..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

                   ΚΛΕΦΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
     Σοκ και δέος προκαλούν στον Ελληνικό λαό, οι  αποφάσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα. Μια κυβέρνηση που θυμίζει, κυβέρνηση άλλων εποχών. Μιας κυβέρνησης κατεχόμενης χώρας. Μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται στο λαό της ως κυβέρνηση Κουίσλιγκ-Τσολάκογλου. Μια κυβέρνηση που συνεργάζεται με τους οικονομικούς παράγοντες του Δ! Ράϊχ. Μια κυβέρνηση που συνεργάζεται μα το στρατό των Λεγεωνάριων.
     Μια κυβέρνηση που προκειμένου να ξεπληρώσει μέχρι δεκάρας –τα δικά της κλεμμένα- στους τοκογλύφους- ξένους πιστωτές μας και με τον κάθε τρίμηνο άθλιο πολιτικό εκβιασμό της εξόδου της χώρας μας, από το ευρώ λόγω χρεοκοπίας, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε την ισοπέδωση του Ελληνικού λαού.
    Όλα αυτά για την εξασφάλιση μόνο της 6ης  δόσης. Μιας δόσης 7,5 δις ευρώ, που τα 7 δις θα πάνε στα τοκοχρεολύσια των τοκογλύφων. Αλήθεια στην 7η, 8η, 9η, δόση τι θα πάρουν.
     Αυτή η κυβέρνηση που τριάντα χρόνια, γιατί οι ίδιοι υπουργοί ήταν και τότε, καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα. Διόριζαν όποιον ήθελαν και όπου ήθελαν.
     Αυτή η κυβέρνηση που ανήγαγε τη μίζα σε εξυπνάδα, χωρίς να τιμωρήσουν κανέναν.
     Αυτοί ήταν οι εμπνευστές της πυραμίδας του χρηματιστηρίου, και έφαγαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
     Μιας  κυβέρνησης  που με ψεύτικα συνθήματα –λεφτά υπάρχουν- κλέψανε την ψήφο του Ελληνικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση που ξεπουλά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, έρχεται σήμερα να σώσει  δήθεν τη χώρα από την χρεοκοπία αφού πρώτα χρεοκοπήσει το λαό, ανακοινώνοντας τα χειρότερα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ποτέ κυβέρνηση τριτοκοσμικής χώρας. Στα σχέδιά τους είναι:
      Μείωση κατά 20% των συντάξεων. Μείωση από 30% έως 70% των επικουρικών. Μείωση κατά 40% των συντάξεων για όσους είναι κάτω των 55 ετών. Αύξηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης. Χαράτσι στα ακίνητα. Κεφαλικό φόρο. 70000 απολύσεις στο δημόσιο. Ξεπούλημα του τεράστιου σε αξία ορυκτού πλούτου της χώρας. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ. Για να σώσουν την παρτίδα προσπαθούν να στρέψουν τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Να ασχολείται η κοινωνία με πόσα χρήματα αμοίβεται ένας οξυγονοκολλητής, ένας οδοκαθαριστής. Πόσα παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος σε σχέση με έναν στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί άλλοι παίρνουν σύνταξη στα 45 η 50 χρονών και άλλοι στα 65. Αυτοί τα ψηφήσανε.     Αποπροσανατολίζουν το λαό. Αυτοί τι προνόμια έχουν; Αμοιβές των 10000 ευρώ. Αυτοκίνητα, γραφεία, υπαλλήλους- συγγενείς τους βέβαια-, bonus και τι παροχές τους εξασφαλίζει η δουλειά τους. Και βέβαια τι έργο παράγουν; Ο κ. Βενιζέλος που νομίζει ότι με τον λόγο του και τη ευφυία του μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ας μας πείσει σε καιρούς κρίσης δεν κοστίζει λίγο στον Ελληνικό λαό. Ότι ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 3.000.000 ευρώ το χρόνο. Μόνο αυτός. Αυτός που με αλαζονεία, μας κουνάει το δάκτυλο, λέγοντας μας, ότι ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας, γιατί έτσι μπορούμε να αυτοελεχθούμε!...... Εδώ η πολυσυζητημένη πολιτική ευφυία του, πήγε περίπατο, με κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Αν ο κ. Βενιζέλος αισθάνεται ότι αυτός όσο και οι συγκυβερνώντες είναι τόσο ανίκανοι, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΤΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.                         

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

                            ΜΑΥΡΟΣ  ΚΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ
Το σημερινό αρθράκι το αφιερώνω στο φίλο μου το Βασιλάκη. Τώρα τελευταία τον βρήκα πολύ αγχωμένο. Όλο αναστέναζε. Αναστέναζε-αναστέναζε και όλο σκέφτονταν φωναχτά. Πολύ άγχος. Στα  πρόθυρα νευρικής κρίσης Έτοιμος για   κατάθλιψη. Στο φίλο μου το Βασιλάκη ,που δούλεψε 37 χρόνια, και παίρνει σύνταξη 1200 ευρώ. Στο φίλο μου το Βασιλάκη, που του ήλθε ο κεφαλικός φόρος, του Σουλτάνου, 250 ε. Σκέφτεται την έκτακτη εισφορά του σπιτιού του, των 400 ε. Το δάνειο για το σπίτι ,της πρόσφατα άνεργης κόρης του, των 600 ε. Την έκτακτη εισφορά για το σπίτι της, άλλα 400 ε. Σκέφτεται, σκέφτεται και όλο αγχώνεται.                 Ρε Βασιλάκη αγχώνεσαι για 250 ευρώ όταν παίρνεις σύνταξη 1200 ε. Τι να πει και ο καημένος ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ που αγχώνεται και πιέζεται, πως θα μαζέψει, 5.8 δις  ευρώ από τον κεφαλικό φόρο για να τα δώσει στους ευρωπαίους τοκογλύφους, για τα δάνεια και προμήθειες που κλέψανε. Στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι πως θα πληρώσεις τα  400 ε. για τη έκτακτη εισφορά, όταν θα πάρεις 1200 ε σύνταξη;                 Τι λες ρε Βασιλάκη; Τι να πει ο βασανισμένος ο Γιωργάκης; Αυτός αγχώνεται πώς να σε ΠΕΙΣΕΙ, ότι τα χρήματα που θα σου πάρει και πρέπει να μαζέψει γύρω στα 2.5 δις, ότι πρέπει να τα δώσει στις Ελληνικές Τράπεζες γιατί δεν είχαν κέρδη όσα την προηγούμενη χρονιά.  
           Στεναχωριέσαι πως θα πληρώσεις το δάνειο των 600 ε. και την έκτακτη εισφορά των 400 ε., της άνεργης κόρη σου και του απολυμένου γαμπρού σου; Πλάκα μας κάνεις ρε Βασιλάκη; Αφού η σύνταξή σου είναι 1200 ε. Τι να πει και ο απελπισμένος ο Τζέφρυ; Συγνώμη. Ο πρωθυπουργό σου ήθελα να πω. Που βγήκε με ύφος περίλυπο και με μαυρισμένα μάτια, από το ξενύχτι, για να σου ανακοινώσει και  να σε πείσει, ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;  Δηλαδή μόνο εσύ θα έχεις εισόδημα. Καταλαβέτο  Βασιλάκη.  Θα είσαι προνομιούχος .                                                    Δηλαδή ρε Βασιλάκη θα αγχωθείς τώρα για 2000 ε. χαράτσια που ζητάνε να πληρώσεις ενώ η σύνταξή σου είναι 1200 ε.; Και για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που θα έλθουν; Θα σε πιάσει κατάθλιψη; Για την αύξηση του φόρου πετρελαίου που από 0,70 λεπτά το λίτρο θα γίνει 1.5 ευρώ; Και εδώ θα αγχωθείς;  Άσε μας ρε Βασιλάκη. Εγώ στεναχωριέμαι πιο πολύ για τον πρωθυπουργό σου. Μην πάθει κάτι. Μην φύγει νύχτα και μείνουμε χωρίς πρωθυπουργό. Δεν βλέπεις το άγχος του. Δεν βλέπεις πως γυαλίζει το μάτι του; Δεν βλέπεις μέσα στα πολλά σαρδάμ που κάνει προσπαθεί να μας πείσει ότι η ανεργία δεν είναι δυστυχία αλλά κάτι σαν εκδρομή στο λούνα πάρκ της «εργασιακής εφεδρείας»;  Τι να κάνει για να σε πείσει ο καημένος ο πρωθυπουργός ότι με τις δικές σου θυσίες θα σωθεί το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; Ότι εσύ με τη θέλησή σου κουτσουρεύεις τη σύνταξη σου.                                        Σύνελθε Βασιλάκη!!!!!!!!!!! Βρίσκεσαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Φοβάμαι ότι θα τους ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ όπως έλεγε και πρωθυπουργός. Πιστεύεις ότι όταν έλεγαν λεφτά υπάρχουν, εννοούσαν τη σύνταξή σου. Πιστεύεις τώρα ότι σου είπαν ψέματα για να σου πάρουν την ψήφο. Άρχισες να πιστεύεις ότι και τώρα ψέματα σου λένε για να σώσουν το τραπεζικό σύστημα και όχι τη χώρα. Τι να σου πω ρε Βασιλάκη. Αν πιστεύεις όλα αυτά χαλάρωσε. Έχεις και οικογένεια. Κάνε αυτό που θα κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΑΥΤΟΙ. Καιρός είναι Βασιλάκη να ακολουθήσουμε τη ρήση του μεγάλου  φιλοσόφου μας. Του Αριστοτέλη: Καλλίτερα να μας λένε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑ ΣΚΕΤΑ ΖΩΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog