάποια επιπλέον στοιχεία δίνουν την τραγικότητα της κατάστασης: Σχεδόν το 7% των παιδιών μικρότερων των 18 ετών ήταν ανασφάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως και το 27,9% των νέων ηλικίας 19-25 ετών, δηλαδή 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι, επισημαίνει η μελέτη. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες (40% χωρίς ασφάλιση), οι ισπανόφωνοι, οι μη διπλωματούχοι και οι άνεργοι.
Και όσοι εργάζονται δεν τα βγάζουν πέρα
Το τραγικότερο όμως είναι ότι και οι «τυχεροί» που σήμερα έχουν δουλειά με μεγάλη δυσκολία μπορούν να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, καθώς οι αμοιβές είναι πολύ μικρές. Ετσι η μιζέρια και η εξαθλίωση διευρύνονται στην μητρόπολη του καπιταλισμού.
Η ωρομίσθια αμοιβή στον κλάδο των μεταφορών και σε άλλους κλάδους έχει πέσει στα 8 δολάρια, ενώ η εκ περιτροπής εργασία κάνει θραύση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι που επιβιώνουν με 233 δολάρια το μήνα.
Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που εκθέτει στην μελέτη της η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον και στο βιβλίο της που πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τον τίλτο «Η κατάσταση της εργασίας στην Αμερική».
Σε αυτό σημειώνεται ότι πλέον οι αμοιβές έχουν πέσει πολύ και γι' αυτό πολλοί εργαζόμενοι προτιμούν να μένουν σε κακοπληρωμένες δουλειές γιατί θεωρούν απίθανο ότι μπορούν να βρουν κάτι καλύτερο.
Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Λόρενς Μίσελ «τα προβλήματα στις αμοιβές είναι απόρροια της ύφεσης και της τριών δεκαετιών στασιμότητας στους χαμηλούς και μεσαίου επιπέδου μισθούς» και προσθέτει ότι η κρίση έφερε τεράστια ανεργία, μείωση της κατανάλωσης των νοικοκυριών και πτώση των μισθών των εργαζομένων αν και μικρότερη στους πιο μορφωμένους. Υπολογίζεται ότι συνολικά τα εισοδήματα των εργαζομένων βρίσκονται στα επίπεδα του 1990, ενώ έχει αυξηθεί το κόστος για πολλά αγαθά.
Ενα παράδειγμα είναι οι σπουδές στο πανεπιστήμιο, που έτσι και αλλιώς στις ΗΠΑ είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ωστόσο πλέον για χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα γίνεται πλέον απαγορευτικό. Ταυτόχρονα παρόλο που οι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά με ικανοποιητικές απολαβές πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο να δουλεύουν σε εργασίες πολύ κατώτερες των προσόντων τους.
Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους ανθρώπους χωρίς πτυχία μόνο αποφοίτους αντίστοιχων λυκείων. Πληρώνονται με αποδοχές ακόμα κατώτερες με αυτές που υπήρχαν το 1979 και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου το ποσοστό αυτών των θέσεων εργασίας που προσφέρουν ασφάλιση υγείας έχει πέσει στο 22,8% αντί για το 63,3% που ήταν το 1979. Η έρευνα προσθέτει ότι παρότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σχετικά σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, παρέμειναν ακριβά ορισμένα αγαθά: οι σπουδές σε λύκεια και πανεπιστήμια, η υγειονομική περίθαλψη, και τελευταία και βασικά τα τρόφιμα. Η τιμή βασικών τροφίμων για τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 4,8% από το 2010, αύξηση που θεωρείται σημαντική για τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυξάνουν οι φτωχοί και οι άστεγοι
Σε άλλη έκθεση του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του χρόνου, επίσης καταγράφεται η τραγική για το λαό πραγματικότητα.
  • Για το 2010, 46.200.000 Αμερικανοί ζούσαν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, αριθμός που αντιστοιχεί στο15,1% του πληθυσμού. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 27% από το 2006, όταν ο πληθυσμός αυξήθηκε μόλις κατά 3,3%. Ωστόσο πολλοί επιστημονικοί φορείς και ερευνητές κάνουν λόγο για 24% του πληθυσμού.
  • Η αύξηση της φτώχειας ήταν μεγαλύτερη μεταξύ των Ισπανόφωνων και Αφρο-αμερικανών, των παιδιών, των μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και των νέων μεταξύ 18 και 34 ετών. Ενα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας στις ΗΠΑ και σχεδόν τα μισά από αυτά (9,3%) ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Επιπλέον, 19 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, που σημαίνει ότι το οικογενειακό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το μισό του επίσημου ορίου της φτώχειας που είναι μηδαμινό: Περίπου 11.000 δολάρια το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.
  • Περίπου 16 εκατομμύρια νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα εξαναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερο για ενοίκιο ή παροχή δημοσίων υπηρεσιών και κοινής ωφέλειας από το όριο που έχει τεθεί ως «ελάχιστο» σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
  • Οι κατασχέσεις σπιτιών ήταν περίπου μισό εκατομμύριο το 2009 και το 2010 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν ειδοποιητήρια κατάσχεσης.
  • Ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 3% μεταξύ του 2008-2009.
πηγη:"Ρ" 24062012
Δ.Κ


26-Ο6-2012 Παγκόσμια ημέρα κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Την επιτακτική ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης και την ανάπτυξή τους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) μέσα από τη Διακήρυξή του, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, την Τρίτη 26 Ιούνη.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΥΝ λειτουργεί από το 1980 (αρχικά ως ΠΑΣΕΝ) και ιδρύθηκε από μια ομάδα γιατρών, φαρμακοποιών, εκπαιδευτικών, νομικών, φοιτητών, εργαζόμενων και πολιτιστικούς συλλόγους ή συλλόγους γονέων. Ολοι όσοι συμμετείχαν διέβλεπαν από τότε τον κίνδυνο και ανησυχούσαν για τις συνέπειες της εξάπλωσης των ναρκωτικών στη νεολαία. Εδώ και τρεις δεκαετίες το ΕΣΥΝ παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση, στην επιστημονική τεκμηρίωση και τη διαμόρφωση αιτημάτων.
Η Διακήρυξη έχει ως εξής:
«
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σημαδεύεται από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας και από τις δραματικές συνέπειές της.
Τα προβλήματα γιγαντώνονται και απειλούν τη ζωή μας.Αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς η ανεργία, οι μισθοί έχουν ισοπεδωθεί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης τείνουν να γίνουν το κύριο μοντέλο δουλειάς. Διευρύνεται το τμήμα του λαού που βιώνει τη σχετική ή και την απόλυτη φτώχεια, ενώ η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που κυριεύει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.
Στο στόχαστρο έχει μπει ιδιαίτερα η ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς που στερείται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, κ.α. Με 50% ανεργία, κατώτερο μισθό και ανασφάλιστη εργασία, βλέπει το μέλλον της χωρίς προοπτική, αδυνατώντας να βάλει θεμέλια για μια ζωή με σιγουριά και αξιοπρέπεια.
Τα επίσημα στοιχεία και η καθημερινότητα που βιώνουμε, δείχνουν καθαρά την "θύελλα που έρχεται" και στο ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Η ετήσια Εκθεση του ΕΚΤΕΠΝ για το 2011 αλλά και η αντίστοιχη του ΟΗΕ, επισημαίνουν ότι στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές θα οξυνθεί.
Τα πρώτα στοιχεία (ΕΠΙΨΥ, ΕΚΤΕΠΝ, EMCDDA, INCB) έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.
Χαρακτηριστική είναι η αύξηση του ποσοστού των μαθητών που έχει κάνει χρήση κάποιας εξαρτησιογόνας ουσίας, κυρίως κάνναβης, σε 15,2% από 12% που ήταν το προηγούμενο έτος, με παράλληλη μείωση της ηλικίας έναρξης της χρήσης. Το ποσοστό αυτό έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα μας και η αύξηση αυτή συμβαδίζει με το αυξητικό ποσοστό των νέων που θεωρούν ακίνδυνη τη χρήση της κάνναβης.
Σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες βρίσκεται η αντιναρκωτική πολιτική που ασκείται διαχρονικά ή σχεδιάζεται:
  • Το προηγούμενο έτος έγιναν προγράμματα πρόληψης μόνο στο 1,5% των μαθητών της χώρας μας.
  • Τα 72 Κέντρα Πρόληψης υποχρηματοδοτούνται και συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.
  • Κατοχυρώθηκε νομικά η λειτουργία ιδιωτικών μονάδων "απεξάρτησης" στη χώρα μας και με δυνατότητα κρατικής επιχορήγησης.
  • Τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων υποχρηματοδοτούνται σχεδόν κατά 50%, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία τους και την αδυναμία ανάπτυξης των νέων δομών που έχει ανάγκη η χώρα.
  • Η πολιτική κοινωνικής επανένταξης για τους απεξαρτημένους είναι ανύπαρκτη.
  • Αναγορεύεται σε βασική μορφή "θεραπείας" η χορήγηση υποκατάστατων ηρωίνης, όταν σήμερα στη χώρα μας πάνω από το 70% των εξαρτημένων κάνει παράλληλη χρήση πάνω από 3 ουσιών.
  • Ηδη ξεκινά και στη χώρα μας ο "θεσμός" των "χώρων ελεύθερης χρήσης" έπειτα από εξαγγελίες της προέδρου του ΟΚΑΝΑ κας Μαλλιώρη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη. Σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης και Βοτανικός) θα επιτρέπεται νόμιμα η χρήση ουσιών, το κράτος θα προσφέρει τις σύριγγες και η μοναδική υποχρέωση του χρήστη θα είναι να έχει "εξασφαλίσει μόνος του τη δόση του", απλά για να μην είναι οι χρήστες σε κοινή θέα. Πλέον στη χώρα μας εκτός από την "κρατική πρέζα" (προγράμματα υποκατάστασης) θα έχουμε και "κρατικές πιάτσες".
Ως επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε και το νομοσχέδιο "Κώδικας Ναρκωτικών". Ενα νομοσχέδιο που με πρόσχημα την ελευθερία της ατομικής επιλογής, νομιμοποιεί τη χρήση - καλλιέργεια - διακίνηση ουσιών, εμπορευματοποιεί την πρόληψη - απεξάρτηση - επανένταξη, ενισχύει τη συντήρηση του φαινομένου μέσα από την προώθηση των υποκατάστατων σε νοσοκομεία, στρατόπεδα και φυλακές.
Αρχικοί εμπνευστές του ήταν αυτοί που αποτέλεσαν την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι μέχρι σήμερα κάνουν κριτική γιατί δεν ψηφίστηκε. Μάλιστα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΑΚΟΑ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, έσπευσαν να στηρίξουν ως συνδιοργανωτές το 8ο "Αντιαπαγορευτικό Κανναβικό Φεστιβάλ" που διοργανώθηκε στη χώρα μας τον Μάη στο Ελληνικό.
Καθοριστικό ρόλο στο πάγωμα του νομοσχεδίου έπαιξε η αντίδραση του οργανωμένου ταξικού κινήματος. Το ΕΣΥΝ συνέβαλε καθοριστικά στην ενημέρωση, στην επιστημονική τεκμηρίωση, στη διαμόρφωση κοινών αιτημάτων και στόχων πάλης, με δεκάδες εκδηλώσεις, στις περισσότερες με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΚΕΘΕΑ, όπου βρεθήκαμε με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, μαθητές, επιστήμονες προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματά μας για "μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά".
Ο μόνος δρόμος πραγματικής ελπίδας και διεξόδου είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης.
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών - Είναι αγώνας για τη ζωή.
Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, αισιόδοξα - μαχητικά απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα με στόχους:
  • Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που αναγκάζουν το λαό να θυσιάσει τη ζωή και το μέλλον του για να βγει η πλουτοκρατία από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στα υπερκέρδη της.
  • Να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας η μοιρολατρική στάση ζωής, η φυγή σε ψεύτικους παραδείσους.
  • Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Καμία αποδοχή του διαχωρισμού τους σε "σκληρά" και "μαλακά".
  • Οχι στη νομιμοποίηση της χρήσης. Νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους.
  • Κανένας χρήστης στη φυλακή. Να οδηγούνται με κάθε τρόπο σε θεραπεία απεξάρτησης. Ειδικά εκπαιδευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
  • Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης "υποκατάστατων" μέσα από το σύστημα υγείας.Τα προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.
  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης. Ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας, σύμφωνα και με τις διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών.
  • Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς.
  • Στήριξη των υπαρχουσών δομών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΥΝ
Ιούνης 2012»

 

Η Κυβερνώσα Αριστερά!!!!!!!!!!!!!!


Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μηνύματα σε όσους ξέχασαν να πεθάνουν




Μηνύματα από όσους ξέχασαν να πεθάνουν

Προς "συντρόφους":

Λυπούμεθα ειλικρινώς που δεν πεθάναμε εντελώς να δει επιτέλους άσπρη μέρα η Αριστερά σας στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσω της επανάστασης των δημοσιοσχετιστών. Κατανοούμε τον εκνευρισμό σας παρά το γεγονός ότι η επιθυμία σας, και να υλοποιούνταν, δεν θα σας βοηθούσε στο παραμικρό, όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί, που τόσο ολοκληρωτικά λατρέψατε (κι αυτοί σας πρόδωσαν, οι άθλιοι!)

Σας ευχόμεθα καλή τύχη τώρα που όλα τα επιχειρήματά σας εναντίον μας θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας απ' την γηραιότερη και εμπειρότερη υμών αστική πουτάνα που λέγεται Μπένι για να σας τρομοκρατήσουν σε συγκυβέρνηση ολικού ξεβρακώματος. 

Αν θέλετε να πάμε σε τρίτο γύρο εκλογών παίζοντας το ΚΚΕ με ένα μήνα καθυστέρηση και υφιστάμενοι τις ανάλογες τιμωρητικές εκλογικές συνέπειες για την "ανευθυνότητα" μπροστά στην ανάγκη "διακυβέρνησης" της ταξικής κόλασης, κανένα πρόβλημα από μας. 

Τέλος, σας συγχαίρουμε ολόθερμα για την συνέπεια με την οποία, αφού μετατρέψατε τον "αντιπολιτευτικό κινηματισμό" των πλατειών σε "αριστερό κυβερνητισμό" μόλις μυριστήκατε κάλπη, τον ξαναμετατρέπετε τώρα σε "αντιπολιτευτικό κινηματισμό" μόνο και μόνο επειδή η κακούργα η κάλπη μοίρασε χυλόπιττα. Όποιος παραμένει τόσο βαθιά νυχτωμένος ώστε να μην έχει ακόμα καταλάβει με τι υποστάθμης άτομα έμπλεξε, αξίζει να σας κάνει παρέα επ' άπειρον. Bye.

Προς Μπένι: 

Είσαι μεγάλη πουτάνα χοντρέ. Τίποτε άλλο. Και εκδικητικιά. Α πα πα πα. 

Προς Σαμαράν: 

Τι να διαλέξετε τώρα; Την δυσαρέσκειαν της Ευρώπης με τρίτας εκλογάς ή την ειλικρίνειαν και ωριμότηταν μιας κυβέρνησης φασιστικής συνεργασίας με την Χ.Α; Η Μέρκελ τι λέει;  Πάρ'τε την τηλέφωνο. 

Προς φασίστες:

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, κόπροι. Βιάζεστε, ε, βοθρολύματα των αστών; Κατουρήθηκες απ' τη χαρά ρε άλαιμε κομπλεξικέ, πουτανόσπορε των ταγματασφαλιτών; Γυάλισε το μάτι σου; Ξέρεις πόσα κονσερβοκούτια έχει η Ελλάδα; Πολλά. Και από πίσω σου, χέστη, δεν έχεις εργάτες. Φοβισμένα και συμπλεγματικά ανθρωπάκια έχεις. Και θα την καταλάβεις τη διαφορά, στο εγγυώμαι.

Προς αληθινούς συντρόφους: 

Χάρηκα το ήρεμο χαμόγελό σας. Το ξέρω πως το ξέρετε πως αύριο θα 'ρθουν να μας σκοτώσουν, όπως λέει και ο ποιητής. Λεκτικά και σωματικά. Αλλά είμαστε ήδη πέρα από το φόβο και πέρα απ' την ελπίδα. Ίσως είχε δίκαιο ο Borat-for-rent. Ίσως είμαστε ήδη νεκροί. Ίσως οι μόνοι που έμειναν ζωντανοί πια.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


To πρώτο σχόλιο της Λιάνας Κανέλλη

ΜΗ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ



Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ




ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Θερίζει η .....φτώχεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Σε κατάρρευση βρίσκεται το σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφσε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, είκοσι τρία χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση...

Για τη Βουλγαρία έχουν ακουστεί πολλά και στη χώρα μας. Οι κυρίαρχες δυνάμεις έσπευσαν να ισχυριστούν πως στην Ελλάδα είναι υψηλοί οι μισθοί, πως για να υπάρξει «ανάπτυξη» και «ανταγωνισμός» χρειάζεται να μειωθούν στα επίπεδα της Βουλγαρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ολοταχώς «ελεύθερα» και «δημοκρατικά» στην ισοπέδωση της Υγείας
Μόλις πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και χιλιάδες άνθρωποι, συνταξιούχοι, παιδιά, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και μέλη της κοινότητας των Ρόμα πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο σύστημα Υγείας της χώρας.
Μετά τη διάλυση του σοσιαλιστικού συστήματος, οι διαδοχικές κυβερνήσεις - δεξιές, κεντροδεξιές ή αυτοαποκαλούμενες σοσιαλιστικές - έσπευσαν «δημοκρατικά» και «ελεύθερα» να προχωρήσουν σε σωρεία ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και του μέχρι τότε κρατικού συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τον Ιούλιο του 1997 η Βουλγαρία συνέδεσε το εθνικό της νόμισμα με το γερμανικό μάρκο και στη συνέχεια με το ευρώ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το 1999 ενισχύθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και περικοπών των κοινωνικών παροχών, ενώ παράλληλα τέθηκε σε ισχύ νόμος που διασφάλιζε την ιδιωτική χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας. Η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΕΕ ...διέθεσαν δάνεια ύψους 139 εκατομμυρίων δολαρίων μεταθέτοντας έτσι την οικονομική επιβάρυνση της ιατρικής περίθαλψης από το κράτος στον ασθενή.
Δημιουργήθηκε τότε το Εθνικό Ταμείο Υγειονομικής Ασφάλισης, όπου αρχικά η εισφορά των εργαζομένων στο ταμείο ασφάλισης ήταν 6% του μηνιαίου μισθού, μετά αυξήθηκε στο 8%. Το 1999 οι εργοδότες έδιναν τα τρία τέταρτα του κόστους, ενώ σήμερα το ποσό αυτό έχει μοιραστεί ισάξια στις δύο πλευρές, επιβαρύνοντας φυσικά κατά πολύ τους εργαζόμενους, τριπλασιάζοντας ουσιαστικά το οικονομικό βάρος. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, το μέσο ποσοστό του εισοδήματος που δαπανάται για την Υγεία αυξήθηκε από το 2,4% το 1997 στο 5,5% το 2005.
Οι περικοπές οδηγούν σε κλείσιμο νοσοκομείων και όχι μόνο
Τον Ιούλη του 2010, η κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπές στο σύστημα Υγείας της τάξης του 22,7%, με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία και κλινικές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ σε άλλα έχουν ακυρωθεί χειρουργεία επ' αόριστον. Οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία ανέρχονται μόλις στο 4% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ένα τρίτο του λαού μένει χωρίς τη δυνατότητα ιατρικής φροντίδας. Μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2009, η κυβέρνηση Μπορίσοφ αποφάσισε να περικόψει τη χρηματοδότηση για καρδιακά νοσήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών σε μια χώρα που έχει τα υψηλότερα επίπεδα θανάτων από καρδιακές ασθένειες στην Ευρώπη. Το 2010 σε εκατοντάδες ασθενείς με HIV δεν παρασχέθηκε η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, ενώ το Φλεβάρη του 2011 ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως το Εθνικό Ταμείο Υγειονομικής Ασφάλισης καθυστερεί συνεχώς τις πληρωμές τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε φαρμακεία. Συγκεκριμένα, μόνο σε νοσοκομεία το 2010 χρωστούσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις τόσο στα υλικά, στις συνθήκες των νοσοκομείων, όσο και στις πληρωμές των γιατρών και του προσωπικού.
Με απειλές και τιμωρίες ισχυρίζεται πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όσους δεν πληρώνουν τις εισφορές στο σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με το «Novinite», που επικαλείται δηλώσεις της υπουργού Υγείας Ντεσισλάβα Ατανάσοβα που έγιναν στις 11 Απρίλη, «όσοι δεν πληρώνουν τις εισφορές τους για την Υγεία θα τιμωρηθούν με στέρηση κοινωνικών παροχών και άλλων δικαιωμάτων όπως η συμμετοχή τους στις εκλογές ή το δικαίωμα οδήγησης».
Θερίζει η φτώχεια
Η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική έχει χειροτερέψει κατακόρυφα τη ζωή του λαού που βλέπει παράλληλα να παίρνονται πίσω οι όποιες κατακτήσεις είχαν απομείνει από την εποχή του σοσιαλισμού. Το 41,6% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γιούροστατ (Φλεβάρης 2012), με την παιδική φτώχεια να κυμαίνεται στο 44,6% σε μια χώρα που 5.000 παιδιά είναι δηλωμένα άστεγα! Ο μέσος μηνιαίος μισθός προσεγγίζει τα 300 ευρώ, η σύνταξη τα 140 ευρώ και πάνω από το μισό των 2,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων αναγκάζεται να επιβιώνει με λιγότερα από 110 ευρώ το μήνα. Ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραστικά από το 1989 που έφθανε τα 9 εκατομμύρια ανθρώπους και σήμερα αριθμεί μόλις 7,3 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της μετανάστευσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο φεύγουν από τη χώρα εκατοντάδες γιατροί, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να πέσει από 1.500 στους 600 τα τελευταία χρόνια. Το προσδόκιμο ζωής είναι ιδιαίτερα χαμηλό καθώς το 2011 έφθανε τα 73,5 χρόνια, ενώ για την κοινότητα των Ρόμα φτάνει μόλις τα 52, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε από 12,5 σε 14,3 θανάτους ανά 1.000 κατοίκους και η βρεφική θνησιμότητα φτάνει τους 11 θανάτους για 1.000 γεννήσεις.
Αυτά είναι λίγα μόλις στοιχεία από τη γειτονική χώρα που έχουν φέρει ως παράδειγμα προς μίμηση για τους χαμηλούς μισθούς της. Στόχος του κεφαλαίου είναι η μείωση του εργατικού κόστους με ισοπέδωση των μισθών και βίαιη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, σε όσο το δυνατό χαμηλότερα επίπεδα. Σήμερα μιλούν για μισθούς Βουλγαρίας, αργότερα θα ισχυριστούν πως οι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν υψηλοί σε σχέση με την Κίνα, την Ινδία, το Μπαγκλαντές. Πρόκειται για μια διαδικασία συνεχούς μείωσης μισθών και βιοτικού επιπέδου χωρίς όρια για να κερδίζει το κεφάλαιο.
πηγη:" Ρ" 16062012
Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ


 

ΣΥΡΙΖΑ : Με δεσμεύσεις στην Ε.Ε.!!!!!!!!!!!!!!!!



Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις για ανάληψη της διακυβέρνησης, καταθέτοντας ολοένα και πιο καθαρά τα διαπιστευτήριά της στους αστούς, στην Ευρωένωση, αλλά και στις ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έχτισε» την εκλογική του άνοδο πάνω στην καταγγελία του «μνημονίου», κρύβοντας ότι αυτό προήλθε από την κρίση και όχι το αντίστροφο. Τελευταία μιλάει για αντικατάστασή του από ένα «σχέδιο εθνικής ανόρθωσης», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας το νέο μνημόνιο με το οποίο θα αντικαταστήσει αυτό που υποτίθεται ότι θα καταγγείλει.
Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι καμιά ανησυχία δεν πρέπει να έχει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο από το ενδεχόμενο να αναλάβει το κόμμα του τα γκέμια της αστικής διαχείρισης στην Ελλάδα. Δήλωσε στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου: «Βεβαίως έχουμε δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις δεσμεύσεις αυτές δε θα τις απεμπολήσουμε. Δέσμευσή μας είναι να έχουμε στόχο τη δημοσιονομική εξισορρόπηση βεβαίως. Δέσμευσή μας είναι να έχουμε ένα χρέος το οποίο να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε (....) Να ξεκαθαρίσω, λοιπόν, ότι το εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας θα είναι (...) φυσικά μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης των γενικότερων δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις συνθήκες».
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των αστικών κομμάτων, μιλάει για ανάπτυξη, από την οποία θα προκύψουν τάχα θέσεις εργασίας και λαϊκή ευημερία. Ακόμα και αν η Ελλάδα βγει από τον κύκλο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, και σημειωθεί ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αν γίνουν επενδύσεις και αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος, αυτή η ανάκαμψη δεν πρόκειται να καταργήσει την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, δε θα φέρει ειρήνη, ασφάλεια, σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Θα είναι ανάπτυξη με βαριά λιτότητα. Θα είναι ανάκαμψη που θα κρατήσει λίγο, θα ανακοπεί από νέο κύκλο ακόμα πιο βαριάς κρίσης.
Η εφημερίδα «Καθημερινή», μια κατεξοχήν εφημερίδα των αστών, έγραψε μέσα στη βδομάδα ότι μία μόνο θέση εργασίας δημιουργεί επένδυση 2,7 εκατ. ευρώ στους τομείς που σκοπεύει να διοχετεύσει κονδύλια η ΕΕ και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Επειτα από την εξέταση 406 αποφάσεων υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο, διαπιστώνεται ότι προβλέπεται η δημιουργία μόλις 84 θέσεων εργασίας για τα συγκεκριμένα έργα, που φθάνουν τα 224 εκατομμύρια ευρώ! Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που οραματίζονται και υπόσχονται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι θιασώτες της ΕΕ.
Στρογγυλεύει και τις τελευταίες γωνίες
Η ενιαία στρατηγική τους υπέρ του ευρωμονόδρομου, είναι αυτή που σε μια πορεία θα εξαλείψει και τις όποιες διαφορές υπάρχουν σήμερα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Οπως συνέβη παλιότερα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει θεαματική στροφή σε σχέση με αυτά που διακήρυττε πριν τις εκλογές της 6ης Μάη. Στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη, ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι στόχος τους είναι η «διαπραγμάτευση (...) Και αυτό θα το κοινωνήσουνε και στους εταίρους μας. Δε θα πάμε με μια διάθεση - ας το πω έτσι λαϊκά - τσαμπουκά, θα πάμε με μια διάθεση συνεννόησης».
Τι θα διαπραγματευτούν; «Ενα σχέδιο που θα έχει στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και άρα την ανάπτυξη, ένα σχέδιο που θα έχει στόχο τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και εξισορρόπηση, ένα σχέδιο που θα έχει στόχο διαρθρωτικές αλλαγές (...) με ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει και η ευρωζώνη να μην οδηγηθεί στο χάος και στην καταστροφή». Ο στόχος -η καπιταλιστική ανάπτυξη και η διάσωση της Ευρωζώνης- προεξοφλεί την αντιλαϊκότητα των μέτρων που θα εφαρμοστούν για να επιτευχθεί.
Ο ίδιος διακήρυξε ότι στόχο έχουν «να επιβάλλουμε τη φορολογική δικαιοσύνη και όχι να πλήξουμε την ανταγωνιστικότητα»! Μόνο που δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ του λαού, δίχως να πληγεί η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Για να διασφαλιστεί αυτή, προϋπόθεση είναι η διαρκής αφαίμαξη του λαού και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, το οποίο επιπλέον έχει τη δυνατότητα να σπέρνει τα «νόμιμα» κλεμμένα σε «οφ σορ» και άλλες απόλυτα ασφαλείς κρυψώνες.
Καθησυχάζοντας το μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με τις προθέσεις τους, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ότι θα επιδιωχθεί μια «διαδικασία συνεννόησης και συμφωνίας, διότι θα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αν θέλουν να αποφύγουν τις εισφορές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο έχουν τρόπους να το κάνουν, άρα εδώ θέλει μια συνεννόηση (...) ευελπιστούμε ότι θα βρούμε τη δυνατότητα να έχουμε από την πλευρά, αν όχι όλων, σημαντικού μέρους του εφοπλιστικού κόσμου την πρόθεση να βάλουν πλάτη».
Οι άλλοτε λεονταρισμοί μετατράπηκαν σε ικεσίες να προσφέρουν το κάτι τις τους. Η απάντηση βέβαια ήρθε απ' τους εφοπλιστές, οι οποίοι με επώνυμες (Ρέστης, Οικονόμου κ.ά.) και επίσημες δηλώσεις τους στο αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», προειδοποίησαν ότι αν πειραχτεί στο ελάχιστο το καθεστώς φοροασυλίας που απολαμβάνουν εδώ και εξήντα χρόνια, θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός Ελλάδας.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ




1. Η δύναμη του ονόματος και μόνο του ΚΚΕ καθιστά αξιοπεριφρόνητη τη σκλάβα πραγματικότητα αφαιρώντας της κάθε προστακτική ιδιότητα εις βάρος μας.
2. Από τη στιγμή που συνέδεσαν τη μοίρα τους με το κίνημα, οι σύντροφοι, κατάφεραν να μη λειτουργήσουν τα λόγια του Γιάκομπ Μπούρκχαρντ: «Οταν η φαντασία ακολουθεί υποθέσεις, δεν αργεί να χαθεί στην άβυσσο».
3. Απαράλλακτα μένουν απέναντί μας όσοι υπηρετούν το θέαμα, όσοι συμμετέχουν σ' αυτή την παράλογη συνωμοσία ενάντια στις ιδέες του μαρξισμού.
4. Ο μαρξισμός δικάζεται από το σύνολο της λεγόμενης έγκριτης δημοσιογραφίας, που έχει μετατραπεί σε σώμα ενόρκων.
5. Δεν είμαστε κίνημα λόγω μιας αφηρημένης ηθικής υποχρέωσης ή γιατί έχουμε ένα θρησκευτικό χόμπι. Είμαστε εδώ με τη θέλησή μας για να καταστρέψουμε ό,τι μας ακυρώνει, για να αναβάλουμε τις αλλεπάλληλες πτώσεις μας, για να βάλουμε τέλος στην ασυναρτησία του θανάτου.
6. Το αγαπημένο παιχνίδι των Ευρωπαίων είναι «στάχτη στα μάτια». Οσοι Ελληνες συμμετέχουν στο παιχνίδι, συνεχίζουν σαν στρατιωτάκια αμίλητα να βαδίζουν προς το κέντρο της Ευρώπης, αυτόν τον οικογενειακό τάφο.
7. Τούτες οι εκλογές είναι ηθικά χρεοκοπημένες. Από τη στιγμή που ο πολίτης κυκλοφορεί ως τρελός Αχιλλέας επιδεικνύοντας τη φτέρνα του στο σύστημα της αδιάκοπης εξαπάτησης, του είναι αδύνατον να ζήσει.
8. Παρακολουθώντας τα αλλεπάλληλα παραληρήματα με μορφή εγκεφαλικών της κυρίας Μπακογιάννη, κατάλαβα ότι η πτώση μας είναι μεγάλη. Σ' αυτόν τον έρημο πλανήτη η Ντόρα δεν σέβεται κανέναν άλλο παρά τον εαυτό της. Σ' αυτό οφείλεται η εδραιωμένη πεποίθησή της ότι κάποτε θα μας κυβερνήσει. Είναι μοχθηρό ζώο και όχι πολιτικό, ως όφειλε. Αντιπροσωπεύει τον παροξυσμό της οικογένειάς της, που έχει αποτύχει παντού παταγωδώς. Να μιλήσουμε για αξιοπρέπεια; Πώς; Μαζί με την κάμηλο η Ντόρα κατάπιε κι έναν Σαμαρά.
9. Οι συμπολίτες μας που αυτοκτονούν, μας παίρνουν μαζί τους, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είμαστε η τελευταία εικόνα του κόσμου την οποία η τρομερή χειρονομία τους επιθυμεί να βυθίσει στη λησμονιά. Μέσα στην εικόνα βρίσκονται και οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοχειρίας, το ίδιο θλιμμένοι, ανίατα φιλάνθρωποι, ανερυθρίαστα μεταφέρουν το πένθος μας χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν. Αυτά σκεφτόμουν και δίχως να το καταλάβω είχα φτάσει μπροστά στην Ακαδημία Αθηνών. Μέσα της σαπίζουν αρκετοί πνευματικοί άνθρωποι. Διευρύνουν, λένε οι ίδιοι, το ψυχοερευνητικό τους πεδίο μέσα στους τέσσερις τοίχους. Σαπίζουν στεφανωμένοι, αλλά ούτε να πεθάνουν δεν μπορούν.

Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


 

Ποιοί στηρίζουν Αλ. Τσίπρα!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝ. ΦΩΤΟ ΣΑΤΥΡΑ NEWS

Γιατί ψηφίζουμε Κ.Κ.Ε.

H ψήφος των απλών ανθρώπων του μόχθου είναι κρίσιμη για το δικό τους μέλλον. Αυτοί είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις, με βασικό κριτήριο τη ζωή τους, τα συμφέροντά τους, την επιδίωξη να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

Είναι γεγονός ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων όξυνε στο έπακρο τα εκβιαστικά κάλπικα διλήμματα για την ανάδειξη κυβέρνησης. Με τη μορφή «κεντροδεξιάς» με τη ΝΔ ή «κεντροαριστεράς» με το ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως με διαγκωνισμούς ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής στην ΕΕ για να σώσει την καπιταλιστική οικονομία. Και δεν είναι τυχαίο. Η αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην αστική τάξη της Ελλάδας και στους έξωθεν συμμάχους της τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ. Μπροστά στην αστική τάξη, το κεφάλαιο, βρίσκεται το πρόβλημα των προβλημάτων του καπιταλισμού, η οικονομική κρίση που βαθαίνει στην Ελλάδα και στην ΕΕ με απροσδιόριστη τη χρονική διάρκειά της, αλλά και τα αδιέξοδα στη διαχείρισή της, ενώ ο λαός έχει οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη πτώχευση.
Γι' αυτό χρειάζεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να γίνει ισχυρό το αντίπαλο δέος, το εργατικό λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει ασπίδα στον πόλεμο του κεφαλαίου, που θα αντεπιτεθεί, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, που θα συγκρουστεί για να ανατρέψει στην πορεία το σάπιο σύστημα. Αλλά αυτός ο δρόμος απαιτεί ολόπλευρο δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικό. Είναι ευθύνη και καθήκον για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων.
Το πρόγραμμα του ΚΚΕ ξεκινάει από τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα, όμως ολοκληρώνεται, και κανείς δεν πρόκειται να μας πείσει για το αντίθετο, για την ιστορική αναγκαιότητα της πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία. Λαϊκή κυριαρχία, πολιτική υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εργατική λαϊκή εξουσία είναι απολύτως συνυφασμένα. Εχει επίσης εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με προτάσεις και αιτήματα για την άμεση ανακούφιση του λαού, των ανέργων, των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των νέων ζευγαριών με μικρά παιδιά, των αυτοαπασχολουμένων που κυριολεκτικά έχουν χρεοκοπήσει, της φτωχής αγροτιάς, των νέων και των γυναικών, που όλοι οι αρνητικοί δείκτες είναι σε βάρος τους. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι να δράσουμε από κοινού με το λαό, μέσα στο λαό, για να εξασφαλιστούν φάρμακα, περίθαλψη στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, εξειδικευμένα προγράμματα για τους συνταξιούχους με τις συντάξεις πείνας. Για να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων που αποτελεί πραγματική απειλή ως το τέλος του χρόνου, αν όχι από τον Αύγουστο. Για να μη μείνει η λαϊκή οικογένεια από φάρμακα και τρόφιμα σε περίπτωση άναρχης πτώχευσης, νέων Μνημονίων. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή στην περίπτωση που εξαπολυθεί στρατιωτική επίθεση στη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν, καθώς αυτή προετοιμάζεται και από την ΕΕ, και από το ΝΑΤΟ, και βεβαίως από τις ΗΠΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ: Τι είναι αριστερά.[ Video]

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η Λετονία παράδειγμα μίμησης για την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Go Fuck you C. Lagarde!
<<Είναι σημαντικό για τις άλλες χώρες να εμπνευστούν από τη Λετονία. Το πρόγραμμα που εφάρμοσε ήταν επιτυχές», σημείωνε από τη Ρίγα πριν λίγες μέρες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Παρουσιάζοντας έτσι ως παράδειγμα την Λετονία κάλεσε ουσιαστικά την Ελλάδα να τη μιμηθεί ώστε να εφαρμοστούν ανεμπόδιστα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση, με πλήρη εξαθλίωση του λαού.
Από λαϊκή διαμαρτυρία το 2009 ενάντια στις περικοπές
Βάρβαρα μέτρα κατά του λαού
Η Λετονία αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς βιώνει ο λαός την βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση με την σφοδρή λιτότητα σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της ανατροπής του σοσιαλισμού που έφερε και την καπιταλιστική παλινόρθωση. Μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2004 - χωρίς ωστόσο να έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη, κάτι που η αστική τάξη επιθυμεί να πράξει έως το 2014 - και εν μέσω βαθιάς κρίσης το 2008, την περίοδο 2008-2009 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 5%, αυξήθηκε κατακόρυφα η ανεργία στο 22,8% το Δεκέμβρη του 2009 από το 5,6% που ήταν το Δεκέμβρη του 2007. Το ΔΝΤ και η ΕΕ προσέτρεξαν με δάνεια 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αντάλλαγμα του δανείου, η λετονική κυβέρνηση υπέγραψε σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και ενέκρινε τους πιο σκληρούς προϋπολογισμούς στην ιστορία της χώρας.
Προχώρησε στην αύξηση των φόρων και στη μείωση των δημοσίων δαπανών καθώς και στους μισθούς μέχρι και 60%. Εκλεισαν δεκάδες σχολεία, αλλά και νοσοκομεία - κυρίως στην επαρχία - με ανάλογες συνέπειες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 στη Λετονία λειτουργούσαν 59 νοσοκομεία, το 2007 94 και το 2006 121. Με τα μέτρα της κυβέρνησης - για μείωση κατά 40% του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία - και το ρυθμό του κλεισίματος των νοσοκομείων, υπολογίζεται πως το 2013 θα υπάρχουν μόλις 24!
Απολύθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μειωθεί κατά 30%, ενώ υπέστησαν περικοπές στους μισθούς που φτάνουν το 40%. Σήμερα το 25% του ενεργού δυναμικού της χώρας είναι άνεργοι, ενώ το 26% του πληθυσμού ζει κάτω από το στατιστικό όριο της φτώχειας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το 51% των ηλικιωμένων. Μια θέση εργασίας στη Λετονία, ανά πέντε, καταργήθηκε. Συνολικά, η ανεργία υπερτριπλασιάστηκε από το 2007 έως το 2010 και στους νέους έφτασε το 43%, ενώ στους μακροχρόνια άνεργους το 32%.
Στη Λετονία της «προόδου» κατά την ΕΕ και την Λαγκάρντ, ο φασισμός έχει μπει στα σχολεία και δηλητηριάζει τα μικρά παιδιά
                                    Μείωση του πληθυσμού
Εξαιτίας της κρίσης και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού έχει υπάρξει σημαντική μείωση του πληθυσμού της χώρας. Συγκεκριμένα, το 13% των Λετονών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά το 2000 και οι μισοί από αυτούς έφυγαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας που εφαρμόζεται πρόγραμμα σφοδρής λιτότητας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, την περίοδο 2004 - 2008 σχεδόν 16.000 άνθρωποι έφευγαν από την χώρα ετησίως, ενώ μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και των συνεπειών της, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στους 40.000 ετησίως - κυρίως ολόκληρες οικογένειες, νέοι και οι περισσότεροι εκφράζοντας την πεποίθηση πως δεν θα επιστρέψουν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, ο πληθυσμός της Λετονίας φτάνει μόλις το 1,9 εκατομμύριο ανθρώπους και όχι 2,2 εκατομμύρια που υπολογιζόταν.
Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης
Τα παραπάνω αποτελούν μια ενδεικτική καταγραφή των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της εφαρμογής συγκεκριμένης πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού που βλέπει καθημερινά τη ζωή του να χειροτερεύει. Πρόκειται για το «παράδειγμα» που βλέπει η Λαγκάρντ στη Λετονία, όπου για χρόνια απαγορεύεται η δράση και η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος, που έχει μετατρέψει τους φασίστες και τους συνεργάτες των Ναζί σε ήρωες. Ενα «παράδειγμα» που προτρέπει να ακολουθήσει και η αστική τάξη της Ελλάδας για να διαχειριστεί την κρίση και για να φέρει και τον ελληνικό λαό στο επίπεδο εξαθλίωσης και φτώχειας για να μην «σηκώνει κεφάλι» κατά των εκμεταλλευτών του. Στη χώρα μας όμως υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ και η δύναμη του λαού βρίσκεται στα δικά του χέρια και στη συμπόρευση μαζί του για απαλλαγή από τους δυνάστες του, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, με εργατική λαϊκή εξουσία. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν η Λαγκάρντ και όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου.
πηγη: Ριζοσπάστης
Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ : Τι είναι η πατρίδα;;;



Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είναι τα ψηλά βουνά; Μην είν' οι κάμποι; Μην είν' οι όρνιθες; Μην είν' οι κότες; Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά... Το συμβάν έχει μάρτυρες κι έχει και διαφημίσεις και κάτι από κείνην την παλιά κραυγή στα πρώτα σινεμά, πολύ πριν απ' τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, «χασάπη γράμματαααα»...
Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει κάποτε τραγουδάγαμε, κατανοώντας το περιεχόμενο κι απλώνοντας χέρι στον ποιητή. Κι εκείνη η αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, από ανθρώπους ζωντανούς κι όχι τηλεοπτικούς, είναι που έβαλε τον πήχη του πολιτισμού πολύ ψηλά στα ελληνικά μας τραύματα και θαύματα. Τα τραγούδια δεν πεθαίνουν. Ισως καμιά φορά ξεχνιούνται, καταχωνιάζονται σε υπόγεια και πατάρια, σε κουρασμένες καρδιές και ταραγμένα νεανικά όνειρα, όταν πολλαπλασιαστούν καθόλου τυχαία τα ιδεολογήματα της αγοράς και αρχίσουν να κατακλύζουν τα ράφια της παρακμής νταήδες και κουτσαβάκηδες, στρατιές φοβικών ανεγκέφαλων και καλά εκπαιδευμένων τραμπούκων, χρήσιμα και προσοδοφόρα εργαλεία του συστήματος παραγωγής δούλων και κερδών. Φασισταριά και νεοναζιστές μαζί με νοικοκυραίους της μούντζας και του καναπέ, όλοι μαζί σε μια σούπα που κάτω από άλλες ιστορικές περιστάσεις και με δυναμωμένο το εργατικό κίνημα, οι άνθρωποι του μόχθου και του πραγματικού κόπου για ζωή, κι όχι απλώς ζωώδη επιβίωση, δεν θα τάιζαν ούτε σε κατοικίδια. Τα ιδεολογικά αποφάγια είναι αυτά που εξέθρεψαν γενιές της μεταπολίτευσης και τώρα αποπειρώνται να ξαναγράψουν την ιστορία των λαών στα μέτρα των ποντικών που αυτοκτόνησαν «ηρωικά» στα μπούνκερ πνιγμένοι στο αίμα των γενναίων.
Ερχεται η ώρα αναπόφευκτα, νομοτελειακά, που τα τραγούδια ζωντανεύουν όταν ανεμολάμνοντας, όπως λέει κι ο Ρίτσος φτιάχνοντας μια από τις ωραιότερες λέξεις που γεννήθηκαν στη γλώσσα μας, οι λαοί βγαίνουν απ' το λήθαργο, σπάνε τα δεσμά των αθροισμένων εγώ, γίνονται μια προσωπικότητα, ένα υπέροχο ιστορικό υποκείμενο, τραβάνε κουπί κόντρα στις θύελλες των καιρών και ανοίγουν το δρόμο για τον επίγειο παράδεισο που δικαιούνται της Γης οι κολασμένοι.
Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δώσει κανείς στα παιδιά του 21ου αιώνα άλλα παραμύθια με ιππότες, δεσποσύνες και στρογγυλά τραπέζια, κρύβοντας τις σφαγές αλλόθρησκων γυναικόπαιδων σε αγίους τόπους... Μπορεί και παραμπορεί όμως, άμα έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής μύθων ικανών να εκθρέψουν γενιές χωρίς πολιτισμό και κριτική σκέψη, αμέτρητα θύματα της καταναλωτικής δημοκρατίας. Δεν μπορείς όμως να κάθεσαι σε κομφορμίστικο μαξιλαράκι, έστω κι απ' την αριστερή πλευρά του καναπέ, να υπερασπίζεσαι μονάχα φραστικά την πραγματική αυγή απέναντι στη χρυσή των καπιταλιστών, ξεχνώντας μιαν άλλη aurora, επαναστατημένο πλοίο πολεμικό που υπερασπίστηκε τον κόκκινο λαό πέρα και πάνω απ' τα σειρίτια των τσάρων. Η αλήθεια είναι Α στερητικόν της Λήθης. Κι όποιος ξεχνάει ευκολότερα ξεπουλάει. Κι ακόμη ευκολότερα εξοικειώνεται με το τέρας κι ύστερα βρίζει τον μπερλουσκονισμό, ξεγελάει με τον όρο και τη λέξη, πουλάει δε τόση δημοκρατία, ώστε τον κάνει πρωθυπουργό, ηγέτη ευρωπαϊκό και διδάκτορα νομιμοποιημένου τηλεοπτικού εκφασισμού και παρακμιακού μιντιακού πολιτισμού.
Στο μπακάλικο, στη λαϊκή, στο ρουχάδικο και στο ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς, «ψηφίζεις» πολίτη του 21ου αιώνα κάθε μέρα, επιτρέποντας στ' αφεντικά να σου καθορίζουν τη δύναμη, την ισχύ, τη δόση απ' το φαΐ. Κι αυτή η ανοχή είναι που δεν μπορεί να σταματήσει και τον έλεγχο της πνευματικής τροφής που ταΐζει τα μυαλά σκατά και τα παγιδεύει σε διλήμματα. Η ταξική παιδεία παράγει και ταξική κουλτούρα. Συγγραφέας κι ο Ρίτσος, συγγραφέας κι ο τραμπούκος χρυσαυγίτης. Κατά το δοκούν των αναγνωστών. Στα παραμύθια των σύγχρονων δράκων το γελοίον του πράγματος είναι πιο δολοφονικό όπλο απ' του εχθρού. Ως το σημείο που η μαμή της ιστορίας, η βία, καθαρίζει την ήρα απ' το στάρι με το σφυρί και το δρεπάνι.
Η λέξη μούσα είναι η αφύπνιση. Η πράξη στις 17 είναι μαύρο στο μαύρο της κάλπης, φανερό κι αφανέρωτο. Την επομένη θα λογαριαστούμε στα πραγματικά ψηλαλώνια. Εμείς, σύντροφοι, κι αυτοί. Ορατοί και ως γνήσιοι εχθροί. Με πείσμα και με πάθος. Δαγκωτό ΚΚΕ. Το αντίδοτο στη λύσσα.


"Ρ" 12062012

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ....ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!

Η βδομάδα που πέρασε πρόσθεσε νέα επεισόδια στην άθλια και υπόγεια προσπάθεια των αστικών επιτελείων να αποδυναμώσουν εκλογικά το ΚΚΕ, έχοντας τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πολλές περιπτώσεις διεκδικεί και παίζει ρόλο πρωταγωνιστή. Στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κύρια από το συνδικαλιστικό κίνημα, που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε και με δεκάδες άλλους από τα ΠΑΣΟΚικά επιτελεία, που σε προηγούμενα χρόνια στήριξαν με νύχια και με δόντια αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές του κόμματός τους.
Δεν έχουν τσίπα
Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που κατήγγειλε η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για«άθλιους γυρολόγους που από το χώρο του ΠΑΣΟΚ συντονισμένα έχουν μεταφερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» και «σπέρνουν βρωμιές και λάσπη στον κόσμο για μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και άλλα στελέχη του, προκειμένου να δημιουργήσουν συγχύσεις, να κλέψουν ψήφους, να ψαρέψουν σε θολά νερά».
Οπως καταγγέλλει η Οργάνωση, ένα από τα πολλά περιστατικά είναι και ετούτο: «Χρησιμοποιούν το όνομα του μέλους της ΚΕ, υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθήνας και ηγετικού στελέχους του ΠΑΜΕ, συντρόφου Γιώργου Πέρρου, ότι δήθεν διαφωνεί με την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Αιγάλεω τις άθλιες αυτές πρακτικές, δοκιμασμένες χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς του, που τις μιμείται με τον καλύτερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρωτοπαλίκαρα του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ έχουν μεταφερθεί - όλως τυχαία - σύσσωμοι στο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ».
Αλλο κατάπτυστο παράδειγμα είναι το δημοσίευμα «ενημερωτικού» μπλογκ στην Ημαθία, με την επωνυμία «Χρονικά Ημαθίας», το οποίο ανακάλυψε «πρώην ΚΚΕ» να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Την προηγούμενη βδομάδα, στάλθηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μια επιστολή 62 ανθρώπων που καλούν σε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εν λόγω μπλογκ, η επιστολή προβλήθηκε με τον τίτλο: «62 πρώην ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - Ανένταχτοι κ.λπ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ». Ανατρέχοντας στα ονόματα δεν υπάρχει κανένα πρώην μέλος του ΚΚΕ, πλην ελαχίστων που διέκοψαν τη σχέση τους με το Κόμμα τη δεκαετία του 1980, δηλαδή προ αμνημονεύτων ετών!
Είναι φανερό ότι ο τίτλος αποσκοπούσε να δημιουργήσει την πέρα για πέρα ψευδή αίσθηση ότι μέλη του ΚΚΕ στην Ημαθία στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Την απαράδεκτη μεθόδευση κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ. Ομως, ο δημοσιογράφος - ιδιοκτήτης του ενημερωτικού μπλοκ, Χάρης Μόχλας, που εμφανίζεται πολιτικά να στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επανήλθε και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος, ισχυρίζεται με θράσος ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ στην Ημαθία (...) επιχειρεί να απαξιώσει ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Οτι στελέχη, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ μετακινούνται μαζικά προς την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ και το πράγμα δε μαζεύεται».
Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από το γεγονός ότι «δίπλα σε εκείνο το τμήμα των κεντρικών αστικών ΜΜΕ που κάνει συστηματική δουλειά, με στόχο να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ, συμμετέχουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είτε χοντροκομμένα, είτε πιο αθώα, αλλά εξίσου επικίνδυνα. Ομως, ακριβώς αυτός είναι και ένας βασικός λόγος, για να μείνουν οι ψηφοφόροι αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, να το στηρίξουν και με την ψήφο τους. Αλλά και κόσμος που σκέφτεται το τι θα ψηφίσει, να κάνει το βήμα και να ψηφίσει ΚΚΕ».

Αντιγράφουν σε όλα το ΠΑΣΟΚ
Αλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα της άθλιας και συκοφαντικής επιχείρησης σε βάρος του ΚΚΕ είναι και τα παρακάτω:
  • Στη Σάμο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιοδείες τους επικεντρώνουν τις παρεμβάσεις τους στα μέλη, στους οπαδούς, στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και τους προτρέπουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως διατείνονται, «το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή τον Δ. Μαυρατζώτη, τον έχει δέσει, και αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι ποιο κόμμα θα βγει πρώτο». Λένε ακόμα ότι«στόχος είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ώστε να είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης της αριστεράς», όταν είναι γνωστό στον καθένα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα αντιλαϊκής διαχείρισης.
  • Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν, κυρίως, σε αντιΝΔ ψήφο. Στο νομό εκλέγονται δύο βουλευτές. Ο ένας εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος με τη ΝΔ για λίγες ψήφους. Τώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν κυρίως στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για να πάρουν τις ψήφους που θεωρούν ότι τους λείπουν για να προσπεράσουν τη ΝΔ και να εκλέξουν δεύτερο βουλευτή. Αντιγράφουν και εδώ το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις γαλιφιές, με τις οποίες προσπαθούσε διαχρονικά να εγκλωβίσει το λαό με αντιδεξιά ρητορική και να τρυγήσει ψήφους. Στο Ρέθυμνο λειτουργούν από την ανάποδη. Εκεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κόσμο και στοχευμένα απευθύνονται σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη χαθεί η έδρα που κερδήθηκε στις εκλογές της 6ης Μάη.
  • Στα Γιάννενα, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου, ανέφερε πως εκτίμησή του είναι πως το ΚΚΕ δεν θα μπει στη Βουλή και γι' αυτό η καλύτερη επιλογή είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πάει τζάμπα η ψήφος.
  • Σε δήμο της Ανατολικής Αττικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε θέση σε στέλεχος του ΚΚΕ λέγοντας ότι χρειάζονται 4.000 ανθρώπους για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό όταν θα είναι κυβέρνηση και πως ανεξάρτητα από το πού ανήκει πολιτικά, αυτό που παίζει ρόλο είναι να είναι ...τίμιος! Ιδιο κρούσμα και σε Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καθηγητής προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε φοιτητές μέλη του ΚΚΕ και τους πρότεινε θέση στον κρατικό μηχανισμό, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση. Στην οργισμένη και αρνητική τους απάντηση, είπε ότι θα επανέλθει μετά τις εκλογές!
  • Στη Δράμα, συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τη γραμμή και πετούν λάσπη, διαδίδουν ψέματα, με στόχο να δημιουργήσουν συγχύσεις και να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά. Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, είπε σε στέλεχος της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ πως «άκουσε ότι πήγε στον Περισσό και έκανε φασαρία, μάλιστα μάλωσε και με την ΓΓ του Κόμματος». Το στέλεχος του ΚΚΕ αμέσως δήλωσε με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ζήτησε να σταματήσουν τις συκοφαντίες και η επίθεση σε βάρος του Κόμματος. Ομως, η «φήμη» διαδόθηκε αρχικά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Δράμας και στη συνέχεια άρχισε να κυκλοφορεί σε άλλους χώρους.

Π

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog